رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه وضعیت کیفیت هوا در پایتخت افتضاح است، گفت: این موضوع نیاز به تصمیم ویژه حاکمیتی دارد و تنها یک دستگاه در رفع آن سهیم نیست.
به گزارش شوراآنلاین، محسن هاشمی در حاشیه یکصد و هشتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره موضوع آلودگی هوا، اظهار داشت: من تذکراتی در این زمینه دادهام ولی برای اینکه نظر کاملام را بدانید مصاحبه دقیقی اخیراً در یک شبکه تلویزیونی داشتهام و مفصل دلایل آلودگی هوا در پایتخت را مطرح کردهام.
وی افزود: بخش حاکمیتی، دولت، شورای شهر و همه در موضوع آلودگی هوا دخیل هستند و در مصاحبه اخیرم نیز مقصران را اعلام کردهام. کافی است نیم ساعت وقت بگذارید ولی خواهشاً سخنانم را تقطیع نکنید.
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شهردار تهران اعلام کرده هوای پایتخت آنقدر آلوده بوده که شب گذشته باید تهران را تخلیه میکردند و آیا نظر شما نیز این چنین است، گفت: من مدام شاخص آلودگی هوا را کنترل کردم و عدد از ۱۸۷ بالاتر نرفت.
هاشمی بیان داشت: آلودگی هوا منشأ آن مصرف سوخت بالا در پایتخت و نوع سوخت است که پدیده اینورژن یا وارونگی دما بر آن دامن میزند. باید تصمیم ویژه در این زمینه بگیرند و موضوع بیشتر حاکمیتی است.
وی تصریح کرد: در برخی از کشورها به طور مثال برای سیستم گرمایشی مصرف سوخت و گاز را حذف کرده و برق را جایگزین آن کردهاند و اگر این چنین مسألهای در کشور ما بخواهد اجرایی شود نیز تصمیم حاکمیتی نیاز دارد.
رئیس شورای شهر بیان داشت: حمایت از حملونقل عمومی حائز اهمیت بوده و شهرداری و شورای شهر برنامههای خود را در این راستا اجرا میکند ولی باید توجه داشت که دستگاههای زیادی دخیل هستند از تصمیم برای بودجه و اعتبار گرفته تا موضوعات دیگر.
هاشمی گفت: شهرداری تهران از خدا میخواهد که ۹ هزار اتوبوس و ۳ هزار واگن در پایتخت داشته باشیم ولی این موضوع تصمیمات حاکمیتی میطلبد.
وی با اشاره به اینکه وضعیت آلودگی هوا افتضاح است، گفت: از محل هدفمندی یارانهها که ۱۱ سال از اجرای این برنامه میگذرد یک ریال هم به شهرداریها برای توسعه حملونقل عمومی اختصاص نیافته است و الان هم که سوخت گران شده هیچ میزانی به این مسأله اختصاص ندادهاند و شهرداریها از قبل ۴۰ هزار میلیارد تومان طلبکار هستند.
رئیس شورای شهر در مورد تفاهمنامه شهرداری با بنیاد مستضعفان بیان داشت: حناچی در جلسه هماندیشی با اعضای شورای شهر این موضوع را مطرح کردند که برخی از اعضای شورا از جمله آقای سالاری با آن مخالف بود. همچنین باید توجه داشت که برخی از این املاک قرار است تهاتر شود و حناچی علاقهمند بود برای یکپارچگی زمینهای عباسآباد زمینهایی را از بنیاد مستضعفان دریافت کند.
هاشمی گفت: املاکی که اخیراً مطرح شده مربوط به پروژه داریوش قبل از انقلاب است که سه برج ۳۰ طبقه بوده و بعد از انقلاب سازه امکان درستی نداشت و زمین از نظر شهری بیارزش است و فکر میکنم نظر شهردار تهران تنها برای یکپارچگی زمینهای عباسآباد بوده است.
وی تأکید کرد: شهرداری نمیخواهد این زمینها را بخرد بلکه تنها در قالب تهاتر زمین مطرح بوده است.
رئیس شورای شهر به سخنان اخیر خود در مورد ازدحام جمعیت در مترو اشاره کرد و گفت: هفته پیش من گفتم که در یک مسیر خلوت سوار مترو شدهام ولی سخنان من را تقطیع کردند و هیچگاه نگفتهام که مترو شلوغ نیست.
هاشمی در مورد فعالیت نمایشگاه تلکام و مخالفتها برای برگزاری آن به دلیل آلودگی هوا گفت: فعالیتی که نباید انجام گیرد دولت و استاندار مسؤول آن هستند و ما حتی نمیتوانیم بگوییم که شورای شهر به دلیل آلودگی هوا تعطیل است و اعلام این مسأله وظیفه ما نیست.