استفاده از خمیر مرغ در کباب و حلیم!
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین رمضان فلاحتی امروز – یکشنبه – در نشستی خبری با اشاره به اینکه اصلاح واژه خمیر مرغ به MDM اشتباه است، افزود: سالانه ۵۰ تا ۷۰ هزار تن MDM در صنعت سوسیس و کالباس کشور مصرف میشود که اگر این کار ممنوع شود، فشار زیادی به صنعت طیور وارد میشود.
وی با اشاره به اینکه واحدهای فرآوردههای گوشتی از ابتدای مهرماه امسال دیگر از خمیر مرغ در تولید محصولاتشان استفاده نمیکنند، افزود: اگر هم واحدی ریسک کند و از خمیرمرغ استفاده کند با خطر تعطیلی مواجه خواهد شد.
همچنین مجید افلاکی، دبیر انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران با اشاره به اینکه براساس ابلاغیه اخیر سازمان غذا و دارو در تاریخ ۱۷ شهریور ماه، استفاده از MDM (خمیرمرغ) در تولید فرآوردههای گوشتی ممنوع شده است، اظهار کرد: این در حالی است که در همه جای دنیا استفاده از این محصول در تولید فرآوردههای گوشتی رواج دارد و در ایران بعد از جنگ جهانی دوم دستگاههای جداسازی گوشت از اسکلت مرغ از کشورهای آلمان، اتریش و فرانسه وارد شد.
کمتر از ۵ درصد واحدهای تولیدی فرآوردههای گوشتی تخلف میکنند
وی با اشاره به اینکه هماکنون در ۱۵۰ کارخانه فرآورده گوشتی کشور سرمایهگذاری زیادی در زمینه دستگاههای تولید خمیر مرغ شده است، در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه میزان تخلفات در صنعت فرآوردههای گوشتی چه میزان است؟ گفت: برآوردهای ما نشان میدهد کمتر از پنج درصد از واحدهای تولیدی فرآوردههای گوشتی مرتکب تخلف میشوند. البته ما به عنوان انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی قدرت تعطیلکردن واحدها را نداریم.
افلاکی در پاسخ به سوال ایسنا درباره اظهارات چند سال قبل پورهاشم، مدیر کل سابق اداره استاندارد تهران – درباره تخلفات گسترده در صنایع سوسیس و کالباس عنوان کرد: ایشان مهندس وزارت نیرو بود اما درباره صنعت سوسیس و کالباس اظهارنظر فنی میکرد. وی بعدا در جلسهای در استانداری تهران ایران اعتراف کرد که در اظهاراتش زیادهروی کرده است.
اظهارارت رییس کمیسیون بهداشت مجلس برخلاف عرف سیاسی و اقتصادی بود
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه دلیل اظهارات سال قبل رییس کمیسیون بهداشت مجلس در روز جهانی غذا و اتهامات وی به صنعت غذا اظهارکرد: آقای شهریاری در آن جلسه متاسفانه اظهاراتی را علیه صنعت غذا مطرح کرد که باعث خوشحالی ۱۰۰ وابسته خارجی در آن جلسه شد. آن اظهارات نامردانه و برخلاف عرف سیاسی و اقتصادی بود. وی در آن جلسه حتی در اتهامزنی هم دچار اشتباه شد و عنوان کرد که "صنایع لبنی کشور به وایتکس، شیر اضافه میکنند".
برخی با صنعت فرآوردههای گوشتی خصومت شخصی دارند
افلاکی درباره شایعات مطرح شده مبنی بر استفاده گوشت گربه در تولید سوسیس و کالباس عنوان کرد: برخی صنوفها آنقدر بزرگ هستند که حتی احتیاج به تکذیب کردن هم ندارند. برخی فیلمهای ویدئویی که در اینترنت علیه صنعت سوییس و کالباس منتشر شده ناشی از خصومت شخصی برخی با این صنعت بوده است.
وی تاکید کرد: حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد گوشت مرغ به اسکلت آن میچسبد که با دست قابل جداسازی نیست و اگر به خمیر مرغ تبدیل نشود سالانه ۵۰ تا ۷۰ تن گوشت مرغ معادل ۱۰ هزار تن گوشت قرمز وارداتی است که هدر میرود و ارزش آن بالای ۲۰۰ میلیون دلار است.
به گزارش ایسنا، چندی پیش سازمان غذا و دارو با ابلاغیهای استفاده از خمیر مرغ در تولید کلیه فرآوردههای گوشتی ممنوع اعلام کرد. این در حالی است که سازمان ملی استاندارد ایران از اوایل سال ۱۳۸۹ استفاده از خمیر مرغ را در تولید فرآوردههای گوشتی ممنوع اعلام کرده بود. با این وجود طی چند سال اخیر بین سازمان استاندارد و غذا و دارو اختلاف وجود داشت که در نهایت سازمان غذا و دارو از نظر سازمان استاندارد تبعیت کرد.