اجتماعی و فرهنگی

گروه های خود سری که کنسرت ها را لغو کردند

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر شامگاه نخستین روز اسفندماه به میزبانی تالار وحدت برگزار شد و هنرمندان زیادی در این مراسم حضور پیدا کردند. این در حالی بود که علاقه‌مندان موسیقی نیز از ساعتی قبل مقابل در تالار وحدت تجمع و در لابی تالار وحدت از طریق مانیتور مراسم را دنبال کردند.

 

حسین فریدون دستیار ویژه رئیس‌جمهور و محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهور نیز از روی فرش قرمز جشنواره عبور کردند و عکس یادگاری گرفتند. این دو مرد سیاسی تا پایان مراسم اختتامیه در تالار وحدت حضور داشتند.

 

جایزه باربد برای اولین‌بار در جشنواره موسیقی فجر طراحی و اهدا شد. البته قرار بود که به برگزیدگان، سکه‌های طلا نیز اهدا شود اما به جز تندیس باربد جایزه‌ای در دستان برندگان دیده نمی‌شد.

 

گویا تقدیرنامه‌های جشنواره بنا به دلایل نامعلوم آماده نشده بودند. در بخش جایزه ایران فرهنگی نیز هیچ تقدیرنامه‌ای اهدا نشد.

 

وزیر ارشاد در این مراسم سخنرانی کرد و در بخشی از سخنانش به لغو کنسرت‌ها توسط عوامل خودسر اشاره کرد.

 

علی جنتی گفت: ما به کسانی که دغدغه دینی دارند، اطمینان می‌دهیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن پاسخگویی به شئون دینی، کاملا با ایجاد یک فضای سالم و قانونمند اجراهای زنده موسیقی موافق است. بی‌تردید موسیقی ایرانی در تمام حوزه‌های آن جایگاه بسیار ارزشمندی دارد، کما اینکه بسیاری از حکیمان ما در زمینه موسیقی تبحر بسیار زیادی داشتند.

 

جایزه بهترین آلبوم به همایون شجریان و تهمورس پورناظری برای آلبوم «نه فرشته‌ام، نه شیطان» رسید. این در حالی بود که پورناظری چند ساعت قبل از اختتامیه پس از اعلام کاندیداها انصراف داده بود. با این حال، شجریان به تنهایی روی صحنه رفت و جایزه باربد را از آن خود کرد. جایزه این بخش ۶۰ سکه طلا اعلام شده بود.

 

گلاب آدینه یکی از هنرمندان عرصه سینما و تئاتر بود که برای اهدای جایزه روی صحنه قرار گرفت و هنر موسیقی و نمایش را دارای پیوند دانست.

 

مراسم فرش قرمز جشنواره ساعتی پیش از آغاز مراسم رسمی شروع شد. هنرمندانی چون شهرداد روحانی، نادر مشایخی، همایون شجریان، خانواده کامکار، میلاد کیایی، خشایار اعتمادی، حامی، علیرضا قربانی، علی تفرشی، لوریس چکناواریان، وارطان ساهاکیان، فریدون آسرایی، سهراب پورناظری، هنگامه اخوان، داریوش پیرنیاکان، فرمان فتحعلیان، مظفر شفیعی، علی‌اکبر مرادی، سیدمحمد میرزمانی، حجت اشرف‌زاده، علیرضا بدیع و … هنرمندانی بودند که از روی فرش قرمز جشنواره سی و یکم عبور کردند.

 

اما نخستین جایزه باربد به چه کسانی رسید؟

 

بخش موسیقی کلاسیک؛ بهترین آهنگساز: امین هنرمند برای آلبوم شکوه های بی کلام

 

بخش موسیقی تلفیقی؛ بهترین آهنگساز: گروه دارکوب به سرپرستی همایون نصیری برای آلبوم نوکوب

 

بخش موسیقی کلاسیک؛ بهترین آهنگساز: شهرداد روحانی برای آلبوم باغ ایرانی

 

بخش موسیقی تلفیقی؛ بهترین آلبوم: ماه و ماهی اثر حجت اشرف زاده و امین و آرش بیاتر

 

بخش موسیقی فیوژن؛ بهترین آلبوم: گذر اثر سیاوش روشن

 

بخش موسیقی پاپ؛ بهترین خواننده: محمد اصفهانی برای آلبوم شکوه

 

بخش موسیقی پاپ؛ بهترین آهنگساز: گروه چارتار برای آلبوم باران تویی

 

بخش موسیقی پاپ؛ بهترین آلبوم: عشق یعنی اثر فریدون آسرایی و بهروز صفاریان

 

بخش موسیقی نواحی؛ بهترین آلبوم: سهراب محمدی برای آلبوم شمال خراسان

 

بخش ایران فرهنگی: سهراب پورناظری برای شبگرد کولی باد، سعید نائب محمدی برای ری تا روم و افشار نامور، فیروز ویسانلو برای هزارتوی قفقاز

 

جایزه این بخش را حسین فریدون و نوبخت اهدا کردند.

 

بخش موسیقی ایرانی؛ بهترین آلبوم سازی: اردشیر کامکار برای آلبوم یقین گمشده

 

بخش موسیقی ایرانی؛ بهترین خواننده: علیرضا قربانی برای قطره‌های باران

 

بخش موسیقی ایرانی؛ بهترین آهنگساز: هوشنگ کامکار برای آلبوم کوچ بنفشه‌ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا