اجتماعی و فرهنگی

جزییات اقدامات ستاد اربعین شهرداری

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین عبداللهی با بیان اینکه امسال براساس تصمیم وزارت کشور مقرر شده است که استانداری‌ها در داخل خاک ایران و عراق مستقر شوند، گفت: براساس تقسیم‌بندی‌های انجام شده، شهرداری‌ها نیز در کنار استانداری‌ها حاضر شده و به انجام ماموریت‌های محوله می‌پردازند.

وی با بیان اینکه مدیریت کمیته خدمات شهری برعهده شهرداری تهران است اما در ۸ کمیته دیگر از جمله حمل و نقل، فرهنگی و… نیز نقص زیادی داریم گفت: مسوولان در کشور عراق مصر هستند که مسوولیت و مدیریت حمل و نقل و خدمات شهری با شهرداری تهران باشد، چراکه در دو سال گذشته شهرداری توانسته عملکرد قابل قبولی داشته باشد.

رییس ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران در تشریح اقدامات کمیته خدمات شهری با بیان اینکه تعدادی از کلانشهرها از جمله استان مرکزی، کرمانشاه، همدان، گیلان، قم، البرز، آذربایجان غربی، ارومیه، لرستان و… نیز در این کمیته با شهرداری تهران همکاری می‌کنند تصریح کرد: براساس توانایی شهرداری‌های کلانشهرها و استانداری‌ آنان وظایف تقسیم شده است.

وی با اشاره به تجهیزات لجستیک که به خاک عراق فرستاده شده است، گفت: خودروهای زیادی در حوزه خدمات شهری به عراق فرستادیم به گونه‌ای که ۵۴ دستگاه خودروی جمع‌آوری زباله، ۱۸ تانکر آب، ۳۵ کامیون، ۱۴ خاور، ۱۱ لجن‌کش و تعداد زیادی حمام و سرویس بهداشتی پرتابل به عراق فرستاده شده است.

رییس ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران با بیان اینکه در شهرداری تهران نیز ستادی تشکیل شده است، گفت: دو معاونت اجرایی و فرهنگی در شهرداری تهران تشکیل شده است که اقدامات زیادی در این خصوص انجام داده‌ایم به گونه‌ای که کمیته بهداشت و درمان منطبق با استانداردهای وزارت بهداشت توسط شرکت شهر سالم تشکیل شده و در ۷ نقطه از خاک ایران و عراق درمانگاه و بیمارستان‌های کوچک صحرایی با امکانات مورد نیاز دایر خواهند کرد.

عبداللهی با بیان اینکه در مرزهای مهران، چزابه، شلمچه عمود ۷۰۷ و در دو شهر نجف و کربلا این بیمارستان‌ها دایر می‌شود، گفت: ۱۶۰ پزشک و پرستار تا دو روز پس از اربعین در این ۷ نقطه مستقر هستند و خدمات لازم را ارائه می‌کنند و انصافا سال گذشته عملکرد خوبی داشتند به گونه‌ای که وزیر بهداشت در بازدید از این درمانگاه‌های سیار به عملکرد خوب آنها اشاره کرد.

بهسازی اتوبان امام خمینی (ره) در نجف

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران که ریاست ستاد اربعین شهرداری تهران را برعهده دارد با بیان اینکه مسوولان دولتی از شهرداری تهران درخواست کردند که نسبت به زیباسازی و بهسازی اتوبان امام خمینی (ره) در شهر نجف توجه ویژه‌ای داشته باشند، گفت: امسال در رابطه با زیباسازی این محور اقدامات زیادی صورت گرفت به گونه‌ای که رنگ‌آمیزی جداول، روشنایی و زیباسازی این بلوار انجام گرفت و باید بگویم کمیته زیباسازی در شهرداری تهران در ارتباط با شست‌وشو، رنگ‌آمیزی و… نقطه مسیر نجف تا کربلا و حذف زوائد بصری، نصب تابلوهای راهنما در خیابان میثم تمار و همچنین نصب پیام‌های آموزشی در مسیر راهپیمایی از نجف تا کربلا اقدام کردند.

استقرار ۷۰۰ اتوبوس شهرداری تهران در مرز مهران/ جابه‌جایی زائران در خاک عراق برعهده شهرداری تهران و سپاه

عبداللهی در تشریح اقدامات انجام شده در کمیته حمل و نقل با اشاره به هماهنگی‌های انجام شده با سپاه برای جابه‌جایی زائران در خاک عراق گفت: امسال شهرداری تهران در داخل مرز ایران به جابه‌جایی زائران وارد نشده اما در صورت بروز مشکلات و اعلام نیاز، حتما وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه ۷۰۰ دستگاه اتوبوس شهرداری تهران در خاک عراق و در مرز مهران مستقر شده، گفت: از مرز مهران تا شهر کوت مسوولیت انتقال زائران بر عهده شهرداری تهران است.

