هجوم بلندمرتبهسازی در “کن و سولقان”
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین و بنقل از ایسنا احمد مسجدجامعی در تهرانگردی این هفته این بار میهمان مردم منطقه کن و سولقان بود و اعضای شورای شهرستان تهران نیز احمد مسجدجامعی را همراهی میکردند.
مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در حاشیه این بازدید که از امامزاده قاسم، امامزاده علاءالدین، کن، رندان و روستای تالون انجام شد، با اشاره به ساخت و سازهای انجام شده در این روستاها گفت: این ساخت و سازها بالای ارتفاع ۱۸۰۰ بوده است و جای سوال است که اگر شهرداری نسبت به تخریب آنها اقدام کرده، چرا مجوز ساخت به آنها داده است.
وی با بیان اینکه چرا شهرداری اجازه ساخت و ساز در ارتفاع بالای ۱۸۰۰ داده است، گفت: با این حال برخی از اهالی انتقاد داشتند که چرا ویلای غیرقانونی برخی افراد تخریب و برای برخی دیگر تخریب نمیشود؟
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه قرار بود که منطقه مزراع به گورستان غرب تهران بدل شود، گفت: زمانی که منطقهای شدن گورستانهای پایتخت در دستور کار قرار داشت، تبدیل مزراع به گورستان غرب تهران در دستور کار قرار گرفت، اما از آنجایی که این محل، محل تامین آب مصرفی شهر تهران به دلیل وجود چشمههای زیاد بود، ساخت این آرامستان میتوانست مشکلات زیست محیطی زیادی را ایجاد کند.
مسجدجامعی در ادامه تهرانگردی خود در منطقه کن و سولقان با بیان اینکه بادهای تهران از این سمت وزیده میشود و ساخت و ساز در این منطقه میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند گفت: ساخت و ساز در حریم رودخانه نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که در این منطقه وجود دارد. علاوه بر ساخت و ساز در ارتفاع بیش از ۱۸۰۰ متر، رستورانهایی نیز در حریم ۳۵ متری رودخانه احداث شده است که موجب آلودگی طبیعت و آب میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به منابع گیاهی این منطقه گفت: منطقه کن و سولقان، مرکز ریواس، والک و سیرک است که متاسفانه به دلیل آلودگیهای ایجاد شده، رشد این گیاهان به سمت ارتفاعات عقبنشینی کرده است و افراد دیگر نمیتوانند به راحتی به این گیاهان دسترسی داشته باشند.
عضو شورای شهر تهران با طرح این سوال که چرا اجازه ساخت و سازهای وسیع در این مناطق داده میشود؟ گفت: با این حال جای سوال است که چرا ویلایی تخریب میشود اما دیگری تخریب نمیشود.
مسجدجامعی با گلایه از عدم حساسیت درخصوص معماری امامزادههای این منطقه نیز گفت: برای معماری امامزادههای موجود باید حساسیت بیشتری به خرج داد چراکه امامزاده نیاز به حریم دارند اما در حال حاضر پولزدگی حاکم شده است و همه در کنار امامزادههای این منطقه مغازه میسازند و امامزادهها را تبدیل به محلی برای درآمدزایی میکنند.
وی با بیان اینکه در گذشته امامزاده تبلور فرهنگ روستا بودند، گفت: در گذشته معماری و فرهنگ روستاها در تزیین و معماری امامزادهها به خوبی نمایان بود اما در حال حاضر هیچ نمادی از فرهنگ روستا در امامزادهها باقی نمانده است و همه امامزادهها یک شکل و یک فرم یکنواخت ساخته میشوند.
عضو شورای شهر تهران با انتقاد از ساخت سردر نامتعارف ورودی امامزاده قاسم گفت: فضای سبز به نفع فضای مدرن شهری کنار زده شده است و باید فکری به حال سردر ورودی این امامزاده کرد.
همچنین مسجدجامعی با انتقاد از نبود پیوست فرهنگی در ساخت و سازهای روستایی گفت: ساخت و سازهای این منطقه توجهی به فضاهای فرهنگی و زیست محیطی ندارد.
وی با بیان اینکه در گذشته تمامی این روستاها، حمام، اسیاب، خانه اربابی و… داشتند، گفت: در حال حاضر روستاهای این منطقه هیچ نمادی از روستا ندارند و تنها امامزادهای در آن باقی مانده است که آن نیز نمادی از امامزادههای گذشته ندارد و در حال حاضر روستاهای این منطقه تبدیل به شهرک شدهاند و روح روستایی در این مناطق به هم ریخته است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ساخت و سازها در این منطقه پول محور است، گفت: امامزادهها تبدیل به محلی برای درآمد شدهاند و نه یک جایگاه برای برپایی مراسمهای مذهبی، فرهنگی و آیینی.
در ادامه این برنامه که به دعوت اهالی منطقه کن و سولقان انجام شد، مردم با انتقاد از رفتار دوگانه شهرداری منطقه ۵ در مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در این منطقه عنوان داشتند که شهرداری حتی اجازه ساخت سرویس بهداشتی و استخر کشاورزی در داخل باغات را نمیدهد، اما اجازه ساخت ویلاهای چند طبقه را به مردم غیربومی میدهد.
یکی از اهالی این منطقه با انتقاد از رفتار نامناسب حریمبانان گفت: ما برای ایجاد جوی آب در باغاتمان مجبور هستیم که بیل را پنهان کرده و به داخل باغ ببریم اما ساخت و سازهای کلان در این منطقه اتفاق می افتد و بعد از آنکه ویلا به صورت کامل ساخته شد، نسبت به قلع و قمع آن اقدام میکنند.
به گزارش ایسنا، یکی دیگر از اهالی با بیان اینکه شهرداری اجازه ساخت انباری در باغات را نمیدهد، گفت: امسال به دلیل سرمازدگی شکوفههای گیلاس خشک شده است و روستانشینان دلخوش به محصولات کشاورزی هستند که شهرداری نیز اجازه فراهم آوردن زیرساختهای کاشت محصول دیگر را نمیدهد.
فاضلی با انتقاد از هجوم افراد غیربومی به برداشت غیراصولی ذالک، ریواس و سیرک این منطقه گفت: هجوم افراد به گونهای بوده است که در حال حاضر ریواس و سیرک نیز در کوهپایه وجود ندارد و دور نیست زمانی که به دلیل برداشت غیراصولی این محصولات، ریواس، سیرک و والک کن و سولقان به آرزویی بدیل شود.
یکی از اهالی با بیان اینکه رفتارهای چندگانه مسوولان شهری در مواجهه با ساخت و سازها، بلای جان حریم تهران شده است، گفت: شهردار منطقه مشکلات را قبول نمیکند چراکه معتقد است این برای شهردار قبلی بوده است.
در ادامه احمد مسجدجامعی پس از شنیدن گلایههای مردم محلی به آنها قول داد که به زودی جلسهای با شهردار منطقه ۵ گذاشته شود تا آنها نزدیک مشکلات خود را با شهردار بیان کنند.