قتل شبانه درختان در اراک
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین ساعت از ۱۰ شب گذشته بود که با اطلاعرسانی رییس شبکه محیط زیست استان مرکزی از قطع درختان انتهای خیابان هپکو مطلع شدیم.
با حضور در محل اولین موردی که توجه را به خود جلب میکرد کامیونهای صف کشیده کنار فضای درختکاری شده این منطقه بود.
قطعا کامیونهای صف کشیده جهت حمل اجساد درختان در این محل مستقر شده بودند و البته به گفته شاهدان عینی پیش از حضور ما در این محل یکی از کامیونها با باری پر از درختان بیجان محل را ترک کرده بود.
با توجه به اینکه در این محدوده قرار است تقاطع غیر همسطح احداث شود کارگران حاضر در محل دلیل این اقدام را احداث تقاطع غیر همسطح عنوان کردند.
تماسهای پیدرپی یکی از کارگران که به دور از جمع ایستاده بود، خبر از اقدامی پیشگیرانه و بر اساس مصلحت میداد.
حدس ما به درستی واقع شد و بعد از دقایقی قطع درختان به خاکبازی لودر در محل قطع درختان تبدیل شد و طولی نکشید که شهردار اراک نیز با حضور در این محل کار را متوقف کرد.
شهرداری اراک سه پروژه به ارزش حدود ۱۲۵ میلیون تومان با قرارگاه خاتم به امضا رسانده است که احداث تقاطع غیر همسطح میدان ورزش(انتهای هپکو) یکی از این پروژهها است.
لازم به ذکر است کامیونهای حاضر در محل در شب گذشته برای حمل اجساد درختان به آرم قرارگاه خاتم مزین بودند.
به گزارش ایسنا، شهردار اراک در گفتوگویی تلفنی در این خصوص گفت: قطع درختی در کار نبوده و تنها خاکبرداری انجام شده بوده است.
ابراهیم عباسی با این توضیح که شب گذشته در این محدوده حضور داشتهایم، قطع درختان را پذیرفت و بیان کرد: این اقدام با مجوز رسمی انجام شده است.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت داشتن مجوز چرا این اقدام به صورت شبانه صورت گرفته یا چرا با حضور در این منطقه در حال حاضر دستور توقف قطع درخت را دادهاید، عنوان کرد: این اقدام فعلا متوقف شده و در فصل سرما ادامه پیدا خواهد کرد تا درختان به جای قطع جابجا شوند.
شهردار اراک در پاسخ به این سوال که چرا این اقدام از ابتدا در فصل سرما صورت نگرفت که به جای قطع درختان آنها را جابجا کنند، اظهار کرد: تعدادی از درختان به دلیل رمپی که باید در این محدوده ایجاد شود باید قطع میشدند.
به گزارش ایسنا، قطع درختان باید با صدور مجوز نماینده شورای شهر در کمیسیون قطع اشجار شهرداری صورت پذیرد.
از طرفی ابهامات بسیاری در این قضیه وجود دارد و مهمترین ابهام اقدام شبانه شهرداری اراک است که تاریکی شب را برای کاری که ادعای قانونی بودن آن را میکنند انتخاب کرده است.
نماینده شورای شهر در کمیسیون قطع اشجار شهرداری اراک در این خصوص گفت: هیچگونه مجوزی را جهت قطع اشجار این منطقه امضا نکردهام و این کار غیر قانونی بوده است.
منوچهر کاظمی بیان کرد: این اقدام خلاف قانون است و شهرداری برای قطع درختان باید مجوز داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که قطع درختان خیابان شهید آنجفی که تعداد قابل توجهی از درختان را شامل میشده با مجوز انجام شده است، عنوان کرد: حدود سه سال است که نماینده شورای شهر در کمیسیون قطع اشجار شهرداری اراک هستم و در این مدت هیچ گونه مجوزی برای قطع درختان این محدوده امضا نکردهام.
به گزارش ایسنا، متاسفانه حال ریههای تنفسی این شهر آلوده خوب نیست، جنگلهای دستکاشت اراک به دلایل مختلف از جمله احداث زیرگذر، تقاطع غیر همسطح و برخورد به لایه آهکی از بین میروند و درختان باقی مانده نیز اغلب حال خوبی ندارند.
روزهای آلوده این شهر به شهادت دستگاههای سنجش آلودگی هوا از ابتدای سال تاکنون بیش از تمامی روزهای آلوده سال گذشته بوده است.
البته آلودگی هوای این شهر شاید بتوان گفت تقریبا تمامی روزها را شامل میشود چرا که تعداد محدودی از آلایندههای هوا توسط دستگاههای سنجش آلودگی مورد سنجش قرار میگیرند.
با این اوصاف و علیرغم نیاز مردم به درختان برای تنفس، مقدار اندک اکسیژن درختان این شهر به بهانههای مختلف مورد تعرض قرار میگیرد. پیگیری امور عمرانی و توسعهای شهر که اتفاقا از نیازهای یک شهر رو به توسعه نیز هست به هیچوجه نباید به قیمت از بین رفتن سرمایههای محیط طبیعی یک شهر تمام شود و مطمئنا راهکارهایی برای جلوگیری از قربانی شدن درختان پیش پای توسعه وجود دارد.
باید پرسید که آیا پروژههای عمرانی مصوب شده برای شهر اراک دارای پیوست زیست محیطی هستند یا خیر؟ ایسنا در ادامه موضوع پیوست یاد شده و کیفیت آن در صورت وجود را پیگیری خواهد کرد.