جزئیات سفر رئیس جمهور کره جنوبی به تهران
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین سفیر کشورمان در سئول که سابقه فعالیت حدود ۳۰ ساله در وزارت خارجه دارد، در گذشته به عنوان کاردار موقت در سفارت جمهوری اسلامی ایران در سئول، رئیس اداره آسیای دور، نفر دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کره شمالی، مدیرکل آسیای دور و اقیانوسیه، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایرلند و معاون دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) فعالیت کرده است.
او میگوید کره جنوبی نیز از رکود اقتصاد جهانی متاثر شده و به دنبال ورود به بازارهای سایر کشورها بوده و میخواهد بازار ایران را بررسی کند، چرا که دستیابی به آنرا فرصتی طلایی برای بازار متکی به صادرات خود میداند.
حسن طاهریانفر سفر «پارک گئون های» به تهران را اولین سفر یک مقام عالیرتبه کره جنوبی به ایران پس از انقلاب میداند.
وی با اشاره به برنامههای سفر رییسجمهور کره جنوبی به تهران گفت: او به همراه هیات بلند پایه کرهیی بعد از ظهر یکشنبه ۱۲ اردیبهشت وارد تهران شده و پس از دیدار با همتای خود و سایر مقامهای ایرانی، همچنین حضور در جلسه اتاق بازرگانی و امضا ۱۲ معاهده همکاری و یادداشت تفاهم در روز سهشنبه ۱۴اردیبهشت ایران را به مقصد سئول ترک خواهد کرد.
سفیر کشورمان در سئول با تاکید بر این که هیات همراه رییسجمهور کره جنوبی متشکل از چهار تا پنج وزیر و مشاوران عالی او هستند، خاطرنشان کرد: این هیات به عنوان تیم مذاکره کننده به ایران میآیند؛ علاوه بر این حدود ۲۳۶ نفر از تجار و صاحبان شرکتها و رییسان صنایع و صاحبان ارشد شرکتهای معتبر کره جنوبی نیز رییسجمهور کشورشان را همراهی میکنند.
او ادامه داد: حدود ۱۱۵ خبرنگار و مجموعه رسانهیی، رییسجمهور کره جنوبی را همراهی میکنند و همچنین تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر از فعالان اقتصادی و تجار برای سفر به ایران از سفارت کشورمان در سئول ویزا دریافت کردهاند.
طاهریانفر با بیان این که روابط تجاری تهران_سئول با آغاز تحریمهای یکجانبه علیه ایران در سال ۲۰۱۱ به ۱۰ میلیارد دلار رسید، افزود: صادرات و مبادلات تجاری ما با کره جنوبی در سال ۲۰۱۵ حدود ۲.۳ میلیارد دلار بود و آنها هم ۳.۸ میلیارد دلار با ایران روابط تجارتی داشتند، با افزایش تحریمها و محدودیتهایی که علیه ما اعمال شد حجم روابط دو کشور در سال گذشته تا مرز ۶.۱ دلار کاهش یافت.
وی ادامه داد: علاوه بر روابط تجاری که با کاهش روبهرو بود، خرید نفت کره جنوبی از کشورمان نیز به دلیل محدودیتهای اعمالی با کاهش روبهرو بود تا جایی که آنها در گذشته روزانه حدود ۲۳۰ هزار بشکه یا حتی بیشتر و حدود ۲۵۰ هزار بشکه نفت میخریدند با توجه به محدودیتها این میزان را هم کم کردند.
سفیر کشورمان در سئول با اشاره به توافق هستهای میان ایران و ۱+۵ گفت: به دنبال تفاهم هستهای ایران و ۱+۵ توافقی هم بین ایران و کره جنوبی حاصل شد که به واسطه آن روزانه ۱۲۳ هزار بشکه به صادرات نفت ما به این کشور افزوده شد. نکته قابل توجه این است که اگر توافق ایران و ۱+۵ صورت نمیگرفت امکان داشت همچنان شاهد کاهش مبادلات بیشتری بین دو کشور باشیم.
او با بیان این که زمینه برای احیای روابط دوستانه تهران و سئول کاملا آماده است، افزود: از نشانههای آمادگی گسترش روابط دو کشور میتوان به این اشاره کرد که در سال ۲۰۱۵ و پس از ۱۴ سال وزیر خارجه کره جنوبی به ایران سفر کرد.
طاهریانفر در بخش دیگری از این گفتوگو خاطرنشان کرد: اسفندماه سال گذشته پس از ۱۰ سال مجددا کمیسیون مشترک اقتصادی دو جانبه را در تهران برگزار کردیم و وزیر نفت، تجارت و انرژی کرهایها هم برای شرکت در این کمیسیون به ایران آمد. امروز هم برنامه سفر رییسجمهور کره جنوبی را داریم که از مواردی که بر اهمیت این موضوع میافزاید این است که در طی تمام دهههایی که روابط دیپلماتیک تهران_ سئول برقرار بوده، اولینبار است که در این سطح سفری بین دو کشور انجام میشود.
