گزارش کامل جلسه یکصد و چهل و پنجم شواری شهر تهران
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: به رغم بارندگیهای اخیر، شهر تهران همچنان با مشکل کم آبی مواجه است. وی از شهروندان تهرانی خواست همچون گذشته در مصرف بهینه آب مشارکت جدی داشته باشند.
به گزارش مرکز ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران؛ مهدی چمران در یکصد و چهل و پنجمین جلسه شورا با اشاره به فرا رسیدن ماه رجب این ماه را به مسلمین تبریک گفت و اظهار داشت: امیدواریم در این ماه از عبادات خاصی که برای مؤمنین وجود دارد بهره مند شویم.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه افزود: موضوع مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که به رغم بارندگیهای اخیر میزان آب سدهای تهران هنوز به میزان سال قبل هم نرسیده و این اخباری که مبنی بر پر شدن سدها منتشر میشود تنها موجب این خواهد شد که مردم آن طور که باید در صرفه جویی آب مشارکت نکنند.
چمران تصریح کرد: عدم صرفه جویی شهروندان در مصرف آب موجب خواهد شد تا با کمبود آب مواجه شویم، این در شرایطی است که بارندگیهای اخیر تنها مسکنی برای شهر تهران بوده است.
وی اضافه کرد: اگر ۱۰ سال دیگر هم بارندگیهای اینگونه ادامه یابد مشکل آب و نیز منابع آب زیر زمینی تهران رفع نخواهد شد.
چمران گفت: تنها در زمستان امسال قریب به ۴۷،۴۸ درصد از منابع آبهای زیر زمینی استفاده شده است.
وی افزود: استفاده از منابع آبهای زیر زمینی حتی نشست زمین را نیز موجب میشود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: بنابراین باید گفت مشارکت شهروندان در صرفه جویی و مصرف بهینه آب یک امر جدی و ضروری است.
چمران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کشف دومین اسکلت ۷ هزار ساله در شهر تهران گفت: کشف دومین اسکلت ۷ هزار ساله در خیابان مولوی تهران بیش از پیش قدمت این شهر را اثبات میکند.
وی افزود: از اینرو این ادعا که تهران شهری جدیدالاحداث بوده مردود است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران هچنین در بیان وقایع نگاری دهه آخر فروردین ماه اظهار داشت: ۲۹ فروردین ماه سالروز کشتار اهالی قانا به دست رژیم منحوس صهیونیست است.
وی ادامه داد: قانا شهر کوچکی در جنوب لبنان است که سازمان ملل در آن جا پناهگاه ایجاد کرده بود ودر سال ۱۹۹۶ اسراییل پناهگاه سازمان ملل را بمباران کرد. این اوج وحشگیری اسراییلیها بود. وضعیت بغرنج این شهر در سفری که بعد از بمباران به آنجا داشتیم کاملاً مشهود بود.
چمران همچنین با اشاره به سالروز ارتش گفت: ۲۹ فروردین ماه روز ارتش جمهوری اسلامی و شهدای فداکار نیروی زمینی ارتش است و این روز را به مردم، نیروهای مسلح و ارتش تبریک می گوییم.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حضرت امام دستور دادند که نیروهای ارتشی با سلاحهای سبک در خیابانها رژه روند و این فتح بابی بود تا این روز به نام روز ارتش جمهوری اسلامی ایران نام گذاری شود.
بارکدگذاری محصولات غذایی / مساله بهداشت به صورت ویژه رصد شود
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، با تاکید بر رصد ویژه مساله بهداشت توسط وزارت بهداشت، گفت: با تلاش کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، بارکدگذاری محصولات غذایی از امسال آغاز میشود و تا پایان سال ۹۶ با همکاری وزارت جهادکشاورزی به اتمام میرسد.
به گزارش مرکز ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران؛ رحمت اله حافظی در جلسه امروز شورای شهر تهران، گفت: هفته سلامت از یکم و هفتم اردیبهشت با عنوان "دولت و ملت، همدلی و همزمانی برای ارتقای عادلانه سلامت با شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه عنوان یکی از این روزها "سلامت و ارتقای ایمنی غذا" نامگذاری شده است که این عنوان قابل تقدیر است، افزود: کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در سال گذشته با هدف ارتقای ایمنی غذا اقداماتی را در دستور کار خود قرار داد. گزارشهای متعددی از آلودگی مواد غذایی داشتیم اما اقدامات مداخله گرایانه ای برای رفع این آلودگیها از سوی دستگاههای اجرایی وجود نداشته است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران همچنین تصریح کرد: به همین منظور جلساتی با وزارت بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، سازمان استاندارد و سایر سازمانها و حوزههای مرتبط برگزار شد که در نهایت بعد از برگزاری این جلسات متعدد بارکدگذاری محصولات غذایی توسط وزارت جهاد کشاوزی پذیرفته شد.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی قول داده است در سال جاری ۳۰ درصد از محصولات تولید شده سراسر کشور را بارکدگذاری کنند. این اقدام در سال ۹۵ به 70 درصد خواهد رسید و تا پایان سال ۹۶، ۱۰۰ درصد محصولات بارکدگذاری میشود. با این اقدام محصولات غذایی رصد دایمی میشود و مداخله لازم برای رفع آلودگی انجام خواهد شد.
حافظی با بیان اینکه در این هفته روزی به نام "عدالت در سلامت و ارتقای خدمات بهداشتی" نامگذاری شده است، گفت: در شهر تهران سه دانشگاه علوم پرشکی شهید بهشتی، ایران و تهران مستقر هستند که بر این اساس شهر تهران به سه منطقه تقسیم شده است و مسائل آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی توسط این دانشگاهها رصد میشود.
حافظی با اشاره به اهمیت مسائل بهداشتی، تاکید کرد: به وزیر بهداشت پیشنهاد میشود در موضوع بهداشت مدیریت وساختار یکپارچه ای را ایجاد کنند. این اقدام مورد درخواست و حمایت کمیسیون سلامت شورا است تا مساله بهداشت به صورت ویژه رصد شود و این موضوع از دانشگاههای علوم پزشکی منفک شود و دانشگاههای علوم پزشکی به مسائل آموزشی، پژوهشی و درمانی خود بپردازند تا گام موثری در ارتقای سلامت شهروندان برداشته شود.
افزایش اعضا ستاد شورایاریهای شهر تهران از ۵ به ۷ نفر
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان برگزاری یکصدو چهل و پنجمین جلسه خود طرح افزایش تعداد اعضای ستاد شورایاریهای شهر تهران از پنج نفر به ۷ نفر را به تصویب رساندند.
به گزارش مرکز ارتباطات و بین النلل شورای اسلامی شهر تهران؛ بررسی طرح " افزایش تعداد اعضای ستاد شورایاریهای شهر تهران از پنج نفر به یازده نفر" در یکصدو چهل و پنجمین جلسه شورا در دستور کار قرار گرفت.
عبدالمقیم ناصحی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا در جریان بررسی طرح مذکور با اشاره به بررسیهای انجام شده در کمیسیون خاطر نشان کرد: در بررسیهای کارشناسی صورت گرفته در جلسات کمیسیون این طرح اصلاح شد و پیشنهاد میشود که افزایش اعضا ستاد از ۵ نفر به ۷ نفر به رأی گذاشته شود.
رضا تقی پور سخنگوی شورا نیز در دفاع از پیشنهاد جدید کمیسیون فرهنگی اظهار داشت: هر چه تعداد اعضا تصمیم گیر برای انجام کارهای اجرایی بیشتر باشد به همان نسبت کارها سخت تر پیش میرود چراکه گردآوری اعضا در جلسات به همان نسبت طول خواهد کشید.
محمد سالاری رییس کمیته نظارت بر انتخابات شورایاریها که نظری غیر از دو همتای دیگر خود داشت افزایش تعداد اعضا ستاد شورایاری از ۵ به ۱۱ نفر را کارشناسی تر توصیف کرد و افزود: بیشتر عزیزان در جریان افزایش تعداد اعضا ستاد شورایاریها هستند. چرا که قسمت عمده ای از زمان اعضا را رسیدگی به موضوعات محله ایای و مباحث مدیریت محله در بر میگیرد.
سالاری استدلال دیگرش را افزایش تعداد اعضا شورای شهر از ۱۵ نفر به ۳۱ نفر عنوان کرد و افزود: این افزایش موضوعات جدید دیگری در شهر را مورد توجه اعضا شورا قرار داده است که نشأت گرفته از فعالیت شورایاریها در سطح محلاتشان بوده است.
محمد سالاری با اشاره به اینکه جنس کار شورایاریها تنها در موضوعات فرهنگی و اجتماعی خلاصه نمیشود گفت: موضوعات دیگر شهری نیز در فعالیتهای روزانه شورایاریها وجود دارد بنابراین پیشنهاد میشود با توجه به افزایش اعضا شورا و کمیسیونهای تخصصی در شورا، تعداد اعضا ستاد شورایاریها نیز افزایش یابد.
پرویز سروری رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نظر دیگری داشت و افزود: مباحث ستادی با افزایش و کاهش جمعیتها متفاوت است. وقتی جمعیت در ستاد افزایش پیدا کند رسیدگی به مشکلات و مباحث به کندی پیش خواهد رفت.
سروری در ادامه با اشاره به اینکه کارنامه عملکردی اعضای ۵ نفره ستاد شورایاریها کارنامه قابل قبولی است گفت: با توجه به اینکه اعضای این ستاد عملکرد قابل قبولی را در کارنامه خود دارند پیشنهاد میشود تنها ۲ نفر دیگر از اعضا شورا و از کمیسیونهایی که عضو در ستاد اجرایی شورایاری ندارند به این ستاد اضافه شود.
اسمعیل دوستی نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با اشاره به اینکه برخلاف نظر سروری اعتقادی به کارنامه مورد قبول ستاد شورایاریها ندارد گفت: نمیخواستم وارد بررسی کارنامه شورایاریها شوم اما معتقدم که این ستاد در دورههای قبل کارنامه قابل قبولی نداشته است چراکه در انتخابات اخیر متوجه شدیم هیج کدام از اعضا ستاد به غیر از ریاست اجرایی آن، وجود خارجی نداشتهاند چه برسد به اینکه کارنامه ایای موفق هم به ثبت رسانده باشند.
دوستی افزود: شورای شهر تهران باید برای تقویت شورایاریها وارد عمل شود چرا که نحوه اداره این ستاد با چنین وضعیتی دیگر امکان پذیر نیست. سر در گمی در خصوص مسائل مربوط به شورایاریها، سرای محله و مدیریت محله وجود دارد که چیزی را عاید جوینده این مسائل نمیکند.
وی ضمن پیشنهاد اصلاح اساسنامه شورایاریها اظهار داشت تا مشاور اجتماعی برای واکاوی وضعیت شورایاریها تعیین شود و تصمیم گیریها بر اساس نظرات این مشاوران اجتماعی باشد.
مرتضی طلایی رئیس ستاد اجرایی شورایاریهای شهر تهران نیز با تأیید برخی از سخنان دوستی اظهار داشت: براساس مطالعاتی که صورت گرفته برخی فرمایشات آقای دوستی را قبول دارم ضمن آنکه معتقدم به همان میزان که انتقادات فراوانی به کارکردهای شورایاریها و ستاد وجود دارد، در سطحی مورد انتظار نیز موفقیتهایی حاصل شده است هر چند تا رسیدن به اهداف فاصله داریم.
