احداث پیاده راه ولیعصر بین ونک و پارک وی عادی بررسی میشود
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین در جلسه علنی امروز شورا، در جریان بررسی یک فوریت طرح، اسماعیل دوستی گفت: امروز بحث پیاده راه در کلانشهرها یک بحث جدی است. اگر به فکر مردم هستید، این قسمت از خیابان ولیعصر، زیباترین نقطه ای است که می توانیم پیاده رو را به پیاده راه تبدیل کنیم و مردم با یک مبلمان شهری مدرن، بتوانند در آن تفریح کنند.
وی ادامه داد: شهرداری می تواند لایحه ای به شورا بیاورد و طی مدت اجرای برنامه پنج ساله دوم این اتفاق بیفتد. در سال گذشته، ناجا در این مسیر یک بیمارستان ساخت که در حد فاصل میدان ونک تا چهارراه پارک وی، این بیمارستان تنها ساختمانی است که دید کوه ها را کور می کند. کسی که این پروانه را صادر کرده، نگاه شهری نداشته است.
عضو شورای شهر اضافه کرد: همان موقع نامه به قالیباف نوشتم که جلوی این پروژه را بگیرد. اگر قرار است آستان قدس رضوی هم پمپ بنزین باغ فردوس را به مجتمع تجاری تبدیل کند، ۱۰ متر عقب نشینی کند تا بتوانیم پیاده راه را بسازیم و از سوی دیگر، جلوی منظر شهری گرفته نشود.
دوستی افزود: با این حال، حد فاصل بسیاری از سازمان هایی که بر خیابان ولیعصر قرار دارند با حریم خیابان، یک نرده است که برای اجرای پیاده راه، می توانند آن را برداشته و عقب نشینی کنند.
محسن پیرهادی به عنوان مخالف طرح گفت: قیمت زمین در این منطقه گران است و در فاصله ۱۰۰ متری آن کسی را نمی بینید که رد شود. مردم در این مسیر با خودرو تردد می کنند و این کار تنها هزینه سنگینی به شهر تحمیل می کند.
مرتضی طلایی به عنوان موافق گفت: ممکن است اجرای این طرح مدتی طول بکشد، اما به جای آن باقیات صالحاتی است که برای شهر باقی می ماند و به نظرم امر بسیار خوبی است.
حبیب کاشانی در مخالفت با طرح گفت: در تهران اولویت های بسیار مهمتری داریم و بضاعت ما در بودجه نیز محدود است. به همین دلیل درخواست می کنم اجازه بدهید این طرح کارشناسی شده و هزینه آن نیز برآورد شود، سپس به آن رای بدهیم.
احمد مسجدجامعی نیز در موافقت با طرح گفت: ایجاد پیاده راه برای شهر ۱۰ میلیونی تهران بسیار ضروری است و به نظرم این طرح از اولویت های شهر است. می توانیم اکنون به یک فوریت آن رای داده و سپس در کمیسیون ها زمان بندی و نحوه اجرای آن را تعیین کنیم.
محمدمهدی تندگویان به عنوان مخالف گفت: در پیاده راه باید انگیزه تردد برای عابران وجود داشته باشد که این انگیزه در خیابان ولیعصر وجود ندارد. الان پیاده روی خیابان ولیعصر پهن و مناسب است و نیازی به تعریض ندارد. چه جذابیت خاصی در این پیاده رو برای تردد عابران وجود دارد؟ به نظرم این طرح بی معنی است و خیابان ولیعصر جای اجرای پیاده راه نیست.
محمد سالاری نیز در مخالفت با طرح گفت: اعتبارات مورد نیاز این پروژه شاید به اندازه کل بودجه امسال شهرداری باشد. البته ما قبول داریم که فضاهای شهری باید به سمت پیاده مدار بودن بروند و این از احکام مورد تاکید طرح های جامع و تفصیلی نیز هست. اما چرا از ونک تا پارک وی باید این کار انجام شود؟
وی افزود: علاوه بر این، پیاده راه باید متکی بر حضور عامه مردم باشد و بدون کاربری های اطرافش شکل نمی گیرد. در خیابان ۱۷ شهریور به رغم اینکه شهرداری زحمت کشیده و از نظرات مشاور نیز بهره برده، اما پیاده راه شکل نگرفته و خود دوستان هم اعتقاد دارند که مطالعات امکان سنجی باید از قبل انجام شود. ضمنا با بودجه این پروژه می توانیم ده ها پیاده راه با کاربری انبوه ایجاد کنیم.
غلامرضا انصاری به عنوان موافق گفت: ضرورت ندارد ظرف یک سال این کار را انجام دهیم که به مشکل منابع مالی بخوریم. می توانیم این پروژه را طی ۱۰ سال اجرا کنیم. ولی باید توجه داشته باشیم که ولیعصر یک خیابان بین المللی است و اجرای این طرح در آن می تواند در جذب توریست موثر باشد.
وی افزود: بعد از یک طرفه شدن ولیعصر، کسبه سمت خط ویژه آسیب دیدند. اما برای جلوگیری از تکرار این اتفاق در پیاده راه، می توانیم فضاهایی تفریحی مثل رستوران و … در این مسیر ایجاد کنیم. ضمن اینکه این مصوبه می تواند جلوی ساخت و سازها در آینده را بگیرد تا اتفاقاتی که در بیمارستان ناجا افتاد، برای دیگر زمین ها رخ ندهد.