گزارش یکصدوپنجاه و هشتمین جلسه شورا
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین یکصد و پنجاه و هشتمین شورای شهر تهران دقایقی پیش با ریاست مرتضی طلایی نایب رئیس شورای شهر تهران آغاز شد. در این جلسه مهدی چمران به دلیل شرکت در مراسم ختم برادر همسر خود حضور ندارد.
بررسی لایحه دستورالعمل انضباطی بهرهبرداران از اماکن، میادین و غرفه سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران، بررسی لایحه دستورالعمل ساماندهی تاکسیهای گردشی در شهر تهران و همچنین لایحه بروز رسانی تجهیزات و امکانات آتشنشانی و خدمات ایمنی و ارتقای سطح آموزش در این سازمان از جمله دستورات جلسه یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای شهر تهران خواهد بود.
قناعتی:طرح استیضاح قالیباف پس گرفته شد
ابوالفضل قناعتی در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات پیش از دستور اظهار داشت: در جلسه هفته قبل درباره پروژه اسپناس مواردی مطرح شد و بنده از توضیحات شهردار تهران قانع نشدم و براساس روال و قانون برای استیضاح شهردار باید ۱۱ امضا از اعضای شورای شهر جمعآوری میکردم.
وی ادامه داد: در این فرصت مجداً موضوع هتل اسپیناس را مورد بررسی قرار دادم و برای تذکری که ارائه دادم دلایل دقیقتر و مطمئنتری را پیدا کردم.
قناعتی افزود: شب گذشته سلطانیفر معاون رئیس جمهور با بنده تماسی داشتند و نیم ساعت درخصوص مشکلات توریسم و هتلسازی صحبت کردیم.
وی گفت: سلطانیفر معتقد بود باید براساس چشمانداز ۱۴۰۴ حدود ۴۰۰ هتل پیشرفته داشته باشیم که هم اکنون تنها ۱۵۰ هتل پیشرفته داریم.
قناعتی افزود: مالک هتل اسپیناس تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه کرده است و وام اندکی را نیز دولت به این سرمایهگذار داده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: موضوعاتی که مطرح شد بسیار حائز اهمیت بود و منجر به این شد که از منظر دیگری به موضوعات شهر توجه شود.
قناعتی افزود: در جلسه یکشنبه هفته گذشته ۱۹ نفر از دوستان شورا درخصوص بررسی موضوع هتل اسپیناس صحبت کردند که بنده به شوخی گفتم با مخالفت با بنده صحبت کردند.
وی گفت: با توجه به اهمیت بحث هتلسازی و افرادی که کشور فعالیت اقتصادی میکنند، لذا اگر تخلفی نیز صورت میگیرد باید اعضای شورای شهر با نگاه مثبتی آن را دنبال کنند.
وی گفت: براساس بررسی های صورت گرفته کشورمان مشکل هتل دارد، لذا باید به این بخش توجه ویژهای صورت بگیرد.
قناعتی بیان داشت: نهایتاً به احترام اعضای شورای شهر و افراد سرمایه گذار در بخش هتلسازی و معاون رئیس جمهور طرح استیضاح شهردار را پس گرفته و با نگاه مثبتی به این موضوع توجه میکنیم.
قناعتی افزود: شهردار تهران در جلسه یکشنبه هفته گذشته قول داده بود که اگر شهردار تخلف کرده باشد برخورد میکنیم، بنابراین براساس دستور رئیس شورای اسلامی شهر تهران تیمی برای بررسی مشکلات هتل اسپیناس تشکیل شد که آقای پشمچیزاده نیز در این تیم حضور داشتند و در جمع تحقیق و تفحص در این پروژه که ناتمام مانده است پرداختند.
وی گفت: نهایتاً مشخص شد ۴ هزار ۷۷۰ متر تخلف خارج از تراکم در این پروژه صورت گرفته است.
وی درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه ۲ نیز اظهار داشت: با توجه به تملک بعضی زمینها در منطقه ۲ شهرداری تهران بعضی از صاحبان این زمینها اقدام به ساخت و سازهای غیرمحاز کردهاند تا قیمت ملک خود را افزایش دهند، بنابراین باید جلوی این ساخت و سازهای بیرویه گرفته شود.
انتقاد دوستی از پس گیری طرح استیضاح قالیباف
اسماعیل دوستی در جریان صد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به پس گرفتن طرح استیضاح قالیباف از سوی قناعتی عضو رئیسه شورای شهر تهران، اظهار داشت: آقای قناعتی عنوان کردند که شخص معاون رئیس جمهور با وی تماس داشته و از وی خواسته است تا در این خصوص کوتاه بیاید.
وی خطاب به قناعتی گفت: من اگر تخلفی در هتل اسپیناس ببینم معاون رئیس جمهور که هیچ حتی شخص رئیس جمهور هم زنگ بزند نمیبخشم.
دوستی با اشاره به صحبتهای قناعتی و عنوان کردن ۴۷۰۰ متر تخلف در پروژه هتل اسپیناس گفت: هتل که هیچ بهترین مکان هم برای بالاترین شخصیت کشور باشد باید جریمه و یا تخریب شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: آقای قناعتی شما دو هفته وقت شورا گرفتهاید و امروز عنوان میکنید که طرح استیضاح را پس گرفتهاید و با تلفنهای معاون رئیس جمهور قانع شدهاید که این روال در شورا رخت بر بسته است.
دوستی با تأکید بر اینکه اگر هر گونه تخلفی در پروژه هتل اسپیناس محرز شود بدون شک برخورد خواهد شد، افزود: اینکه اگر تخلفی در این پروژه صورت گرفته باشد و با یک تلفن حل و فصل شود، درست نیست.
در ادامه جلسه مرتضی طلایی که ریاست صد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای شهر را به عهده داشت تأکید کرد: ما همچنان منتظر نتیجه گزارش هیأت تعیین شده برای تخلفات هتل اسپیناس هستیم و هیچ نوع قضاوتی را نخواهیم داشت تا نتیجه گزارش این هیأت مشخص شود.
حقانی:توهین به شورا مد شده است
محمد حقانی در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه علنی شورای شهر در تذکرات پیش از دستور اظهار داشت: بنده به اندازه آقای مسجد جامعی برای تهرانگردی بودجه ندارم ولی محلهگردی را آغاز کردم که در روزهای گذشته به محله امامزاده یحیی، محله باغ آذری در منطقه ۱۶ ناحیه ۶ شهرداری تهران رفتم و با ساکنان این منطقه اعضای شورایاریها و امام جماعت مساجد صحبت شد.
وی ادامه داد: حرفهای مردم این منطقه بسیار رنجآور بود به ویژه اینکه انبوه خلافکاران،معتادین و توزیعکنندگان مواد مخدر امنیت را از این منطقه گرفته بودند و کمترین انتظارشان از دولت این بود که امنیت را در این منطقه برقرار کنند.
حقانی با طرح سوالی مبنی بر اینکه چرا نباید در یک منطقه امنیت وجود داشته باشد، گفت: در منطقه ۱۶ مدرسه نخبگان و شاهد نیز وجود دارد که متاسفانه اهالی این منطقه معتقدند که فرزندان آنها را در این مدارس ثبتنام نمیکنند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: این منطقه دارای بافتهای فرسودهای نیز است که باید نسبت به بازسازی و نوسازی آن نیز اقدام شود.
حقانی افزود: با تدبیر شهرداری ستاد ساماندهی مشارکتهای اجتماعی برای کاهش تصدیگری در محلات شهر تهران راهاندازی شده است و بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی به این ساختار واگذار شده است.
حقانی درباره فعالیت ۴ هزار نفر در ۳۷۴ محله تهران اظهار داشت: این افراد هیچگونه رابطه استخدامی با شهرداری تهران ندارند ولی دوگانگی وجود که بعضی از این افراد بیمه و بعضی دیگر بیمه نیستند. بنابر این باید این دوگانگی از نحوه برخورد برطرف شود.
وی گفت: در بازدیدی که از بزرگراه شوشتری داشتم حلقه ترافیکی را به طول ۱۱ کیلومتر به صورت زیرگذر ایجاد میکند.
وی به انتقاد از صحبتهای روز گذشته شهردار تهران اشاره کرد و گفت: این روزها مد شده است قبل از صبح، ناهار و شام به اعضای شورای شهر توهین کنند.
وی گفت: خیلی از همکاران فعلی سابقه مدیریتی بنده را میدانند.بنده از روی بیسیم دستور میدادم که زمینهای بایر را به فضای سبز تبدیل کنند ولی عدهای سودجو اقداماتی انجام میدادند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: بنده را نباید متهم به تخریب فضای سبز کنند و در جلسات خصوصی این موضوع را مطرح خواهم کرد.
علی صابری در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات پیش از دستور، درباره برخورد با زمینخواری اظهار داشت: از دستگاههای اجرایی همچون ادارات مسکن و شهرسازی، فرمانداریها، وزارت کشور و دستگاههای امنیتی بابت ورود به موضوع ساخت و ساز غیرمجاز تشکر میشود ولی امیدواریم که اقدامات آنها برای این متخلفین هیجانی و مقطعی نباشد.
وی گفت: از مدیریت شهری تقاضا میشود از هرگونه اقدام برای مبارزه با زمینخواران کوتاهی نکند و این اعتمادسازی انجام شود که تنها با زمینخواران کوچک برخورد نمیشود بلکه با دانه درشتها نیز برخورد خواهد شد.
وی گفت:هیأت دولت برنامه جامع حمایت از حقوق معلولان را به تصویب رسانده است و در دو بخش تقسیم شده است که بخشی از آن در دولت به تصویب میرسد که خطر آن وجود دارد که با تغییر دولت این مصوبات اجرایی نشود و بخش دیگر نیز در مجلس در حال پیگیری است که با توجه به سال آخر مجلس شورای اسلامی پیشبینی میشود که به تصویب نرسد.
صابری یادآور شد: در جلسه یکشنبه هفته جاری تذکر به روزنامه همشهری مطرح شد که امید است مورد پیگیری قرار بگیرد.
در جریان یکصدو پنجاه و هشتمین جلسه شورای شهر تهران بررسی لایحه (دستورالعمل انضباطی بهرهبرداران از اماکن، میادین و غرف سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران) در دستورکار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.
در ادامه بررسی این لایحه مجتبی شاکری عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در سال ۸۹ اساسنامه سازمان میوه و ترهبار مطرح شد، افزود: قرار بود این اساسنامه در وزارت کشور تأیید شود که تا به امروز مهر تأیید بر این اساسنامه نخورده است.
شاکری بیان داشت: در سال ۸۴ نیز قرار بود از طرق شورای شهر نمایندهای در سازمان میادین میوه و ترهبار برگزیده شود که این اتفاق هم رخ نداده است.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۸۷ نیز قرار بود برای ارتقاء کیفیت میوه و ترهبار نمایندهای از سوی شورا در سازمان میادین برگزیده شود، افزود: این کار نیز هنوز صورت نگرفته است، ضمن اینکه مشخص نیست سازمانی که اساسنامه آن در وزارت کشور معطل مانده بر چه اساسی عمل میکند!
پس از صحبتهای شاکری، طلایی که ریاست یکصدوپنجاه و هشتمین جلسه شورای سهر تهران به عهده داشت، اظهار داشت: بنده پیشنهاد میکنم که این لایحه به کمیسیونهای مربوطه ارجاع و بعد از جمعبندی دیدگاههای کمیسیونهای اصلی و فرعی و همچنین سازمان میادین و ترهبار، مجدداً به صحن شورا برگردد.
