
مظاهریان: سواد رسانه ای باید جزو شاخص های انتصاب مدیران شهری قرار گیرد
معاون شهردار تهران، ایجاد کارگروه های ویژه برای دستیابی به راهکارهای حل مسائل مهم روابط عمومی های شهرداری تهران را خواستار شد وگفت: به نظر می رسد برای ایفای نقش واقعی روابط عمومی ها در آگاهی بخشی، اعتمادآفرینی، مدیریت ارتباطی و تولید و بازتولید پیام های مدیریت شهری و شهروندان، فاصله وجود دارد و ازسوی دیگر نیز روابط عمومی ها باید از دغدغه مدیران شهری به اولویت آنان تبدیل شود. بنابراین این کارگروه ها می تواند ضمن بهره گیری از توان کارکنان نخبه، در اصلاح ساختار و جایگاه روابط عمومی ها و آموزش نیروها نیز موثر واقع شود.
به گزارش شوراآنلاین و به نقل از روابط عمومی معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، حامد مظاهریان در «نشست دورنگاه ارتباطات شهر تهران» که با حضور رییس مرکزارتباطات و مدیران روابط عمومی معاونت ها، مناطق، سازمان ها و شرکت های تابعه شهرداری تهران در دریاچه شهدای خلیج فارس (چیتگر) برگزار شد، اظهارداشت: دنیای کنونی با شتاب فزاینده ای در حال تغییر است. جهان امروز تحت تاثیر عوامل متعددی مانند تکنولوژی و ارتباطات، زندگی بشر را کاملا دگرگون نموده بنابراین سیستم ها باید خود را با شرایط جدید تطبیق دهند و در این میان روابط عمومی ها به دلیل رسالت ذاتی خود، در ایجاد ارتباط، دارای جایگاه موثری هستند.
معاون شهردارتهران، با بیان اینکه سواد رسانه ای باید یکی از شاخص های انتصاب مدیران باشد، افزود: اساسا معیارهایی چون خلاقیت، مدیریت در بحران ها، توانایی هدایت مجموعه و… در انتخاب مدیران شهری سنجش می شود. اما میزان آشنایی با رسانه و انتظار آنان از کارکرد رسانه ها و روابط عمومی ها مورد پرسش و سنجش قرار نمی گیرد. این در حالی است که سواد رسانه ای در دنیای کنونی جزو ملزومات شغلی و به ویژه در مدیریت شهری به شمار می رود.
وی، از مجموعه روابط عمومی به عنوان چشم و گوش یک سازمان یاد کرد و افزود: بخش عمده کارکرد وماموریت های روابط عمومی ها در انتقال مسائل، چالشها و انتظارات جامعه مخاطب به مدیریت مجموعه است که باید به عنوان پل ارتباطی بین مدیران و مخاطبان نقش خود را به درستی ایفا کنند. در مدیریت شهری نیز انعکاس انتقادات و پیشنهادهای درون و برون سازمان (کارکنان و شهروندان) از طریق روابط عمومی ها برای اصلاح رویکرد و عملکرد سیستم ضروری به نظر می رسد.
معاون شهردار تهران، اصلاح جایگاه روابط عمومی ها را مستلزم تغییر دیدگاه در مدیریت مجموعه دانست و افزود: روابط عمومی ها اقناع افکار عمومی را برعهده دارند و باید فعالانه، هوشمندانه و منسجم در راستای اعتلای نظام ارتباطی مجموعه مدیریت شهری نقش آفرینی کنند و با ترغیب افکار عمومی موجب ایجاد آرامش در حوزه های مختلف شوند. اما این نقش آفرینی باوجود رویکرد سنتی مدیران نسبت به روابط عمومی ها امکان پذیر نخواهد بود که نیازمند بازنگری است. از سوی دیگر، اصلاح افکار و اذهان مدیران با تغییر رویکرد مدیران روابط عمومی و بکارگیری هوشمندی، مهارت های ارتباطی و همچنین تلاش مضاعف برای انجام رسالت حرفه ای خود، میسر خواهد شد.
سرپرست معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران ادامه داد: برخی از مدیران شهری، روابط عمومی ها را در زمره سایرکارکنان محسوب می کنند در حالی که نوع فعالیت روابط عمومی ها و ساعت کار آنان و حضور در فضاهای مجازی طی شبانه روز، در قالب فعالیت کارمندی تعریف نمی شود. بنابراین لحاظ شدن این تلاش ها در مزایا و دستمزد، موضوع قابل توجهی به شمار می رود.
وی، مدیریت هوشمند ارتباطات انسانی و رسانه ای را یکی از مهمترین کارکردهای روابط عمومی ها عنوان و خاطرنشان کرد: مدیران روابط عمومی ها باید به عنوان نخستین مجموعه های مطلع از برنامه های آتی مدیریت شهری، ضمن زمینه سازی رسانه ای برای تغییر رویکردها و آماده سازی افکار عمومی، در انتقال شفاف و به موقع پیام های مدیریت شهری به مخاطبان (شهروندان) تلاش کنند.
مظاهریان در بخش دیگر سخنان خود ضمن ارائه آماری از تعداد و وضعیت نیروی انسانی شاغل در روابط عمومی مجموعه مدیریت شهری، بر لزوم تشکیل کارگروه های ویژه برای دستیابی به راهکارهای حل مسائل روابط عمومی های شهرداری تهران، آموزش نیروهای روابط عمومی در حیطه های تخصصی و همچنین افزایش سهم مدیریت زنان و جوانان در انتصابات شهرداری تهران با توجه به مصوبه شورای شهر تاکید کرد.
معاون شهردار تهران، بازگشت به خواسته های مردم و کار برای مردم با مشارکت مردم را از جمله رویکردهای مدیریت شهری دانست و خواستار همکاری مجموعه روابط عمومی های مناطق، معاونت ها، سازمانها و شرکت های شهرداری در زمینه سازی رسانه ای و انتقال موضوع تمرکز بر فعالیت های عمرانی محلات شهر تهران با توجه به نیاز و مطالبه شهروندان شد.