سفیر کشورمان در سئول سفر خانم "پارک گئون های" و هیات همراه او به کشورمان را نشان دهنده اهمیت ایران برای این کشور دانست و افزود: قطعا سطح روابط دو کشور به حدی رسیده و آیندهای روشن پیش روی تعاملات دو کشور است که چنین برنامهریزی برای سفر رییسجمهور کره به تهران صورت گرفته است چرا که کرهییها اعلام کردند که تعداد همراهان تجاری در سفر رییسجمهور کره جنوبی به ایران بالاترین تعداد همراهان شرکتهای خصوصی بوده است که رییسجمهور این کشور را در یک سفر خارجی همراهی کردهاند و تمام این موارد نشان دهنده علاقهمندی و دیدگاه مثبتی است که آنها در روابط آتی خود با ایران میبینند.
طاهریانفر در بخشی از گفتوگوی خود به وضعیت رکود اقتصادی جهانی و متاثر شدن کرهییها از این شرایط اشاره کرده و افزود: با توجه به اقتصاد صادرات محور کره جنوبی، آنها هم از این وضعیت اقتصاد جهانی متاثر شده و به دنبال ورود به بازارهای سایر کشورها هستند. کرهییها میخواهند بازار ایران را بررسی کنند چرا که دستیابی به آن را فرصتی طلایی میدانند و استقبال زیادی برای این موضوع دارند.
وی گفت: با توجه به تمایل تجار کره جنوبی برای ورود به بازار ایران، ما برای آنها کاملا مشخص کردیم که ورود به بازار جدید کشورمان شرایط خاصی دارد و در حال حاضر بسیار رقابتی شده است و به همین دلیل خواهان جذب سرمایهگذاریهای خارجی هستیم و کشورهایی که قصد انجام پروژه در ایران را دارند باید سرمایهگذاری آن را هم به عهده بگیرند.
سفیر کشورمان در سئول با تاکید بر این که کرهییها باید به دنبال انتقال فنآوریهای پیشرفته به داخل ایران باشند، خاطرنشان کرد: تعامل کره با ایران در هر بخشی که باشد به افزایش بنیه صادراتی ما کمک میکند. چرا که در حال حاضر بازار ایران اشباع شده است.
طاهریانفر شرایط دو کشور را مکمل یکدیگر دانست و گفت: با توجه به این که کره جنوبی تجربه و تکنولوژی بالایی دارد و دو کشور ارتباطات خوبی با سایر کشورها در زمینه پروژههای زیربنایی دارند به نوعی میتوان شرایط دو کشور را مکمل یکدیگر دانست. با هوشیاری و چشم باز میتوانیم به استقبال این همکاریها برویم و قطعا هم مثمر ثمر خواهند بود.
وی همچنین با اشاره به اسناد همکاریهایی که قرار است بین وزیران ایران و کره جنوبی و با حضور رییسانجمهور دو کشور امضا شود، افزود: امضای معاهده همکاری متقابل در امور کیفری، معاهده استرداد مجرمین، موافقتنامه حمل و نقل دریایی، یادداشت تفاهم همکاری در امور زیر بنایی، یادداشت تفاهم در زمینه منابع آب، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه توسعه انرژی الکتریکی و صنایع جدید انرژی، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه نفت و گاز طبیعی، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه بهداشت و پزشکی و یادداشت تفاهم همکاری با اگزیم بانک کره آماده امضا و نهایی شدن هستند.
طاهریانفر ادامه داد: همچنین یادداشت تفاهم مبادلات فرهنگی و تاسیس مرکز فرهنگی کره در تهران و مرکز فرهنگی ایران در سئول و توافقنامه همکاری و کمکهای اداری و گمرکی نیز در حال طی کردن مراحل نهایی هستند. در همین راستا میتوان به تخصیص خط اعتباری ۸ میلیارد یورویی اگریم بانک کره جنوبی به پروژههای این کشور در ایران و تخصیص ۵ میلیارد خط اعتباری بیمه تجاری کره اشاره کرده که به عنوان پشتوانهای برای انجام پروژههای زیر بنایی و توسعهیی کرهییها در ایران محسوب میشوند.
وی ادامه داد: در این سفر یادداشت تفاهمهایی در خصوص برخی پروژهها مانند پروژههای راه آهن اصفهان – مشهد یا نیروگاه برق _آبی بختیاری و کارخانه فولاد چابهار امضاء خواهد شد.
سفیر کشورمان در سئول در پایان با اشاره به افتتاحیه اجلاسی که ۱۴ اردیبهشت با کمک اتاق بازرگانی ایران برگزار میشود گفت: در افتتاحیه این اجلاس خانم رییسجمهور سخنرانی خواهند کرد و پس از آن تعدادی از پروژهها یا یادداشت تفاهمها در آن محل امضا میشوند. از نکات مثبت این اجلاس این است که تعداد زیادی از شرکتها و تجار کرهیی در کنار تجار ایرانی حضور مییابند.