رییس ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد زائران ایرانی به دلیل نزدیکی مرز مهران به نجف از این مرز وارد خاک عراق می‌شوند، گفت: شهرداری تهران از مهران تا کوت جابه‌جایی مسافران را برعهده دارد و همچنین شهر کوت تا نجف نیز نسبت به انتقال زائران اقدام می‌کند.

عبداللهی با بیان اینکه شهرداری کرج ۱۵۰ دستگاه اتوبوس نیز به این کمیته تزریق کرده است، گفت: جمعا ۱۱۰۰ دستگاه اتوبوس وظیفه جابه‌جایی زائران را در عراق برعهده دارند.

اسکان ۴۰ هزار نفر در کربلا/نصب سرویس‌های بهداشتی پرتابل در نجف و کربلا

وی در تشریح عملکرد کمیته اسکان با بیان اینکه شهرداری تهران به دلیل درخواست استانداری تهران به بحث اسکان نیز وارد شده است، گفت: حدود ۵ تا ۱۰ هزار اسکان در شهر نجف و ۴۰ هزار اسکان در شهر کربلا در نقاط مختلف در نظر گرفته شده است و این در حالی است که سرویس‌های بهداشتی پرتابل در شهر نجف و کربلا نصب شده‌اند و همچنین تلاش شده است که نانوایی‌های سیار و صحرایی نیز برپا شود تا پذیرایی مختصری از زائران داشته باشیم.

رییس ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران با اشاره به فعالیت‌های مناطق مختلف شهرداری تهران در مراسم اربعین حسینی گفت: در مرز چزابه، شهرداری منطقه ۴ مستقر شده است که با ظرفیت ۳۰۰ کارگر مسوولیت نظافت، ایجاد سرویس‌های بهداشتی، حمام و مسطح کردن ۶۰ هکتار برای ایجاد پارکینگ را برعهده دارند و همچنین مدیریت مرز مهران به عهده شهرداری منطقه ۵ گذاشته شده که با ظرفیت ۴۰۰ کارگر، نظافت، ایجاد پارکینگ، ساخت سرویس بهداشتی و جمع آوری زباله را برعهده دارد.

عبداللهی با بیان اینکه مرز شلمچه نیز به منطقه ۶ سپرده شده است گفت: علاوه بر این سه مرز، شهر کوت به منطقه ۲ سپرده شده که در کنار اتوبوسرانی به پذیرایی و اسکان زائران بپردازند.

وی افزود: پاکیزگی و مدیریت شهر کاظمین به منطقه ۲۱ و شهر سامرا به منطقه ۲۲ سپرده شده است، اما با این حال به شهردارانمان توصیه کرده‌ایم که انرژی، توان و ۶۰ درصد امکانات خود را برای برگشت زائران در نظر بگیرند چراکه پس از پایان روز اربعین بنا به رسم عراقی‌ها تمام موکب‌ها جمع‌آوری می‌شود و زائران ایرانی امکانات کمتری دریافت خواهند کرد برهمین اساس ۶۰درصد توان خود را به هنگام برگشت زائران معطوف کرده‌ایم.

رییس ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران همچنین از تشکیل کمیته ایثارگران با حضور فرزندان شهید در شهرداری تهران خبر داد و گفت: اعضای این کمیته به سالمندان خدمات خاص همچون ویلچر و… ارائه می‌کنند و همچنین بانک شهر بنا به درخواست مسوولان عراقی نسبت به نصب دستگاه‌های خودپرداز در خاک عراق اقدام کرده‌اند.

عبداللهی با بیان اینکه شهرداری تهران بنا به درخواست شهرداری نجف امکاناتی همچون فرقان، جارو، سطل و… نیز اهدا کرده است، گفت: همچنین امسال از یک پرچم رونمایی شده که به تمام موکب‌های عراقی این پرچم اهدا خواهد شد.

وی همچنین از استقرار ۱۲۰۰ پاکبان در کشور عراق خبر داد و گفت: این پاکبان‌ها با نصب مخازن بزرگ و کوچک زباله نسبت به جمع‌آوری زباله‌ها اقدام خواهند کرد.

رییس ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران با بیان اینکه مسیر نجف به کربلا ۸۰ کیلومتر است، گفت: ۴۰۰۰ نیروی داوطلب نظارت این مسیر را برعهده دارند و این در حالی است که شهرداری تهران با استفاده از ماشین‌آلات سنگین "نخاله و زباله‌های عمده" را جمع‌آوری کرده و از این پس نیروهای داوطلب نظافت این مسیر را برعهده دارند.

