انتقاد چمران از وصله های ناجور در اراضی عباس آباد
به گزارش شوراآنلاین، سیصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورا به مناسبت بهره برداری از باغ کتاب تهران در این مجموعه برگزار شد.
در این جلسه که با حضور اعضای شورا و شهردار تهران همراه بود مهدی چمران ضمن تقدیر از ساخت چنین مجموعهای به سرنوشت اراضی عباس آباد اشاره کرد و گفت: قرار بود منطقه عباسآباد یک مرکز تجاری و اداری باشد و کلیه وزارتخانهها به این منطقه منتقل شوند که تعدادی از وزارتخانهها همچون وزارت نفت، راه و شهرسازی به این منطقه منتقل شدند و چند وزارتخانه نیز زمین خریده و تاکنون با شهرداری در دادگاه درگیرهستند چرا که با پول آن زمان زمین خریده و حتی گودبرداری هم کردهاند اما جلوی فعالیت آنها گرفته شد.
وی افزود: در شورای شهر دوم ما با دید دیگری به عباس آباد نگریستیم و در آن زمان وزیر مسکن وقت به خدمت مقام معظم رهبری رسید و با دستور کتبی رهبری مبنی بر اینکه تپههای عباسآباد باید با رویکرد فضای سبز و ایجاد مراکز فرهنگی کلان حفظ شود، این طرح مسکوت ماند و تک به تک مجوزهای ساختمانهای اداری و تجاری لغو شد. البته ساختمان راهآهن نیمه کاره ساخته شده بود و هر چند ما اصرار داشتیم که ساختمان به فضای فرهنگی تبدیل شود اما به زور ساختمان را به پایان رسانده و به راهآهن تحویل دادند.
چمران افزود: در این مورد و موارد از این قبیل بی انصافیهای فراوانی نسبت به مدیریت شهری صورت پذیرفته است. در محفلی عنوان میکنند شهر تهران بر اساس اصول شهر سازی شکل نگرفته ما هم میگوییم این امر درست است اما به مدتها پیش باز میگردد.
وی اضافه کرد: در این شرایط برخی میگویند که چه شده مسئولان شهری از خواب بیدار شدند، اما ما آن زمان هم این صحبتها و گلایهها را داشتیم اما برخی خواب بودند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه باید ساختمانهای ساخته شده نیز به مراکز فرهنگی یا گردشگری تبدیل میشدند، گفت: طرح جامع اراضی عباس آباد در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب شد ودر آن طرح اینگونه مطرح شد که بیشتر از ۶ درصد سطح اشغال مراکز اداری و تجاری نباشد و مابقی به فضای سبز و فضای فرهنگی و گردشگری تبدیل شود.
چمران افزود: در شورای شهر سوم نیز جلوی ساخت ساختمان خبرگزاری، بانک و استانداری را که نیمه کاره بود گرفتیم تا ساخته نشود و در شورای شهر و شورای عالی معماری و شهرسازی نیز این موضوع که این سه ساختمان ساخته نشود را به تصویب رساندیم اما یک ساختمان را در بیخبری ما احداث کردند و با این بهانه که میخواهند برای یک بانک ونزوئلایی بسازند ساختمان را تکمیل کرده اما به بانک سپه فروختند که حالا این ساختمان وصله ناجوری کنار اراضی عباسآباد است و وصله ناجورتر ساختمان بانک مرکزی است.
چمران عنوان کرد: در شورای عالی معماری و شهرسازی که آقایان آخوندی و حناچی هم در آن هستند تصویب شد که نمای این ساختمان نباید شیشهای باشد اما نمای آن شیشهای شد ، گفتند نباید دور ساختمانها نرده باشد اما نردهها رو کشیدند و تمام شد ،گفتند ساختمان باید موزه جواهرات باشد و تنها دو طبقه اداری روی آن باشد اما بانک در ۱۷ طبقه ساخته شد و برای همین است که این ساختمان وصله ناجور اراضی عباس آباد است.
چمران در ادامه با اشاره به اینکه ساخت باغ کتاب دقیقا در راستای اهداف توسعه اماکن فرهنگی در این اراضی بوده گفت : ساخت این مجموعه اقدامات ارزندهای صورت گرفته اما هنوز جای کار زیادی در این مجموعه وجود دارد و این مجموعه قابل تبدیل و بهروزرسانی است. باغ کتاب تهران تبدیل به قطب فرهنگی کشور و خاورمیانه شده است و ساختمان آن قابل مقایسه با ساختمان ژرژمونپیدو پاریس است.
چمران اظهار داشت :در ساخت باغ کتاب و باغ موزه دفاع مقدس عدم عدول ارتفاع نسبت به توپوگرافی اراضی مراعات شده مشکلی که در ساختمان های غیر فرهنگی این اراضی وجود دارد. عقیده ما بر این است که ارتفاع ساختمان در اراضی نباید جلوی دید را بگیرد و به همین دلیل من با ارتفاع مجتمع تی او دی حقانی مخالفم.