روزهای هفته تشکلها و مشارکتهای اجتماعی نامگذاری شدند/ ارایه خدمات رایگان به سمنها
نشست هماندیشی هفته تشکلها و مشارکتهای اجتماعی برگزار شد و در آن مصوب شد که شنبه ۱۹ مرداد ماه روز تشکلهای اجتماعی و محیط زیست، یکشنبه روز تشکلهای اجتماعی و فرهنگ و هنر، دوشنبه روز تشکلهای اجتماعی و سلامت روان و جسم، سهشنبه روز مشارکت و تشکلهای اجتماعی، چهارشنبه روز تشکلهای اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، پنجشنبه روز میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعه روز ورزش نامگذاری شود.
به گزارش شوراآنلاین و به نقل از روابط عمومی ستاد سمنهای شهر تهران، علی شمس معاونت ارتباط با تشکلهای سازمانهای مردمنهاد شهر تهران در نشست هماندیشی در خصوص هفته تشکلها و مشارکتهای اجتماعی این مراسم با اشاره به اقدامات و برنامههای این ستاد برای هفته تشکلها، گفت: ستاد برنامهریزیهایی را تاکنون برای هفته تشکلها در نظر گرفته است و بر همین اساس نیز قرار شد تا دوستان و مسئولان مدیریت شهری نظرات و پیشنهادات خودشان را در خصوص این ایام به ستاد ارایه کنند. برپایی نمایشگاه عکاسی یکی از اقدامات ستاد در این ایام خواهد بود. همچنین ستاد از همکاری با سایر نهادها در خصوص تبلیغات برای مشارکت عمومی و تولید محتوا استقبال میکند.
داود نوری معاون رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران نیز در ادامه این نشست با اشاره به برگزاری سلسله نشستهای هماندیشی سمنها درباره روز بزرگداشت تشکلهای اجتماعی، گفت: ما تاکنون ۲ نشست هماندیشی با حضور نمایندگان سمنها در ستاد سمنها برگزار کردیم تا دوستان نظرات خود را درباره روز تشکلها و همایش آن روز که ۲۶ مرداد ماه جاری برگزار میشود، ارایه کنند.
وی افزود: پیشنهاد من برای برگزاری هرچه بهتر این مراسمها، نامگذاری هر کدام از روزهای هفته به یک حوزه و تخصص است تا بر اساس همین نامگذاریها از سمنها بخواهیم که اقدامات خودشان را در این ایام ارایه کنند. علاوه بر این نیز رسانهها و روابط عمومیها میتوانند نقش پررنگی در بحث ترویج مشارکت و حمایت از تشکلهای اجتماعی داشته باشند و به تعبیری در این زمینه جریانسازی کنند.
سجاد سالک مدیرکل مشارکتهای اجتماعی وزارت ورزش و جوانان نیز در این نشست با بیان اینکه هفته تشکلها یک فرصت برای تحقق روحیه مشارکت پذیری است، گفت: متاسفانه احساس میشود که همچنان رویحه مشارکتپذیری در جامعه ضعیف است و در این میان نیز ما میتوانیم به سمت دلگرم کردن و حمایت از سمنها گام برداریم تا ظرفیتهای مشارکت اجتماعی را تقویت کنیم.
سالک ادامه داد: پیشنهاد من برای این ایام ارایه تسهیلاتی به سمنها و تشکلهای اجتماعی است که این اتفاق میتواند باعث تشویق و ترغیب آنان به فعالیت هرچه بیشتر و مشارکتهای اجتماعی باشد. ما نظیر این اتفاق را شاهد هستیم که به عنوان مثال در روز خبرنگار، خبرنگاران میتوانند به صورت رایگان به سینما بروند. چنین اتفاقی را ما میتوانیم برای اعضای سمنها تکرار کنیم.
علیرضا فاضلیان مدیر فرهنگی و اجتماعی مدیریت پسماند شهرداری تهران نیز در این مراسم با بیان اینکه سازمان همه تکالیف خود را در جهت توانمند کردن سمنها در پیش گرفته است، گفت: نیاز است که شرح وظایفی در ستاد سمنها و شهرداری تعریف شود تا طبق آن سمنها ارزیابی و رتبهبندی و طبقهبندی شوند که این اقدامات عملا باعث دلگرمی و تشویق آنان شده و در عین حال آنان را به جامعه و مئسولان معرفی خواهد کرد.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که در ایام هفته تشکلهای اجتماعی میتوان امکان بازدید سمنها از مراکز بازیافت را فراهم کرد و امیدواریم که با انجام یک حرکت مستمر و جمعی بتوانیم به هدف اصلی سازمان یعنی کاهش پسماند دست پیدا کنیم.
**انعقاد تفاهمنامه همکاری ستاد سمنهای شهر تهران و سازمان محیط زیست
رضا شایسته رییس آموزش مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست استان تهران نیز با بیان اینکه جنس مردم ایران، مشارکتپذیری است، گفت: بحثهای محیط زیستی صرفا محدود به سازمان محیط زیست نمیشود و نهادهای مختلفی را درگیر میکند. این ایام فرصت خوبی خواهد بود تا بتوانیم بسیاری از مباحث و مسایل را که به شهرداری مربوط میشود را مطرح کنیم. ما اعتقاد داریم که با تعامل سهگانه بین سازمان محیط زیست، شهرداری و ستاد سمنها میتوان بسیاری از مسایل و مشکلات را برطرف کرد.
شایسته اظهار کرد: البته هفته آینده تفاهمنامه مشترکی بین سازمان محیط زیست تهران و ستاد سمنها امضا میشود که اتفاق مهم و خوبی است. همچنین اعتقاد داریم که نامگذاری روزهای هفته اتفاق خوبی است و میتوان یکی از این ایام را به نام روز محیط زیست در نظر گرفت. از نظر ما سمنها چشم سوم ما هستند و امیدواریم که در آینده نه فقط سمنها تخصصی و منحر در تهران بلکه همه سمنها نسبت به بحثهای محیط زیستی حساس باشند.
**بازدید رایگان از موزهها و تورهای تهرانگردی
مهدی وحیدی مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی شهرداری تهران نیز استفاده از ظرفیت موزههای پایتخت در هفته مشارکتهای اجتماعی را یک پیشنهاد و ایده مناسب دانست و گفت: ما میتوانیم زمینه آن را فراهم کنیم تا اعضای سمنها به صورت رایگان از موزهها بازدید کنند همچنین تورهای تهرانگردی با محوریت سمنها فراهم خواهد بود و در بحث محیط زیست میتوان تورهای طبیعتگردی در نظر گرفت.
حجت نظری رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردمنهاد نیز در واکنش به این پیشنهاد، گفت: این اتفاق خوبی خواهد بود که سمنها بتوانند از موزهها و یا تورهای تهرانگردی یا طبیعتگردی استفاده کنند ولی چه بهتر خواهد بود اگر این تسهیلات برای شهروندان نیز در نظر گرفته شود و فکر میکنم چنین تصمیمی میتواند تاثیر بهتری در شناخت مردم از تشکلهای اجتماعی داشته باشد.
وحیدی در ادامه نیز پیشنهاد داد که ما طرح پلاک ماندگار را از مدتها قبل دنبال میکردیم و در هفته مشارکتهای اجتماعی میتوان این طرح را برای برخی از فعالان باسابقه و مجرب تشکلهای اجتماعی در نظر گرفت که این پیشنهاد با استقبال حجت نظری همراه بود.
وحیدی همچنین با اشاره به پیشنهاد نامگذاری ایام هفته تشکلها و مشارکتهای اجتماعی، خاطرنشان کرد: ما این پیشنهاد را داریم که یکی از روزهای هفته به بحث کودکآزاری و حمایت از حقوق کودکان تعلق پیدا کند. این مساله از آنم جهت مهم است که بعد از مدتها انتظار میرفت که قانونی در این زمینه تصویب شود که این اتفاق رخ نداد.
محمدمهدی انوری معاون برنامهریزی و توسعه سازمان ورزش شهرداری تهران نیز با بیان اینکه میتوان امکانی را فراهم کرد تا برخی ورزشگاهها در ایام مورد بحث به سمنها اختصاص پیدا کند. البته ما طرح دوشنبههای ورزشی را داریم که به صورت هفتگی انجام میشود و اگر این اتفاق رخ بدهد، ما آمادگی آن را داریم تا در مباحث ورزشی این ایام ورود کنیم.
مجتبی تقوینژاد معاون مرکز ارتباطات شهرداری تهران نیز این پیشنهاد را مطرح کرد که مطالب و محتواهای تولید شده مربوط به این ایام را میتوان با سازوکاری در پایتخت توزیع کرد که در این خصوص مرکز ارتباطات شهرداری تهران آمادگی خود را اعلام میکند.
تقی احمدی مدیر برنامهریزی و بهبود عملکرد سازمان زیباسازی شهرداری تهران در ادامه این نشست با بیان اینکه مردم شناخت کمی نسبت به تشکلهای اجتماعی دارند، گفت: بهتر است که در این زمینه اقداماتی صورت بگیرد تا شناخت بهتری از سمنها در جامعه وجود داشته باشد . البته سازمانهای شهرداری با سمنهایی همکاری داشته و شناختی از برخی از این سمنها دارند ولی این تعداد محدودی است و چه بسا شهرداری تهران از سمنهای فعال و حرفهای تخصصی شناختی نداشته باشد.
وی افزود: اینکه امروز به صورت مقطعی یک برنامهای را برای تشکلها در نظر بگیریم و بعد از مدتی این اقدامات و برنامهها رها شوند، قطعا نتیجه بخش نخواهد بود. بنابراین انتظار میرود که این اقدامات به صورت مستمر در ایام سال ادامه داشته باشد. همچنین سازمان ما در ایام هفته تشکلهای اجتماعی این آمادگی را دارد که در بحث تبلیغات همکاری کند. البته ما در بحث سمنها باید ورود جدیتری داشته باشیم و به نظر میرسد که بخش عمدهای از مسایل با ورود دولت قابل حل است.
حجت نظری در ادامه این نشست با اشاره به پیشنهاد مدیریت پسماند شهرداری تهران مبنی بر امکان بازدید سمنها از مراکز بازیافت در مناطق تهران، گفت: این پیشنهاد خوبی است و ما مطمئن هستیم که سمنها مختلف و فعالی در حوزه محیط زیست علاقهمند هستند که از این مراکز بازدید کنند.
**برگزاری مسابقات ورزشی و کارگاههای آموزشی
داود نوری نیز با بیان اینکه روزنامه همشهری به عنوان یک رسانه تحت مدیریت شهرداری تهران ظرفیت خوبی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: این پیشنهاد را میتوان مطرح کرد که از ظرفیت روزنامه همشهری برای پوشش خبری این ایام استفاده شود. علاوه بر این نیز ما آمادگی آن را داریم که در موضوعاتی مانند ورزش یا همینطور برگزاری کارگاههای یک روزه و یا برگزاری مسابقات ورزشی همکاری کنیم.
سجاد سالک مدیرکل مشارکتهای اجتماعی وزارت ورزش و جوانان همچنین با بیان اینکه وزارتخانه از راهکارهای ترویج فرهنگ مشارکتهای اجتماعی استقبال میکند، گفت: ما از مدتها قبل در استانای شمالی مسابقهای تحت عنوان «پاک ورزی» برگزار میکنیم که طی آن افراد باید در عین مسابقه دویدن زبالههای بیشتری را جمعآوری کند. البته ما نمیدانیم که آیا فرصتی برای برگزاری این مسابقه در ایام پیش رو وجود دارد ولی اعتقاد ما بر این است که این مسابقه میتواند باعث تشویق افراد به فرهنگ جمعآوری زباله شود.
نظری در واکنش به این پیشنهاد سالک، گفت: انجام این کار ممکن است. ما این اتفاق را در گذشته رقم زدیم ولی شکل و ماهیت مسابقهای نداشت و چنین اتفاقی را با همکاری سایر نهادها میتوان اجرایی کرد. چراکه انجام این طرح نیازمند زیرساختهای پیچیدهای نیست.
مهشید چوبکار معاون مشارکتها و موسسات غیردولتی و اشتغال بهزیستی استان تهران نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه یکی از مشکلات جدی ما در بحث سمنها موازیکاری نهادهای مختلف است، گفت: امروز مراجع مختلفی هستند که مجوز فعالیت سمنها را صادر کردهاند و برهمین اساس آمار جامعی از سمنها وجود ندارد و به نظر میرسد برای حل این مساله میتوان سمنها را به صورت منطقهای شناسایی، طبقهبندی و ارزشیابی کرد.
شایسته نیز این پیشنهاد را مطرح کرد که در ایام پیش رو میتوان تورهایی را به صورت رایگان برای سمنها در نظر گرفت تا از نزدیک با وضعیت محیط بانان، حیات وحش و شرایط زیست محیطی تهران آشنا شوند.
**پیشنهاد برگزاری همایش سراسری سمنها
ابوالفضل رفیع مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران نیز با طرح این پیشنهاد که میتوان یک همایش وسیع با دعوت از سمنها و تقدیر از سمنهای فعال و موفق برگزار کرد، گفت: برگزاری این همایش اتفاق خوبی بود تا بتوان انعکاس خوبی از اقدامات سمنها داشت. ما در بحث انتخابات شورایاریها نیز میتوان از دوره بعد این تبصره را بگنجانیم که نامزدهای انتخاباتی حتما سابقه فعالیت موثر در یک سمن فعال و تاثیرگذار را داشته باشند.
امین محمودی معاون تولید محتوای ستاد سمنهای شهر تهران نیز با اشاره به اقدامات ستاد در ایام پیش رو، خاطرنشان کرد: ما خوشبختانه در این زمینه اقدامات زیادی را در نظر گرفته و دنبال میکنیم که بحث امضای تفاهمنامههای همکاری با سازمانها و نیز طرح موضوعات مختلف در جهت ترویج فرهنگ مشارکت و تشکلهای اجتماعی مشمول همین اقدامات است. البته ستاد آمادگی همکاری در بحث تولید محتوا را نیز دارد و از این اتفاق استقبال میکند.