مجمع عمومی شرکت واحد تشکیل شد/ ۲ درصد مجموع عوارض سالانه به مترو تعلق گرفت
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین علیرضا دبیر در ابتدای این جلسه بعد از قرائت گزارش حسابرس شرکت واحد اظهار داشت:شرکت واحد تنها شرکتی است در شهرداری تهران که اعضای شورای شهر؛ عضو مجمع آن هستند و باید برای انتخاب بازرس تصمیم گیری کنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه حسابرس شرکت واحد کلین داده است؛ بعضی از مشکلات این شرکت را مطرح کرد.
در ادامه هادی ساعی با اشاره به عدم حضور مدیرعامل شرکت واحد و رئیس هیات مدیره گفت: اعضای کمیسیون حمل و نقل در جریان این گزارش نیستند و به نظر میرسد انتخاب بازرس و حسابرس بدون حضور مدیرعامل شرکت واحد و رئیس هیات مدیره صحیح نیست.
دوستی نیز با اشاره به اینکه گزارش حسابرسی به صورت کلیشه ای تنظیم شده است؛ خاطرنشان کرد: در این گزارش باید بدهی ها؛ موجودی ها و تأکید بر موارد خاص منعکس باشد در حالی که این موارد وجود ندارد.
وی اضافه کرد: این گزارش یعنی اتوبوسرانی ما مدینه فاضله است؟ من از شما و اعضای شورا خواهش میکنم این گزارش را به کمیسیون عمران بدهید تا در کمیته حمل و نقل هم بررسی شود. ما باید از حسابرس در خصوص این گزارش سؤال کنیم.
تقی پور سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه عملکرد صفر و یکی صحیح نیست یادآور شد: ما یک روز صددرصد حسابهای شرکت واحد در شورا را به عنوان مجمع بررسی می کردیم اما امروز این اختیار را به صفر رسانده ایم و کل اختیار مجمع را به شهرداری داده ایم.
وی با اشاره به اینکه اتوبوسرانی یکی از ارکان مدیریت شهری است و با زندگی مردم سر و کار دارد؛ تأکید کرد: ما میخواستیم اتوبوسرانی خصوصی سازی شود آیا این اتفاق افتاده است؟ این سؤالات باید در مجمع شرکت واحد پاسخ داده شود. شهرداری باید گزارش جلسه مجمع را اعلام کند. ما باید بدانیم ۴۰ درصد کاهش درآمد چه دلیلی دارد؟ آیا کمکهای دولت نمی رسد؟این سؤالات باید پاسخ داده شود.
شجاع پوریان نیز با اشاره به دقیق و حیاتی بودن موضوعات مربوط به شرکت واحد بیان داشت:شش ماه از زمان برگزاری انتخابات گذشته است و دوستان در یک خلاء قانونی هستند پیشنهاد میکنم در طول چند ماه باقیمانده تا پایان سال بازرس و حسابرس را تمدید کنیم تا برای سال جدید با اطلاعات کافی تصمیم گیری کنیم.
مرتضی لطفی بازرس قانونی شرکت واحد اتوبوس رانی پاسخ داد: وظیفه مجمع عمومی فوقالعاده رسیدگی به حسابها نیست. شورای دوم تشخیص داده که اختیارات مجمع را واگذار کند اما این به معنی این نیست که اختیارات شورا لغو می شود. من صورتهای مالی و هم گزارش حسابرس و بازرس را هر ساله به رئیس شورا تقدیم کرده ام.و به طور یقین تاکنون مجمع شرکت واحد برای سود و زیان در شورا تشکیل نمی شده است.
وی افزود: از باب تکلیف که وقت میگذرد و ما نمیتوانیم صورت جلسه مجمع رادر سازمان ثبت شرکت ها ثبت کنیم و به پایان سال مالی نزدیک میشویم از دوستان درخواست داریم برای جلوگیری از ایجاد خلل در کار شرکت واحد بازرس و حسابرس را تعیین کنند. الان شرکت واحد مشمول ماده ۱۴۱ است.
لطفی در ادامه تاکید کرد:من به عنوان بازرس قانونی شرکت آمادگی دارم تا در زمان دیگری در خصوص مسائل مالی و سرمایه گذاری شرکت پاسخگو باشم .
چمران در ادامه با اشاره به اینکه این دو موضوع را باید از هم تفکیک کنیم؛ تصریح کرد: در این جلسه وظیفه ما تصویب مسائل مالی شرکت واحد نیست و در جلسه ای جداگانه اطلاعات لازم درباره شرکت واحد را بررسی می کنیم. الان باید موضوع تشکیلات قانونی را رسیدگی کنیم که باید در تیرماه انجام می دادیم.
چمران یاد آور شد:دستور جلسه امروز این مجمع انتخاب بازرس است و برای جلسات بعدی
می توانیم گزارشات بازرس مجمع را به کمیسیون های تخصصی شورا ارائه کنیم و سپس در جلسه رسمی شورا مشکلات و مسائل مالی شرکت واحد اتوبوسرانی را بررسی کنیم.
سعید اقدامیان مدیر کل امور مجامع و شوراهای سازمان های شهرداری نیز توضیح داد: با توجه به اساس نامه شرکت واحد این جلسه برای تعیین بازرس و حسابرس است. شرکت واحد باید از قوانین تجارت پیروی کند.برای تبعیت از قانون تجارت باید بازرس قانونی در روزنامه رسمی کشور ثبت شود. جلسه امروز برای تعیین بازرس است.
وی افزود: شرکت واحد دارای مشکلات مهمی است که افتخار میدهید اگر جلسهای را به این موضوع اختصاص دهید تا به این مشکلات رسیدگی شود.
وی ادامه داد:درخواست ما این است که برای اینکه از قانون جا نمانیم امروز بازرس و علی البدل آن را تعیین کنید. ما این بازرس را باید برای یک سال آینده انتخاب کنیم.
براساس این گزارش پس از آن هیات رییسه مجمع با پیشنهاد اعضا تشکیل شدند و مهندس چمران به عنوان رئیس مجمع عمومی؛ قناعتی به عنوان منشی و سرخو و شجاع پوریان به عنوان ناظر انتخاب شدند و با پیشنهاد رئیس مجمع مرتضی لطفی مجدداً به عنوان بازرس و دکتر قاسمی به عنوان بازرس علی البدل انتخاب شدند.
احمد دنیامالی در پایان این جلسه تذکر داد: هرگز هیچ مجمعی بدون تصویب صورتهای مالی اقدام به انتخاب بازرس نمیکنند و این کار صحیح نبود.
با تصویب لایحه اخذ عوارض توسعه حمل و نقل ریلی در شهر تهران :
۲ درصد مجموع عوارض سالانه به مترو تعلق گرفت
بررسی لایحه" اصلاحیه مصوبه اخذ عوارض توسعه حمل و نقل ریلی در شهر تهران" آخرین موضوع امروز جلسه شورای اسلامی شهر تهران بود که به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تهران رسید.
علیرضا دبیر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در توضیح این لایحه گفت: براساس این مصوبه به میزان ۲ درصد از مجموع عوارض مربوط به پروانه ساختمانی اخذ و به موضوع حمل و نقل ریلی شهری تهران اختصاص می یابد.
وی تصریح کرد: این ۲ درصد علاوه بر عوارض و برای یک بار تعیین شده است، و به صورت ماهانه به حساب مترو تهران واریز می شود و گزارش آن هر سه ماه یکبار به شورای اسلامی شهر تهران ارائه می شود.
وی با تاکید بر اینکه این مبلغ اختصاص یافته تلقی می شود، اظهار داشت: اگر بخواهیم مترو را در سه سال آینده توسعه یافته ببینیم؛ نیازمند اختصاص چنین کمکی به آن هستیم ضمن اینکه این مبلغ که به صورت نقد خواهد بود جدای از بودجه سالانه برای مترو در نظر گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد:با تصویب این لایحه پیش بینی می شود سالانه حدود ۳۶۰ میلیارد تومان به مترو تهران تزریق شود.
احمد دنیامالی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران بر اهمیت اختصاص این بودجه برای توسعه حمل و نقل ریلی درون شهری تاکید کرد و طی پیشنهادی خواستار تعیین ردیف بودجه برای این موضوع شد؛ که بر همین اساس مقرر شد که ردیف بودجه ای برای آن تعریف شود.
گفتنی است بر اساس تبصره سوم این مصوبه؛ عوارض تعیین شده به ساختمانهایی که عوارض مازاد آنها در سال ۹۴ مشخص می شود نیز تعلق می گیرد.