
زهرا نژادبهرام گفت: همه جای دنیا با استفاده از سازوکارهای مربوط به جریمه متخلفان تلاش میکنند جلوی گسترش بیماری کرونا را بگیرند. به نظر من در این زمینه مجموعه ارکان دولتی ما باید توجه بیشتری را مبذول میکردند و مثلا از نیروی انتظامی برای اعمال محدودیتها کمک گرفته میشد.
وی ادامه داد: اما به طور کلی، چون شهرداری وارد این عرصه شده و درحال اطلاع رسانی و پیام دهی به افکار عمومی است از این جهت باید شهرداری هم به مساله آموزش شهروندان برای مقابله با بیماری کرونا و اینکه چه نوع رفتارهایی را داشته باشند ورود پیدا میکرد. البته در گذشته هم شهرداری چنین اقداماتی را داشته است. در طول یک سال گذشته شهرداری هرازچندگاهی با نصب بنرها و تابلوهای شهری نسبت به رعایت بهداشت فردی و رعایت پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا اقدامات زیادی را انجام داده است. نمونههای زیادی برای این مساله وجود دارد. اما اینکه به طور مشخص برای ایام نوروز باید این اتفاق رخ میداد تصور میکنم سخن درستی باشد و باید از امکانات موجود برای این کار استفاده میشد.
نژادبهرام بیان داشت: اما پیش از آن نهادهایی که کانون رسانهای محسوب میشوند مثل مطبوعات و صدا و سیما که میتوانند حجم وسیعی از مخاطبان را در بر بگیرند باید به این عرصه ورود پیدا میکردند. اما در کل من تصور میکنم که پیش از هر چیز باید نهادهای دولتی نسبت به این قضیه با جدیت بیشتری برخورد میکردند. از این جنبه تصور میکنم هم نیروی انتظامی و هم ستاد ملی مقابله با کرونا باید در این قضیه ورود پیدا میکردند و از طریق بستن جادهها یا کارهای دیگری که در دنیا برای کنترل این بیماری انجام میشود به مقابله با افزایش شیوع این بیماری میپرداختند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: اقدامهایی مثل بستن جادهها یا بستن مراکز تجمع برای اینکه تا جایی که ممکن است از شیوع این بیماری جلوگیری شود. این قسمت از کار را نباید فراموش کنیم. به این معنا که اگر بخواهیم صرفا از مردم انتظار داشته باشیم رعایت کنند این تنها یکی از راه هاست. در تمام دنیا مردم تمایلی به قرار گرفتن در قرنطینه ندارند و مایل هستند از روزهای تعطیلات بهره بگیرند. تظاهراتی که مخالفان ماندن در قرنطینه در آلمان یا شهرهای مختلف کشورهای اروپایی پیشرفته انجام میدهند را میتوان دید. حتی این مساله را در امریکا هم میشود ملاحظه کرد.
وی خاطرنشان کرد: درواقع مردم علی رغم همه آموزشهایی که داده میشود چندان تمایلی به قرنطینه شدن ندارند. معمولا دولتها در این قضیه ورود پیدا میکنند و با اعمال جرایم یا ایجاد محدودیتهایی این مساله را کنترل میکنند. مثل بستن جادهها یا مراکز تجمع و اماکن تفریحی تا بتوانند از شیوع بیماری جلوگیری کنند. همین طرحی که اخیرا برای تعطیلی ده روزه تهران داده شده یک نمونه از این موارد است. شاید اگر ما قبل از اینکه ورود پیدا میکردیم به اینکه بخواهیم بعد از تعطیلات نوروزی تهران را ده روز تعطیل کنیم قبلش این کار را کرده بودیم بهتر بود. در آن صورت حداقل شاهد سه رقمی شدن جان باختگان بیماری کرونا نمیشدیم که حالا مجبور باشیم بعد از پایان تعطیلات نوروزی این تمهیدات را اعمال کنیم.
نژادبهرام افزود: به نظر من در این زمینه مجموعه ارکان دولتی ما باید توجه بیشتری را مبذول میکردند و مثلا از نیروی انتظامی برای اعمال محدودیتها کمک گرفته میشد. درواقع باید تمام مجموعه حاکمیتی ما به این جمع بندی میرسیدند که مانع انجام سفرهای نوروزی بشوند. چون خود مساله سفر عامل گسترش و انتشار بیماری کرونا بوده است. ما امروز فقط با محدود کردن دوباره شهرهای قرمز و نارنجی به جواب نمیرسیم و با خواهش و تمنا هم نمیشود بیماری کرونا را مهار کرد. همه جای دنیا با استفاده از سازوکارهای مربوط به جریمه متخلفان تلاش میکنند جلوی گسترش بیماری کرونا را بگیرند.
عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: من چندی پیش فیلمی را نگاه میکردم که مربوط به شکرگذاری آیین مسیحیت در کلیسایی در انگلستان بود که مردم برای دعا و نیایش میخواستند به آن کلیسا بروند. اما پلیس به آن کلیسا میرود و تهدید میکند که اگر این مکان را تخلیه نکنید پانصد پوند جریمه خواهید شد. اگر هم به جریمه توجهی نکنید و همچنان تجمع را ادامه بدهید بازداشت خواهید شد. چیزی که میخواهم با آوردن این مثال بگویم این است که استفاده از ظرفیتهای جرایم و بستن فضاها عاملی برای جلوگیری از شیوع بیماری است و باید دولت به معنای عام در این قضیه ورود پیدا میکرد و مانع از انجام سفرها میشد. این طبیعی است که همه تمایل دارند به سفر بروند و از تعطیلات نوروزی استفاده کنند. اما باید مشابه نوروز سال گذشته در نوروز امسال هم محدودیتها را اعمال میکردیم تا بتوانیم شیوع بیماری را کنترل کنیم. حالا که امکان دسترسی به واکسن برای ما بسیار محدود شده و از این بابت بسیار متاسف هستیم باید حداقل با بسته شدن فضاهای عمومی و اعمال قرنطینه مانع شیوع این بیماری میشدیم.
نژادبهرام درباره اینکه مدیریت شهری چقدر میتواند در تعطیلی تهران موثر باشد گفت: مدیریت شهری تاثیر محدودی در این زمینه دارد. چون اصلا نمیتواند در این عرصه وارد شود. مدیریت شهری یکی از اعضای ستاد مقابله با کروناست و هر دستورالعملی که در ستاد مقابله با کرونا طرح و تصویب میشود مدیریت شهری هم آن را پیگیری میکند و اقدامهای لازم را به انجام میرساند. مثلا در ارتباط با سیزده بدر گفته شد پارکها باید بسته شود و شهرداری بلافاصله پارکها را بست. ولی چون قرار است همه تابع یک فرماندهی باشیم بنابراین اگر قرار باشد هر شخص یا نهادی کار خودش را پیش ببرد این شیوه برای جلوگیری از گسترش بیماری جوابگو نخواهد بود. همه بنا به فرموده رهبری باید تابع ستاد ملی مقابله با کرونا باشند. حتی ایشان فرمودند که خود من هم تابع ستاد مقابله با کرونا هستم. پس در نتیجه مدیریت شهری هم نمیتواند خودسرانه برای تعطیل کردن تهران اقدام کند. اما مدیریت شهری میتواند هر کمکی که خواسته شود را انجام دهد.