دکتر فقهی زاده رئیس بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه بیست و هفتم قرآن کریم با شعار «قرآن معنای زندگی» برگزار میشود/ هدف کلان نمایشگاه، تلاش در جهت توسعه و ترویج آموزههای قرآن و عترت در جامعه است
به گزارش شوراآنلاین و به نقل از روابط عمومی بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، نخستین نشست خبری بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم صبح امروز و با حضور دکتر فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه بیست و هفتم، حجتالاسلام حسینی قائممقام بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم و اصحاب رسانه در محل معاونت قرآن و عترت برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر عبدالهادی فقهی زاده رئیس نمایشگاه بیست و هفتم ضمن خوش آمدگویی به اصحاب رسانه، تبریک ایام دهه فجر و ادای احترام به مقام شامخ حضرت صدیقه طاهره(س) گفت: طبق برنامهریزی صورت گرفته و با برخورداری از سبقههای ملی و بینالمللی، بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم به احتمال فراوان از ۲۱ اردیبهشت سال آینده و مقارن با ششم ماه مبارک رمضان به مدت دو هفته میزبان برگزار خواهد شد و مدتزمان قطعی و روز پایانی نیز متعاقباً و در نشستهای بعدی نمایشگاه اعلام خواهد شد.
فقهی زاده با اعلام اینکه معاونت قرآن و عترت علاقهمند بود برای استفاده مخاطبان سایر استانها و شهرها، بخشی از نمایشگاه قرآن را در روزهای پایانی ماه شعبان برپا کند، اظهار داشت: به دلیل اینکه نمایشگاه کتاب در چند روز قبل از آن زمان دایر است متأسفانه این امکان وجود ندارد و بلافاصله پس از جمع شدن نمایشگاه کتاب برای آمادهسازی نمایشگاه قرآن مشغول کارخواهیم شد. ضمن اینکه به دلیل تقارن ایامی از نمایشگاه قرآن با شبهای قدر ناچار هستیم زودتر کار را به اتمام برسانیم.
رئیس بیست و هفتمین نمایشگاه قرآن افزود: سال گذشته شعار نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم “قرآن چلچراغ هدایت” بود و برای نمایشگاه بیست و هفتم شعار قرآن معنای زندگی انتخابشده است. البته برخی دوستان پیشنهادهایی مطرح کردند که چرخهای از شعارها را داشته باشیم که احتمالاً شعارهای دیگری نیز در کنار این شعار اصلی در نظر گرفته خواهد شد.
فقهی زاده در خصوص اهداف برگزاری نمایشگاه قرآن کریم گفت: با تلاش شورای سیاستگذاری، اهداف و سیاستهای کلان نمایشگاه بازنگری شده است. هدف کلان نمایشگاه، تلاش در جهت توسعه و ترویج آموزههای قرآن و عترت در جامعه است. تمامی اهداف و سیاستهای کلان نمایشگاه بازنگری شده و با نگرش عملگرایانه و آرمانی تجمیعی در اهداف و راهبردها صورت گرفته که تمامی سیاستها از طریق سایت نمایشگاه اعلام خواهد شد. ضمن اینکه در نمایشگاه بیست و هفتم قرآن کریم نهایت تلاشمان را به کارخواهیم گرفت تا باصرفه جویی امکان بهرهوری بیشتری را در شرایط جدید اقتصادی داشته باشیم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بعد از نمایشگاه بیستوششم، دبیرخانه دائمی نمایشگاه بلافاصله شروع به کار کرد، گفت: نسبت به سال گذشته تغییرات قابل توجهی به وجود آمده و بهطور مثال تعداد کمیتهها که از این پس به نام مدیریت شناخته میشوند، کاهش محسوسی داشته است که در راستای اعمال مدیریت سریع در بازه زمانی اندک است. برخی کمیتهها تجمیع شده و با یک عنوان مشترک نامگذاری شدهاند و بسیاری از آنچه قبلاً بهصورت پراکنده بوده در حال حاضر تجمیع و بهصورت یک بایگانی قابلتوجه درآمده است. ضمن اینکه کمیتههای مدیریت در راستای مدیریت صحیح به نصف و یا کمتر از نصف تقلیل یافته است.
فقهی زاده افزود: تلاش ما این است که این نمایشگاه را بیشازپیش بهصورت مشارکتی برگزار کنیم و با فعالان قرآنی و اصحاب فرهنگ و هنر نیز نهایت تعامل را به کارخواهیم گرفت.ضمن اینکه تلاش داریم تا در برگزاری بیستوهفتمین دوره نمایشگاه از نتایج آسیبشناسیها استفاده کنیم.
رئیس نمایشگاه قرآن کریم بابیان اینکه پیگیری گرایشهای خاصی که بهعنوان اقدامات نوآورانه در نمایشگاه بیست و ششم انجامشده بود گفت: آنچه بهمانند کمیته فضای مجازی و رسانههای دیجیتال شکل گرفت، امسال نیز شکل خواهد گرفت و تشکیل کمیتهای بهعنوان عترت نیز خواهیم داشت.
