مداخله ایران در یمن صحت دارد؟
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمد الحوثی، رئیس کمیته عالی انقلابی یمن در مصاحبه با روزنامه الرای کویت گفت که حرف و حدیثها مبنی بر مداخله ایران در یمن واقعیت ندارد و این شایعهها مثل شایعههای مربوط به سلاح هستهای عراق است.
وی در این مصاحبه در کاخ ریاست جمهوری یمن در صنعاء با بیان اینکه کویت از احترام مردم یمن برخوردار بوده و خواهد بود، اظهار امیدواری کرد که کویت در مساله مشارکت در ائتلاف عربی تحت امر عربستان سعودی تجدید نظر کند.
وی افزود: ما معتقدیم که مردم کویت همانند ما با چالشی در زمینه عملیات تروریستی و انفجار مساجد مواجه هستند. ما معتقدیم که هر آشوب یا تجاوزی به هر کشور عربی در راستای خدمت به اسرائیل صورت میگیرد و تمام آنچه که در حال حاضر صورت میگیرد، به نفع این رژیم غاصب است.
محمد الحوثی اظهار امیدواری کرد که برادران کویتی نقش سازندهای را در توقف هدف قرار دادن یمن و مردمش و منابعش در پیش بگیرند.
وی تصریح کرد: ما بعد از ۴۰ روز به حملاتی که از سوی ائتلاف عربی در آماج آن قرار گرفتیم، پاسخ دادیم چرا که ما دشمنان آنها نیستیم، اما مجبور شدیم که از سرزمین خود دفاع کنیم و آنها تا به امروز ما را با جنگندههایشان هدف قرار میدهند. با این وجود، ما شاهد هیچ گونه حضور سربازان کویتی نبودهایم و به هیچ وجه با هیچ نیروی کویتی در مرزهای عربستان مقابله نکردیم و من بر این باور نیستم که کویت در حملات زمینی مشارکت کرده باشد.
محمد الحوثی درخصوص ادعای ائتلاف عربی تحت امر عربستان سعودی مبنی بر اینکه بیشتر اهداف حملات خود در یمن را محقق ساخته است، گفت: آنها فقط در مورد چیزهایی صحبت میکنند که در آغاز ترسیم کردند، اما آنها هیچ چیزی جز تخریب زیرساختها رقم نزدند.
وی با تکذیب این ادعاها که انصارالله در ترورهای کنونی در عدن از طریق داعش و القاعده دست دارد، گفت: این مساله درست نیست و ما از آنچه که رخ میدهد، احساس تاسف میکنیم و کسانی هستند که مسئولیت این اقدامات را برعهده میگیرند. داعش و القاعده مسئولیت این ترورها را برعهده میگیرند. اگر ما در رخدادها در جنوب یمن دست داشتیم، یقینا آن را اعلام میکردیم، چرا که ما رودررو مقابله میکنیم. همگان میدانند که داعش و القاعده ساخته دست چه کسی است و این امر نه تنها ارتباطی به ما ندارد، بلکه ما با آتش این دو گروه در انفجار مساجد و ترور مسئولانمان میسوزیم.
این مقام یمنی درخصوص تحقق توافق در این کشور تصریح کرد: ما از هرگونه راه حل ریشهای برای مردممان ممانعت نخواهیم کرد که از طریق آن بتوانیم مانع ریختن خون مردم شویم. اما راه حل نباید از سوی کسانی باشد که با فسادشان شناخته شدهاند، بلکه باید از سوی شخصیتهای تاثیرگذار باشد.
وی درخصوص ادعاهایی مبنی بر وجود اختلاف میان انصارالله و حزب کنگره سراسری مردمی یمن که تحت رهبری علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن است، گفت، این مساله در اصل تلاشی برای ایجاد شکاف در ائتلاف میان انصارالله و کنگره سراسری مردمی یمن است و آنها میخواهند تا مردم را با مشغول کردن به اختلافات خیالی میان دو طرف، از مقابله با ائتلاف متجاوز عربی بازدارند.
رئیس کمیته عالی انقلابی یمن در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود نشانههایی از تشکیل دولت موقت که روسیه و چین نیز آن را به رسمیت بشناسند، گفت: این مسائل ممکن است که مطرح شود، اما برادران ما در کنگره مردمی یمن و انصارالله زمانی که به نشست ژنو ۲ برای دستیابی به یک راه حل بینالمللی رفتند، دیدند که اعتراضی نسبت به این امر وجود دارد. توافق صلح و شراکت از سوی دولت خالد بحاح مطرح شد، اما کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از به رسمیت شناختن توافق صلح و شراکت پا پس کشیدند و به همین دلیل دولت بحاح را به رسمیت نشناختند.