شورای شهر

برگزاری نشست تخصصی واکاوی حقوقی پرونده خون های آلوده/نایب رئیس شورا:جهالت و تجارت در عرصه دارو و درمان سلامت شهروندان را با خطرات جدى مواجه کرده است

نایب رئیس شوراى شهر تهران در نشست تخصصی واکاوی حقوقی پرونده خون های آلوده که در شوراى شهر تهران و با حضور رئیس و اعضاى شوراى شهر تهران برگزار شد گفت: مسئله تجارت و جهالت در عرصه دارو و واردات تجهیزات پزشکى در کشور ما دست به دست هم دادند و مشکلات مهمى را در رابطه با سلامت شهروندان ایجاد کردند.

به گزارش شوراآنلاین، ابراهیم امینی افزود:واردات قطعاتى مثل پلاتین و ایمپلنت که در بدن بیمار قرار داده میشود به یک تجارت تبدیل شده است و مقدار زیادى از این اجناس قلابى در بعضى روستاهاى پاکستان با قیمتى کمتر از یک پنجم قیمت واقعى ساخته میشود. برخى افراد که به ارز چهار هزار تومانىِ دولتى براى واردات این کالاها با کیفیت مطلوب دسترسى دارند، با مبلغى بسیار پایین تر اجناس تقلبى را وارد کشور میکنند.

نایب رئیس شوراى شهر تهران ادامه داد:یکى از حقوقى که شهروندان از آن برخوردار هستند حق حیات و زیست است که در مقابل تکالیفى هم براى حاکمیت در این خصوص وجود دارد.

وی گفت:ماده ٢ منشور حقوق شهروندى به این حق به صراحت اشاره کرده است که “شهروندان از حق زندگى شایسته و لوازم آن همچون آب بهداشتى، غذاى مناسب، ارتقاى سلامت، بهداشت، محیط درمانى مناسب، دسترسى به دارو، تجهیزات، کالاها و خدمات پزشکى دارویى منطبق با معیارهاى دانش روز و استانداردهاى ملى شرایط محیط زیست سالم و مطلوب براى ادامه زندگى برخوردارند.  این ها حقوق بدیهى و طبیعى هستند که همه شهروندان باید از آن برخوردار باشند، بخصوص در حوزه دارو و درمان و تجهیزات پزشکى دارویى و درمانى.

امینی خاطرنشان کرد:بیماران امکان آزمایش هاى لازم را ندارند که آیا این کالاها و داروها از استاندارد لازم برخوردار هستند یا نه، حتى اگر شهروند بیمار فوق تخصص پزشکى هم باشد موقعى که نیاز به خون پیدا میکند، در توانش نیست که خون را آنالیز کند که ایراد و اشکالى دارد یا خیر.

وی افزود:متاسفانه مشکل تجارت و جهالت در عرصه دارو و واردات تجهیزات پزشکى در کشور ما دست به دست هم دادند و مشکلات مهمى را در عرصه سلامت شهروندان ایجاد کردند که یکى از مصادیق مهم و بارز آن واردات خون هاى آلوده از کشور فرانسه بود که وکالت زیان دیدگان و کسانى که متاسفانه به بیمارى هاى هپاتیت و ایدز شدند را از باب مسئولیت مدنى دولت، دوست و همکار گرامى جناب آقاى دکتر صابرى بر عهده داشته اند و این مسئله را به انتها رساندند مبنى بر اینکه دولت در این زمینه مسئولیت دارد و باید زیان وارده به شهروندان را جبران کند، اگرچه این زیان ها قابلیت جبران ندارند.

امینی گفت:بحث هاى دیگرى که اخیرا شاهد آن هستیم واردات قطعاتى مانند پلاتین و ایمپلنت است که در بدن بیمار قرار داده میشود که متاسفانه این هم به یک تجارت تبدیل شده است و مقدار زیادى از این اجناس قلابى در بعضى روستاهاى پاکستان با قیمتى کمتر از یک پنجم قیمت واقعى ساخته میشود.

وی افزود:برخى افراد که به ارز چهار هزار تومانى دولتى براى واردات این کالاها با کیفیت مطلوب دسترسى دارند، با مبلغى بسیار پایین تر اجناس تقلبى را وارد کشور میکنند، در بدن بیماران جاى گذارى میکنند و چهار پنجم از دلارى که دریافت کرده اند را به جیب میزنند.

امینی در پایان خاطرنشان کرد:این که عرض میکنم جهالت و تجارت دو مشکل در عرصه دارو و درمان هست که سلامت شهروندان را با مخاطرات جدى مواجه کرده به این خاطر است و وزارت بهداشت هم که متولی بررسى کیفیت داروها و امکانات پزشکى وارداتى است متاسفانه رسالت خود را فراموش کرده است.

در پایان این نشست همچنین از کتاب به رنگ خون تالیف دکتر على صابرى رونمایى شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا