دولت در حوزه سلامت چه کرد؟
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین شاخصها و متغیرهای وضعیت حوزه سلامت در زمان تحویل آن به دولت یازدهم در سال منتهی به ۱۳۹۲ نشان میدهد که شاخص امید به زندگی در بدو تولد از ۷۲ در سال ۱۳۹۰ به ۷۳ در سال۱۳۹۲ رسیده است. مهمترین علل افزایش امید به زندگی در سالهای اخیر نیز کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی، افزایش سطح سواد و ایجاد تسهیلات در مناطق روستایی عنوان میشود.
دولت یازدهم در حوزه سلامت چه کرد؟
در بازه زمانی ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ اختصاص اعتبار ویژه برای رفع بحران دارویی، تأمین داروهای مورد نیاز بیماران و جلوگیری از ادامه روند کمبود و گرانی دارو بخشی از اقدامات وزارت بهداشت دولت یازدهم در حوزه دارویی بود. همچنین میتوان ایجاد نظام تأیید اصالت دارو برای مبارزه با داروهای قاچاق و در ادامه، پیگیری در شمول قرار دادن تجهیزات پزشکی، مکملها و مواد غذایی برای کنترل اصالت فراوردههای سلامت را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم این حوزه برشمرد.
برنامه حمایت از تولید داخل دارو و تجهیزات پزشکی نیز همواره به عنوان یکی از اولویت های وزارت بهداشت مطرح می شد. طبق اقدامات و برنامهریزیهای وزارت بهداشت، سهم داروهای تولید داخل از کل بازار دارو از ۶۰ درصد در سال ۱۳۹۲ به ۷۰ درصد در سال ۱۳۹۴ ارتقا یافته است.
پوشش بیمهای ۱۰ میلیون نفر در دولت یازدهم
طرح تحول نظام سلامت در اردیبهشت ۱۳۹۳ شامل اصلاحات در بیمارستانها و کاهش سهم پرداختی مردم آغاز شد. یکی از برنامههای وزارت بهداشت بعد از اجرای این طرح، تدوین و ابلاغ کتاب جدید ارزشهای نسبی خدمات سلامت و هتلینگ و گسترش خدمات بهداشتی در حاشیه شهرها و اجرای اصلاحات در حوزه آموزش پزشکی بود.
پوشش بیمهای افراد فاقد بیمه نیز در این طرح مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفت که به دنبال آن، بیش از ۱۰ میلیون نفر از افراد فاقد بیمه بطور رایگان تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار گرفتهاند.
کاهش پرداختی بیماران بستری در بیمارستانهای دولتی در بازه زمانی ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ از ۳۷ درصد به حدود ۸.۵ درصد نیز یکی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت بوده که نتیجه آن بهرهمندی نزدیک به ۱۵ میلیون بیمار بستری از این خدمات است.
\