وی ادامه داد:مدیران نمایشگاه جدید در پرتو فعالیتهایی که صورت گرفته بهراحتی میتوانند به نتایج آسیبشناسیها، همچنین اسناد و مدارک نمایشگاه بیست و ششم دسترسی داشته باشند و در حال ایجاد شرایطی برای ایجاد امکان دسترسی به سوابق تا یک یا دو دوره آینده هستیم.
فقهی زاده در خصوص برگزاری جشنواره قرآنی و احتمال دولتی شدن این جشنوارهها گفت: فعالیتهای قرآنی در وزارت ارشاد باید مردمی باشد و دولتی شدن فعالیتهای قرآن را نمیپسندیم اما زاویه دید ما در این راستا متفاوت است. انقلاب اسلامی بر مبنای قرآن کریم به پیروزی رسید و به راه خود ادامه میدهد و اهتمام حاکمیت به مسائل قرآنی و فرهنگی میطلبد که ما نیز یاریرسان چنین فعالیتهایی باشیم و از طریق برگزاری جشنوارههای قرآنی، توجه دلسوزان را به این سمت جلب کنیم تا بتوانیم در مقابل سیل هجمهها از اهداف و آرمانهای اسلامی و دینی خودمان دفاع کنیم.
فقهی زاده در ادامه به برگزاری جشنواره حکمت و نیایش اشاره کرد و گفت: سالانه هشت جشنواره ملی و بینالمللی را بهعنوان جشنواره آیات برگزار میکنیم و مراسم اختتامیه «جشنواره حکمت و نیایش» که با موضوع نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه برگزار میشود را در نمایشگاه بیست و هفتم برگزار خواهیم کرد هرچند سیر کاری جشنواره حکمت و نیایش خارج از روند کاری نمایشگاه اجرا میشود.
در ادامه نشست خبری، حجتالاسلام حسینی قائممقام بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم توضیحاتی در خصوص روند برنامهها و برگزاری نمایشگاه گفت: در نمایشگاه قرآن گذشته از تحولاتی که در عرصه ساختارها و فرایندها و سازماندهی نمایشگاه ایجاد کردهایم و سرعت عملی که به همت مدیران معاونت قرآن و عترت به عمل آمد و مقدمات نمایشگاه زودتر از سالهای گذشته فراهم شد، رویکردهای تازهای هم در پیشگرفته شد تا این نمایشگاه بتواند با تحولات و گامهای متفاوتی نسبت به سالهای گذشته برگزار و قدمهای جدیدی در این عرصه برداشته شود.
وی افزود: برای اینکه نمایشگاه بیست و هفتم را با تحولاتی متفاوت برگزار کنیم رویکردهای جدیدی را در پیش گرفتیم تا بازدیدکنندگان و شرکتکنندگان در نمایشگاه احساس تازگی داشته باشند. با توجه این رویکردها، نمایشگاه امسال به سمتی حرکت میکند تا شاهد عرضه تازهترین دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و هنری باشیم تا نمایشگاه به جشنواره و آوردگاهی برای رقابت و شناسایی بهترینها وبرترینها در عرصههای قرآنی تبدیل شود و توانمندیها قرآنی کشور را تقویت کند.
حجتالاسلام حسینی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از رویکردهای ما در این نمایشگاه بهرهگیری از داوریهای مردمی برای آثار قرآنی است که میتواند نمایشگاه را به نمایشگاهی ملی تبدیل کند. در این راستا «جشنواره چلچراغ آسمانی» با موضوع تولید محتوای قرآنی در فضای مجازی و در چهار رشته تخصصی و یکرشته عمومی ویژه خانوادهها برگزار خواهد شد و از ۲۲ بهمنماه فراخوان ارسال آثار با مشارکت سامانه اینترنتی آپارات اعلام خواهد شد و هنرمندان و مراکز قرآن و عترت نیز میتوانند ایدهها و طرحهای خود را از طریق سامانه نمایشگاه به نشانی www.iqfa.irارسال کنند.
قائممقام نمایشگاه قرآن کریم با اشاره به راهاندازی باشگاه همراهان و سامانه جدید نمایشگاه گفت: امیدواریم با کمک سامانهای که برای نمایشگاه قرآن راهاندازی شده و باشگاه همراهان قرآن بتوانیم رویکردهای جدید را در سطح ملی اجرا کنیم. ضمن اینکه این اقدامات، نمایشگاه قرآن را از یک نمایشگاه منطقهای و تهرانی بهتدریج تبدیل به یک نمایشگاه ملی خواهد کرد که سهم شهرستانها در اقصی نقاط کشور در آن افزایش خواهد یافت. شاید برای اولین بار در نمایشگاههای فرهنگی و قرآنی کشور شاهد بودیم توزیع بنهای خرید بهصورت هدفمند از طریق باشگاه همراهان نمایشگاه انجام شد. حتی این بنها در شهرستانها هم توزیع شد و از طریق فروشگاه الکترونیکی خریدهایی صورت گرفت که انشاالله این رویکرد در سال جدید نیز وجود خواهد داشت.
✍️مهناز دمرچلی