اجتماعی و فرهنگی

مهار بحران خشکیدگی زاگرس

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین مدیر طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی در نشست خبری معاونت محیط زیست طبیعی سازمان به مناسبت هفته محیط زیست با اعلام اینکه پروژه حفاظت از زاگرس مرکزی تبدیل به یک برنامه بلند مدت شده است گفت: این هدف طی یک فرآیند طولانی مدت در دولت یازدهم محقق شد تا برنامه‌ای برای جریان سازی حفاظت درلایه‌های مختلف بهره بردار کشور ایجاد کنیم.

شیرین ابوالقاسمی با اعلام این که اعتبارات لازم برای این پروژه از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در حال آماده شدن است افزود: هدف این پروژه دستیابی به ۵ راهبرد کلان بود که از آن ۱۵ راهبرد اجرایی استخراج شد و پیش بینی شده که طی یک برنامه ۳۰ ساله در قالب برنامه‌های ۵ ساله بتوانیم در سه میلیون و صد هزار هکتار اراضی زاگرسی اقداماتی انجام دهیم و برنامه‌های احیاء و بازسازی را شروع کنیم.

وی با بیان اینکه ابزارهای مدیریت و پایداری این برنامه تهیه شده است گفت: بحث ارزیابی توان اکولوژیکی منطقه انجام شده و روشن است که این منطقه جایی نیست که بارگذاری توسعه‌ای صورت گیرد. منطقه بسیار شکننده است و نمی توان طرح توسعه‌ای جدیدی را در آن بارگذاری کرد.

ابوالقاسمی تصریح کرد: از سال ۹۲ تا ۹۳ بحث خشکیدگی درختان زاگرس به صورت حاد در آمده بود اما امروز این نوید را می دهیم که با میزان بارندگی و رطوبت نسبی خوب طی سال گذشته بحران خشکیدگی در منطقه مهار شده است. همچنین بحث ابتکارات توسعه سبز جزء اموری بود که طی آن کار کردن با جوامع محلی مثبت ارزیابی شد.

مدیر طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی با بیان اینکه لایحه قانونی برنامه حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی به مجلس ارائه خواهد شد اظهار کرد: زاگرس یکی از نقاط داغ تنوع زیستی و ژنتیکی است که باید نگاه خاصی نسبت به آن داشته باشیم.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا