واکنش های تکراری و نخ نما شده به حوادث مرگبار شهری؛ پیمانکار مورد نظر در دسترس می باشد!
/✍️مهناز دمرچلی/
از برق گرفتگی و غرق شدن کودکان در پارک گرفته تا سقوط تاور کرین وسط خیابان! اتفاقاتی مرگبار که جان شهروندان بی گناه را به سادگی گرفته و خانواده هایی را داغدار کرده است.
واکنش های فوری به اتفاقات این چنینی که تقریبا روندی سریالی پیدا کرده و البته نخ نما هم شده کاملا قابل پیش بینی است؛ بازداشت پیمانکار!
انتقاد به این نوع واکنش ها دال بر حمایت از پیمانکاران خاطی نیست و قطعا بر اساس قوانین و مقررات باید مسئول مستقیم که پیمانکار است نسبت به حادثه پاسخگو باشد و حق مسلم مقام قضایی است که در خصوص بازداشت یا هر حکم قضایی دیگر، اقدام کند.
اما روی صحبت ما با مدیران و مسئولان حوزه شهری است که مسئولیت انتخاب و نظارت بر پیمانکار انتخابی را دارند. آیا وقوع اتفاقاتی مشابه با حادثه مرگبار سقوط جرثقیل در پارک بسیج، ریشه در عدم نظارت دقیق بر حسن انجام کار و رعایت مسائل ایمنی از سوی پیمانکار ندارد؟
آیا در انتخاب پیمانکاران پروژه های مختلف شهری و نظارت بر چگونگی اجرای پروژه ها نقص و کوتاهی و قصوری وجود ندارد؟آیا این قصور و کوتاهی که احتمالش هم کم نیست را نباید جزو عوامل تاثیرگذار در وقوع حوادث اینچنینی برشمرد؟!
بدون شک عدم انتخاب سختگیرانه، کارشناسی شده و بخصوص عدم نظارت حساس، دقیق و فنی بر اجرای پروژه ها توسط پیمانکاران، نقش بسزایی در شکل گیری حوادث مرگبار شهری دارد.
باید اعتراف کرد که مدیران شهری با انداختن توپ در زمین پیمانکاران و بولد کردن بازداشت پیمانکاران که جزو وظایف قانونی، ضابطین قوه قضاییه است، انگشت اتهام را از سمت خودشان منحرف می کنند.