وی افزود: بررسی و اصلاح اساسنامه ستاد شورایاریها در دستور کار ستاد قرار دارد بنابراین تعیین ترکیب و تعداد اعضا ستاد بعد از اصلاح اساسنامه در دستور کار قرار بگیرد بهتر است.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز افزود: مباحث مطرح شده درست است، به عملکرد شورایاریها علی رغم مزایا و کارکردهای مثبتی که داشتهاند انتقاداتی هم وارد است. مواردی که به صورت انتقاد مطرح شده است را میتوان با تجربه ایای که در این سالها به دست آوردهاند رفع کرد.
در ادامه جلسه با وجود مباحثی که مطرح شد پیشنهاد افزایش اعضا از ۵ نفر به ۷ نفر به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید.
موضوع دیگری که در ادامه این طرح مورد بررسی قرار گرفت تعیین تکلیف ۵ نفر عضو فعلی ستاد و انتخاب ۲ نفر عضو دیگر از نظر حقوقی بود که به پیشنهاد رییس شورا برای بررسی حقوقی بیشتر این موضوع به کمیسیون حقوقی و نظارت شورا برگردانده شد.
احمد مسجد جامعی: اتفاقاتی نظیر ساخت و ساز در میدان سپاه سبب بروز معضلات شهری میشود/ مختاباد: ساخت پروژه ای ۳۰ سال طول کشیده، دادش را سر شهرداری میزنند
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در سخنانی نسبت به ساخت و ساز میدان سپاه و نیز موضع گیری مصلی تهران نسبت به ورود شهرداری برای تکمیل این پروژه تذکراتی را قرائت نمودند.
به گزارش مرکز ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و چهل و پنجمین جلسه احمد مسجد جامعی و عبدالحسین مختاباد دو تن از اعضای شورا بودند که به موضوع ساخت و ساز میدان سپاه ایراداتی را وارد دانستند.
عبدالحسین مختاباد در ابتدای جلسه گفت: ساخت و سازهایی که در میدان سپاه انجام میشود معلوم نیست بر چه اساس بوده و چه کار بری دارد.
وی ادامه داد: متاسفانه عمارت تاریخی این میدان نیز وضعیت مناسبی ندارد و استخوانهایش بیرون مانده. من از شهردار میخواهم که به عنوان کمک به شهروندان بخشی از این مجموعه که عمارت در آن قرار دارد به نفع شهروندان آزاد شود تا این میراث تاریخی تخریب نگردد.
مختاباد در ادامه با اشاره به موضع گیری مسئولان مصلی تهران در قبال ورود شهرداری به این پروژه اظهار داشت: آقای قالیباف یکی از معاونین خود را مسئول پروژه مصلی معرفی کرده در حالی که مسئولان مصلی موضع گیریهای سختی نسبت به این امر داشتند تا جایی که در سایت مصلی نوشته شده "سخنان شهردار خلاف اخلاق حرفه ای است و اتفاقاً یکی از علل اصلی تأخیر این پروژه شهرداری تهران بوده است".
رییس کمیته هنر شورا افزود: چرا آقای قالیباف این موضوع را از قبل بررسی نکردند تا اینگونه نسبتهای ناروا به مدیریت شهری اطلاق نشود.
مختاباد همچنین تصریح کرد: پروژه ای که ۳ ساله باید به اتمام میرسید ۳۰ سال به طول انجامیده که فکر کنم باید برای ثبت این رکورد دنبال کتابی فراتر از گینس بگردیم آن وقت این توهینها را هم نثار مدیریت شهری میکنند و سخنان مقام معظم رهبری را دچار تشویش مینمایند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: شهردار تهران باید این امر را در شورا مطرح میکرد که عدم این اقدام نتیجهاش همین میشود که امروز میبینیم که کل مجموعه مدیریت شهری دچار خدشه میشود.
مختاباد خطاب به مسئولان مصلی تهران گفت: مصلی تهران باید پاسخگوی اذهان عمومی باشد و من از شورا میخواهم مسدئولان مصلی در صحن شورا حاضر شوند و پاسخگو باشند.
احمد مسجد جامعی نیز در سخنانی نسبت به ساخت و سازهای میدان سپاه واکنش نشان داد و گفت: ساخت و ساز در میادین اصلی شهر باید با نظر شورا و شورای عالی معماری و شهر سازی باشد که اگر اینگونه نباشد فتجربه برج سیمرغ در میدان فردوسی که هیچ نسبتی با فضای میدان ندارد تکرار میگردد.
وی ادامه داد: در این مورد (میدان سپاه) دو بحث مطرح است؛ نخست آنکه این ساخت و سازها مجوز دارد یا نه و در وهله دوم اینکه در سطح کلان تر آیا نیاز به مجوز هست یا نه؟
مسجد جامعی ادامه داد: این قبیل اتفاقات وقتی دست به دست هم میدهند موجب بروز معضلات شهری میشوند و آن وقت است که ما هیجان زده به یک سری اقدامات آنی روی میآوریم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: باید جلوی این اقدامات از سرآغاز گرفته شود.
مسجد جامعی تصریح کرد: تا آنجا که من می دانم نه کمیسیون عمران و نه کمیسیون شهر سازی در جریان این اتفاق نبودند و باید دید وقتی مجوز این دو کمیسیون وجود ندارد چه امری موجب این ساخت و ساز شده آیا شهرداری اجازه داده است؟
مسجد جامعی همچنین یاد آور شد: در شرایطی که ما بر معماری ایرانی و اسلامی و نیز سیما و منظر شهری تاکید داریم این چنین اقداماتی با اصل اهداف ما تناقض دارد و ما از آقای پشمچی زاده انتظار داریم به این موضوع ویژه رسیدگی کنند.
مسجد جامعی همچنین در تذکری گفت: یکی دیگر از میادین اصلی شهر که دچار خدشه شده میدان منیریه است که امروزه کارکرد اصلی خود را از دست داده و تبدیل به خیابان شده است.
وی افزود: میدان یک کارکرد متفاوت دارد حال آنکه میدان منیریه یک میدان تاریخی هم هست.
مسجد جامعی اظهار داشت: در جوار میدان منیریه تاسیسات هواکش مترو قرار دارد که وقتی با مدیر شرکت مترو آقای درویش صحبت میکردم گفتند راههایی برای انتقال این هواکش وجود دارد و خواسته من این است که هر چه سریعتر این اقدامات انجام شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: امروز دیگر چیزی به نام میدان منیریه که در نقشه شهر تهران به آن اشاره شده وجود ندارد در حالی که این میدان از قدیم الایام کاملاً کارکرد میدانی داشته به ویژه در ایام محرم.
در ادامه جلسه ناصر امانی معاون شهردار تهران در امور شوراها با اشاره به سخنان مسجد جامعی و مختاباد گفت: در خصوص مصلی باید بگویم روابط عمومی مصلی مسائلی را مطرح کردند که دور از شان بود ولی شهرداری تهران به دلیلی اینکه در سال همدلی و همزبانی قرار داریم و اینکه اخلاق رعایت شود مقابله به مثل نکرد و بهترین پاسخ برای این بیانیه را در تکمیل هر چه سریعتر این پروژه دانست.
وی خطاب به اعضای شورا گفت: بند الف تبصره ۴۱ بودجه سال جاری دال بر تعیین تکلیف مصلی تهران از محل منابع شهرداری به نیابت از مجری و به شکل کارگزاری دارد، پس اینگونه نبوده که ما بدون مجوز شورا کاری انجام دهیم.
وی در ارتباط با ساخت و سازهای میدان سپاه نیز گفت: در حال حاضر معاون و مسئولان شهر سازی به طور جدی این موضوع را پیگیری میکنند.