تشکیل کمیته راهنمای زائران و ستادگمشدگان/ نصب ۵۰ کیوسک یافتن گمشدگان

عبداللهی در ادامه با بیان اینکه کمیته راهنمای زائران نیز به شهرداری تهران از سوی وزارت کشور سپرده شده است، گفت: البته برخی شهرها همچون اهواز و کرج نیز ما را در این ستاد کمک می‌کنند اما محوریت با کارکنان ۱۸۸۸ و بازرسی شهرداری است که ۳۵۰ نفر از آنها در ستاد گمشدگان مشغول فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه نرم‌افزار بسیار خوبی برای یافتن گمشدگان توسط سازمان فناوری شهرداری طراحی شده است، اظهار کرد: ۵۰ کیوسک در ۲ شهر نجف و کربلا مستقر هستند و در شیفت‌های مختلف کار می‌کنند تا اگر زائری همراه خود را گم کرد، مشخصات این گم شدگان در این سامانه ثبت شود و بتوانند این زائر گم شده را در شهرهای دیگر پیدا کنند که عملکرد موفق آنها سبب شده که مسوولان عراقی و ایرانی از ایجاد و تقویت این ستاد استقبال کنند و همچنین طی رایزنی‌های انجام شده با تولیت حرم امام حسین (ع) مقرر شده است که کیوسک گمشدگان در بین‌الحرمین نیز ایجاد شود.

رییس ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران با اشاره به مشکلات احتمالی پیش روی این عملیات بزرگ گفت: پیش‌بینی شده است که ۳۰ تا ۴۰ درصد زائران افزایش یابد و می‌بینیم که با اینکه یک هفته از به مراسم اربعین مانده، بیش از یک میلیون ایرانی از مرز عبور کرده‌اند و باید زائران ایرانی با وجود اینکه مسیر بسیار سخت و طاقت‌فرسا است، آستانه تحمل خود را بالا ببرند چراکه نمی‌شود همه اتفاقات را پیش‌بینی کرد و زائران باید با سعه‌صدر و بردباری داشته باشند.

عبداللهی با بیان اینکه مردم به موضوع صرفه‌جویی توجه داشته باشند، تصریح کرد: ما مهمان کشور عراق هستیم و زائران ایرانی باید به تفاوت‌های فرهنگی دقت کرده و نسبت به افزایش اتحاد شیعیان و مسلمانان دقت کنند چراکه حتما دشمنان و استکبار جهانی منتظر بروز حوادث و اتفاقاتی هستند تا پروژه اسلام و ایران هراسی خود را دنبال کنند.

وی با اشاره به مشکلات زائران در راه برگشت با بیان اینکه سال گذشته اقدامات خوبی در این راستا صورت گرفت، گفت: امیدواریم مردم همانگونه که آهسته به شهر نجف و کربلا وارد شدند آهسته نیز به ترک آنها اقدام کنند اما به هرحال تجربیات دو سال قبل سبب شده است تا آمادگی خوبی در این زمینه داشته باشیم اما یادمان نرود که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۲.۵ میلیون زائر وارد نجف و کربلا خواهند شد اما پیش‌بینی‌های حمل و نقل گسترده داریم اما مردم سعه صدر داشته باشند.

رییس ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران افزود: زائران می‌توانند به دو شماره ۸۰۳۰۰۸ و ۸۰۳۰۰۹ تماس گرفته و اطلاعات کافی را از آنجا بگیرند.

عبداللهی در مورد بودجه پوشش اربعین نیز با بیان اینکه شورای شهر ۵ میلیارد تومان برای پوشش عملیات اربعین در نظر گرفته گفت: البته وزارت کشور نیز بودجه خاص در نظر گرفته است.

رونمایی از دو آهنگ اربعین توسط معاونت فرهنگی شهرداری تهران

مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران از انتشار دو قطعه آهنگ در رابطه با اربعین حسینی که با همت شهرداری تهران تهیه شده است خبر داد.

به گزارش ایسنا سید علی موسوی مقدم در حاشیه نشست خبری که در تشریح عملکرد ستاد اربعین شهرداری تهران برگزار شد با بیان اینکه به همت مرکز ارتباطات و معاونت اجتماعی شهرداری تهران دو قطعه آهنگ به خوانندگی حامد زمانی و حسن رضایی تهی و منتشر شده است گفت: حامد زمانی آهنگ خادم الحسین را خوانده که قاسم صرافان به عنوان شاعر و تنظیم آن نیز بر عهده امیر جمال فرد بوده است.

وی با بیان اینکه حسن رضایی نیز سروده‌ای تحت عنوان این قدما به سفارش مرکز ارتباطات شهرداری تهران خوانده است گفت: از امشب (یکشنبه ) این قطعات در ویژه برنامه اربعین پخش خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا