تهدیدی که در کمین شهرهای غرب مازندران است
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها گفت: در سال ۹۸ هیچ محدودیتی برای اجرای پروژههای آبخیزداری وجود ندارد.
به گزارش شوراآنلاین، ابوالقاسم حسینپور در گردهمایی معاونین آبخیزداری منطقه ۳ در مرکز آموزش منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران واقع در کلارآباد با بیان اینکه آبخیزداری از زمره فعالیتهای مهم کشور است، اظهار کرد: رهبری نیز به اهمیت این حوزه تاکید داشتند و به همین دلیل اعتبارات خوبی در کل کشور از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافت.
وی با اشاره به رشد چشمگیر فعالیت های حوضه های آبخیز کشور تصریح کرد: این بخش مورد تاکید و تایید مسئولان تراز اول مملکت نیز هست و البته نواقصی دارد که باید برطرف شود.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلهای کشور با تاکید بر اینکه تخصیص اعتبارات به حوضه آبخیز بستگی به نگاه سازمان برنامه ریزی، ریاست سازمان و پیگیری معاونان آبخیزداری دارد، افزود: به همین دلیل اعتبارات برخی استان ها ضعیف و برخی بسیار خوب است.
لزوم کاهش آسیب سیل با توجه ویژه به آبخیزداری
در ادامه عبدالرضا سنگاری، سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر اظهار کرد: در غرب مازندران، شهرها و روستاها نزدیک به هم قرار دارند و رودهای فراوانی دارد که مستعد سیلابی شدن هستند.
وی با اشاره به اینکه در غرب مازندران ۳۴ رودخانه وجود دارد، افزود: در سالهای قبل خسارت زیادی بر اثر این سیلها به مردم منطقه وارد شده است که تلاش می شود با فعالیت های آبخیزداری، این خسارات به حداقل برسد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر تصریح کرد: هزینههای صرف شده در بخش آبخیزداری در واقع سرمایهگذاری است چرا که جلوی تخریب های گسترده را میگیرد.
سنگاری، یکی از آثار اجرای پروژه های آبخیزداری در غرب مازندران را جلب اطمینان مردم و مسئولان برشمرد و یادآور شد: استان های دیگر آرزو دارند مانند مازندران دارای رودهای متعدد باشند و ما باید با کاهش خطر سیل رودهای منطقه، آن را تبدیل به مزیت برای خود کنیم.
لزوم رفع ناهماهنگیهای برای تخصیص اعتبارات صندوق توسعه ملی در بخش آبخیزداری
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر نیز در این گردهمایی با ارائه گزارشی، فعالیتهای صورت گرفته را در غرب مازندران توضیح داد.
قربانعلی حدادی، خواستار رفع برخی از مشکلات و ناهماهنگی های پیش آمده در استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی در بخش آبخیزداری شد و افزود: با تجربهای که در سال ۱۳۹۷ یعنی سال اول بهره گیری از این اعتبارات روی داد، لازم است در سال ۱۳۹۸ روند کار بهبود یابد.
حدادی گفت: در حوزه آبخیز از پروژه های تعریف شده، ۹۳ درصد آن تحقق یافته است و به دلیل برخورد با فصل سرما و یخبندان، مابقی آن اجرایی نشد در صورتی که اگر این اعتبارات به موقع پرداخت می شد پروژه ها به موقع به اتمام میرسید.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر با اشاره به مطالعه و ضرورت تخصیص اعتبار لازم به این بخش تصریح کرد: به علت وجود نقاط بحرانی و قدیمی شدن مطالعات پیشین و اهمیتی که بخش مطالعه دارد باید اعتبار لازم به این بخش تخصیص یابد.