امانی افزود: ما مانع اجرای این پروژه در چهارچوب و ضوابط قانونی خواهیم شد.
عبدالحسین مختاباد نیز در پاسخ امانی افزود: مصوبه شورا ربطی به ساختمان مصلی نداشته و سخن ما این است که چرا شهردار بدون مشورت شورا حکم انتصاب معاون فنی و عمرانی را برای آنجا زده است. حداقل احترام این بود که موضوع در شورا مطرح میشد.
از انتقاد به کیفیت میادین میوه و تره بار تا انتقاد به فوت عجیب نوزادان
اعضای شورای شهر تهران طبق روال هر جلسه در ابتدای جلسه تذکرات و پیشنهاداتی، نسبت به مدیریت شهری ارائه کردند که حول موضوعات مختلف بود.
به گزارش مرکز ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و چهلمین جلسه شورا اسماعیل دوستی، اقبال شاکری و پرویز سروری تذکراتی را ایراد نمودند.
اسماعیل دوستی: کیفیت بازارهای میوه و تره بار تهران نزول پیدا کرده است
نیاب رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا طی تذکری گفت: ضمن تبریک روز ارتش باید بگویم مدتی است که کیفیت میوه در بازاهای میوه و تره بار تهران افت کرده و به نظر من کنترلی هم روی این موضوع وجود ندارد.
دوستی افزود: در برخی بازرهای نظیر بازر میوه و تره بار علامه جنوبی به رغم اینکه تابلوی بازرا میوه و تره بار نصب شده اما انواع و اقسام خوراکیها نظیر چیس و ماست و … فروخته میشود.
وی اظهار داشت: هدف اصلی ما که تنظیم قیمت میوه و تره بار در سطح شهر بوده، امروز در این بازارها گم شده و تنها هدف کسب درآمد مد نظر مدیران قرار گرفته است.
اقبال شاکری: نشان شایستگی و و معرفی چهرههای ماندگار برای تقدیر از خادمین مدیریت شهری
رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران طی تذکری نسبت به آمادگی در برابر حوادث اظطراری در مترو هشدار داد و گفت: اتفاقی که دیروز در مترو افتاد و خانمی که به هر دلیل دست به خود کشی زده بود هشداری برای ما بود که در برابر حوادث اظطراری در مترو آمادگی کامل داشته باشیم.
شاکری افزود: با اینکه این حادثه به خیر و خوشی تمام شد ولی باید گفت مدیریت بحران در مترو باید جدی گرفته شود.
وی اظهار داشت: مترو همچنان برنامه مدیریت بحران را که باید ارائه میکرده به صحن شورا نیاورده است.
اقبال شاکری همچنین تصریح کرد: به منظور پاسداشتن از خدمات افراد در حوزه مدیریت شهری و نیز اقدامات نوآورانه بهتر است نشانهای شایستگی نظیر آنچه که در سطح کشوری وجود دارد تعریف شود یا حتی الامکان از همان نشانها بهره گرفته شود.
شاکری گفت: در مدیریت شهری افرادی هستند که اقدامات قابل تقدیر و همراه با نوآوری در خدمات انجام میدهند که شایسته قدر دانی هستند بنابراین پیشنهاد میشود برای ارج نهادن به این خدمات نشانهای شایستگی در حوزه مدیریت شهری و نیز معرفی چهرههای ماندگار در دستور کار قرار گیرد.
پرویز سروری: وزارت بهداشت به مرگ نوزادان در بیمارستان رسیدگی ویژه کند
رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز در تذکری گفت: متاسفانه در گرامیداشت هفته سلامت شاهد فوت ۱۱ نوزاد در یکی از بیمارستانها بودیم که نکته تعجب برانگیز، اظهارات مسئولان بیمارستان بود که این واقعه را طبیعی توصیف کردند.
سروری تصریح کرد: در هفته سلامت میطلبد وزارت بهداشت توجه جدی و ویژه به این موضوع داشته باشد.