پس از صحبت سایر اعضای شورای تهران از جمله، علیرضا دبیر و احمد حکیمیپور قرار شد لایحه دستورالعمل انضباطی بهرهبرداران از اماکن، میادین و غرف سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران جهت جمعبندی نظرات کمیسیونهای نظارت و حقوقی و سلامت و محیط زیست و همچنین برنامه و بودجه ارجاع داده شده و طی دو هفته آینده مجداً این لایحه به صحن شورا برگردد.
تعیین نماینده شورای اسلامی شهر تهران در کمیسیون بدوی رسیدگی به کفالت نظام وظیفه دستور بعدی یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای شهر تهران بود، به طوری که رحمتالله حافظی طی نامهای به چمران، رئیس شورای شهر تهران درخواست کرده بود که فرد دیگری را جایگزین وی در این کمیسیون مشخص کند.
پس از صحبتهای موافقین و مخالفین این دستورالعمل، قرار شد کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نسبت به تدوین آییننامه نمایندگی اعضای شورای شهر در مجامع مختلف اقدام نماید و دستور اشاره شده در جلسه بعدی و با حضور رحمتالله حافظی بررسی شود.
اسماعیل دوستی در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای شهر اسلامی شهر تهران درباره انتقاد به حقانی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران که در دهه ۷۰ مسئول خدمات شهری شهرداری تهران بوده است اظهار داشت: همه شهرداران بعد از انقلاب اسلامی برای شهر زحمت کشیدند و هیچ شهرداری در تهران موافق قطع درخت و فضای سبز نیست.
وی گفت: شهردار تهران هر کسی که باشد درخت را مثل فرزند خود میداند و از فضای سبز حمایت و محافظت میکند.
دوستی افزود: محمد حقانی (عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران) یکی از معاونین خدمات شهری شهرداری تهران در دهه ۷۰ بوده که به درستی به وظایف خود عمل کرده است و اگر تذکری بر عملکرد حقانی در آن دوره بوده است آن را ظلم میدانم.
دوستی افزود: بنده خیلی با آقای حقانی ارتباط نداشتم چون که شهردار منطقه ۳ بودهام ولی وی به جد پیگیر بود و بارها در ساعت ۵ صبح شهرداران را برای نظارت و نظافت شهر فرا میخواند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر قالیباف، شهردار تهران سخن ناحقی درباره حقانی گفته است از وی عذرخواهی کند.
غلامرضا انصاری در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در بررسی لایحه ساز و کار نظارت و کنترل برگه معاینه فنی خودروها و برخورد با خودروهای متخلف در شهر تهران اظهار داشت: آلودگی هوا و هزینههایی که برای سلامت مردم دارد بسیار مهم است.
وی اظهارداشت: حجم مراکز معاینه فنی خودروها در شهر تهران کفایت نمیکند و بخش خصوصی نیز تعهدات خود را عملی نمیکند بنابراین پیشنهاد میشود معاینه فنی خودروها رایگان شود و شهرداری نیز مردم را تشویق کند که از مراکز معاینه فنی استفاده کنند.
پرویز سروری در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در بررسی لایحه سازوکار نظارت و کنترل برگه معاینه فنی خودروها و برخورد با خودروهای متخلف در شهر تهران اظهارداشت: مراکز معاینه فنی خودروها که شهروندان به آن مراجعه میکنند زیرساختهای لازم را ندارد.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی از مصوبات ما چیزی جز کسب درآمد برای این مراکز نداشته است و باید هرچه سریعتر وضعیت آن مشخص شود.
سروری یادآور شد: این مراکز در وضعیت مشخصی قرار ندارند چرا که وسیله نقلیه تنها با یک برچسب از این مرکز خارج میشود و این موضوع نمیتواند معاینه فنی ماشین را قطعی اعلام کند.
سروری یادآور شد: بارها اعلام شده است که افرادی بدون حضور در مراکز معاینه فنی و با پرداخت مبلغی این برچسبها را دریافت میکنند.