گزارش فارس از تخلفات گسترده در انتخابات شورایاری/ از استقرار ۳ صندوق رأی مقابل منزل نامزد خاص تا شورایار شدن پیمانکاران شهرداری
در پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها هر رأی به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش رفت. برخی صندوق ها پلمب نبودند و هویت افراد احزار نمی شد، تعدادی از منتخبین شورایاریها ساکن محله نبودند و تعدادی از پیمانکاران شهرداری هم شورایاری شدند.
به گزارش پنجمین دوره انتخابات شورایاریها ۴ مرداد در ٣۵٢ محله شهر تهران به صورت الکترونیک آغاز شد. در این روز تخلفات زیادی گزارش شد و مردم گله مند برگزاری انتخابات به این روش بودند و معتقد بودند که ساز و کار آماده نیست و فقط کارت ملی احراز می شود و هویت فرد احزار نمی شود.
علیرضا شریفی مسئول ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان منطقه ۲ (از سال ۷۶) در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس، به برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاریها اشاره کرد و گفت: تخلفات زیادی در هنگام برگزاری انتخابات رخ داده است و روند کار از مرحله ثبتنام تا تأیید صلاحیتها بر مدار قانون مشخص و مدون نبوده است.
تایید صلاحیت ها به صورت سلیقهای انجام شد
وی با اشاره به نامزد شدن بیش از ۱۲ هزار نفر برای انتخابات شورایاریها گفت: آقایان در شورا مصوبه کرده بودند که مهمترین موضوع، عدم سوءپیشینه است و اینکه در دادگاه حکم برعلیه فرد صادر نشده باشد، ولی در عمل اینطور نشد و تأیید صلاحیتها به صورت سلیقهای صورت گرفت و با برخی افراد هم به صورت خاص رفتار کردند.
شریفی با تأکید بر این موضوع که ۹۰ نفر تأیید صلاحیت نشدند، گفت: این در حالی است که ۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر را تأیید کردند و اصلاً مشخص نبود که مبنای تأیید این افراد چه چیز و مبنای رد آن ۹۰ نفر چه موضوعاتی بوده است.
برآورده کردن توقعات آقایان در توان من نبود
وی به سابقه حضور خود در شورایاریها اشاره کرد و گفت: بنده چهار دوره عضو شورایاری بودم و تا بالاترین رده شورایاریها هم سمت گرفتم و دبیر دبیران شورایاری بودم، اما در تأیید صلاحیت بنده انقلتهایی آوردند. قبل از انتخابات، آقایان از من توقعاتی داشتند که در توان بنده نبود، مثلا اینکه فلان پیمانکار را به شهرداری معرفی کنم، البته این را هم بگویم که بنده در حد توانم این کار را انجام دادم، اما شهردار منطقه که به حرف من گوش نمیکند. در زمان مدیریت قبلی، شورایاریها جایگاه خاصی داشتند، اما در این دوره توجهی به آنها نشده است.
اصلاح طلبان با دانشگاه محل تحصیلم تماس گرفتند ببیند سرکلاس می روم یا خیر!
مسئول ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان منطقه ۲ در ۲۰ سال گذشته اضافه کرد: بنده ابتدا ثبتنام کردم و سریعا سیستمی تأیید صلاحیت شدم و پیامک آن برای من آمد، اما آقایان مرا بلاتکلیف نگه داشتند و گفتند که باید تعیین تکلیف شوید و تعهد دهید و دلایلی که میآوردند هیچ مبنایی نداشت. فکر میکنید دلیلش چه بود؟ مثلا ما یک ساختمان داشتیم که از سازنده آن شکایت کرده بودیم و اینکه در ریزترین مسائل ورود کرده بودند. با دانشگاه محل تحصیل بنده تماس گرفته بودند و سؤال کردند که آیا من در سر کلاس حضور دارم یا خیر، این در حالی است که فقط سواد خواندن و نوشتن ملاک انتخابات شورایاریها بود نه چیز دیگر. این افراد مرا تا روز سهشنبه قبل از انتخابات بلاتکلیف نگه داشتند و ۲۴ ساعت قبل از پایان تبلیغات مرا تأیید صلاحیت کردند.
شریفی اضافه کرد: بنده با تکتک اعضای شورا صحبت و اعلام کردم که برای تایید صلاحیتها به صورت سلیقهای برخورد شده است، مثلا آقای مسجد جامعی رئیس ستاد انتخابات شورایاریها گفت در جریان نیستم از آقای میلانی عضو شورا سؤال کنید. میلانی هم گفت بررسی میکنم و خانم فخاری عضو دیگر شورای شهر هم گفت من از عضویت ستاد هماهنگی شورایاریها استعفا دادهام، برخی از اعضا هم اصلا صحبت نمیکردند اما وقتی دوربین رسانهها را میدیدند بدو بدو به سمت آنها میرفتند و خود را پاسخگو نشان میدادند.
منش اصلاح طلبان قبل و بعداز انتخابات فرق میکند
وی با تأکید بر اینکه همه اعضای شورای شهر مرا میشناختند، گفت: من از سال ۷۶ مسئول ستاد اصلاحطلبان در منطقه بودم، این آقایان قبل از انتخابات یک منش دارند و بعد از انتخابات منششان فرق میکند، البته میدانند که دو سال دیگر رأی نمیآورند به همین دلیل است که تغییر روش دادهاند، تلفن جواب نمیدهند و رفتارهای زشت انجام میدهند.
اعضای هیات اجرایی انتخابات کار با دستگاههای اخذ رای را بلد نبودند
شریفی با بیان اینکه پنجمین دوره انتخابات شورایاریها بسیار شل و ول و بیقانون برگزار شد، گفت: متولی انتخابات که نباید شهرداری باشد، ولی این دوره شهرداری متولی بود و هیأت اجرایی هم دست کارمندان شهرداری بود، باور کنید با وجود اینکه آموزش دیده بودند، اما کار با دستگاهها را بلد نبودند.
اصلاح طلبان تقسیم اراضی کردند
وی با تأکید بر این موضوع که احزاب اصلاحطلب تقسیم اراضی کردهاند، گفت: به عنوان مثال؛ آقای میلانی که عضو اتحاد ملت است، فتاح غلامی را مدیر منطقه و آقای حبیبزاده که عضو خانه کارگر است، علی محجوب برادرزاده محجوب نماینده مجلس را برای ستاد شورایاریها گذاشته است.
وی در خصوص تخلفات صورت گرفته در انتخابات شورایاریها گفت: عدم تطبیق چهره فرد با عکس کارت ملی یکی از تخلفات آشکار بود. یک نفر در شعبه حضور داشت که ۱۰ کارت ملی با خود آورده بود و به شعبههای مختلف میرفت و رأی میداد.
وی با بیان اینکه بنده با ۳۰۰ رأی عضو علیالبدل شورایاری شدم گفت: نفر اول حدود ۴۶۰ رأی آورده بود و مشارکت در منطقه بسیار پایین بود.
نامزدهای انتخابات خودشان متولی برگزاری بودند
وی با بیان اینکه قرار بود متولیان حوزه اخذ رأی خودشان کاندید نباشند، گفت: اما در بسیاری از شعب اخذ رأی، متولیان کاندید بودند و از مردم میخواستند که به آنها رأی دهند. فیلم و عکسهایی از اتفاقات ناگوار در شعب وجود دارد، مثلا سر خیابان بنرهای بزرگی نصب کرده بودند و در هنگام انتخابات نیز تبلیغات میکردند.
شریفی به موضوع رأیفروشی در انتخابات شورایاریها اشاره کرد و گفت: هر رأی ۵۰ هزار تومان قیمت داشت و وقتی فرد میخواست رأی دهد یک نفر وی را همراهی میکرد و بعد از تأیید رأی، هزینه پرداخت میشد. یکی از مأموران به فردی که کاندید شورایاری بود گفت چرا مدام تردد میکنید؟ گفت دوستانم ماشین ندارند، من به دنبال آنها میروم. این در حالی است که این فرد خودش کاندید بود و با خرید رأی توانست عضو شورایاری شود. مثلا یک خانم رسما در حوزه اخذ رأی ایستاده بود و کد خود را به رأیدهندگان میداد و از آنها میخواست به وی رأی دهند.
پیمانکاران شهرداری شورایاری شدند!
وی با تأکید بر این موضوع که قرار بود افرادی که با شهرداری در تعامل و معامله هستند در این انتخابات شرکت نکنند، گفت: اما افرادی تأیید صلاحیت شدند که پیمانکار شهرداری هستند، رأی هم آوردند، اصلاحطلبان حتی به حرف خودشان هم احترام نمیگذارند.
پشیمانم که اصلاح طلب هستم
وی در خصوص خدماتی که در بیست سال گذشته به اصلاحطلبان داده است، اشاره کرد و گفت: همین جا شخصا اعلام پشیمانی از اصلاحطلب بودنم، میکنم و بلند میگویم اشتباه کردم، چرا که بهترین وقت و جوانی خود را برای اصلاحطلبان گذاشتم و در این بیست و یک سال جز ضربه از اصلاحطلبان چیزی ندیدم، واقعا پشیمانم.
۳ روز از برگزاری انتخابات شورایاریها میگذرد و هنوز آرای شرکت کنندگان اعلام نشده است و فقط آرای منتخبین اعلام شده است.
هوشنگ هموطن یکی از نامزدهای انتخابات شورایاریها از محله اکباتان در این باره به خبرنگار فارس گفت: هنوز رایهای ما را اعلام نکردهاند و من نمیدانم چه تعداد رای آوردهام وقتی پیگیری میکنیم جوابی نمیدهند.
صندوقها پلمب نبودند/تخلفات را صورت جلسه کردیم
وی با تاکید بر این موضوع که در این دوره در شهرک اکباتان تخلفات زیادی رخ داده است، گفت: پنجشنبه شب که تبلیغات به اتمام رسید، گروهی به صورت گسترده پوستر و تراکت پخش میکردند حتی موضوع را صورت جلسه کرده به کلانتری و نهادهای لازم ارائه شد و صورتجلسه این تخلف را به مسؤول هیات نظارت منطقه هم اعلام کردیم.
هموطن با تاکید بر این موضوع که صندوقها پملب نبودند، گفت: صورتجلسه این موضوع را هم داریم، مثلا در شبکههای مجازی ما را طالبان معرفی میکردند و از دیگران میخواستند به ما رای ندهند.
وی اضافه کرد: در هنگام رایگیری تخلفات زیادی رخ داد، به مامور نیروی انتظامی که در محل مستقر بود اعلام کردیم اما آنها گفتند به ما ربطی ندارد و ما فقط مسؤول حفاظت از صندوقها هستیم.
هموطن گفت:فردا قرار است نامهای به همراه اعتراضات و مستندات تخلفات انتخابات به محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران ارائه کنیم.
گفته می شود برخی از صندوقهای رای مقابل خانه برخی نامزدها قرار گرفته است و همچنین در شعب اخذ رای هر ۲ ساعت یک بار برق قطع می شد و مردم را از شعبه بیرون و بعد از ۴۰ دقیقه دوباره درها را باز می کردند.
ابراهیم آکار یکی از شهروندان محله نعمت آباد که ۴ دوره شورایاریبوده و در این دوره شرکت نکرده بود در خصوص تخلفات صورت گرفته در پنجمین دوره انتخابات شورایاریها به خبرنگار فارس گفت: چند وقت قبل از برگزاری انتخابات نامهای برای اعضای شورای شهر فرستادیم و در آن اعلام کردیم که این انتخابات مهندسیشده است اما پاسخی دریافت نکردیم متاسفانه موضوعاتی را که حدس زده بودیم در حین انتخابات رخ داد.
۳ صندوق به فاصله ۵۰ متر از هم قرار داشت
وی با بیان اینکه در محله ما ۳ صندوق به فاصله ۵۰ متر مقابل در خانه یکی از کاندیداها گذاشته شده بود گفت: نعمتآباد بالغ بر ۸۵ هزار نفر جمعیت دارد ما گفتیم که اگر سه صندوق در یک نقطه قرار دارد در نقاط دیگر قطعا کمبود خواهیم داشت اما به اعتراض ما پاسخی نداند و این صندوقها در مقابل در خانه این کاندید مخصوص قرار گرفت.
با کد ملی دیگران رای دهید
وی با بیان اینکه در حوزه رایگیری اعلام کرده بودند که کارت ملی جداگانه هم تهیه کنید، گفت: حتی برخی از بچههای هیات اجرایی و شهرداری گفتند که اگر کد ملی هم داشته باشید میتوانید جای دیگری رای دهید.
وی به برگزاری انتخابات به روش الکترونیک اشاره کرد و گفت: دید ما این بود که احراز هویت صدردصدی انجام میشود و اثر انگشت وجود دارد و تقلبی نیست. اما اینطور نبود افراد با عابربانک مراجعه میکردند و یک کد ملی ارائه و بعد به جای دیگری رای میدادند به شهردار منطقه و رئیس هیات اجرایی موضوع را گفتیم اما آنها گفتند امکان تقلب نیست.
آکار اضافه کرد: در حوزه رایگیری هر دو ساعت یکبار اعلام میکردند سیستم قطع است مردم را بیرون میکردند و بعد از ۴۰ دقیقه دوباره درها را باز میکردند فیلم و عکسها موجود است و نفرات میتوانند در این زمینه شهادت دهند. جالب است در همان سه صندوقی که مقابل در خانه یکی از کاندیداها بود بیشترین قطعی برق و بیرون کردن مردم را داشتیم و نکته قابل تامل این است که بیشترین رای هم از همین سه صندوق بوده است.
وی با بیان اینکه بنده قبلا شورایاری بودم اما در این دوره شرکت نکردهام، گفت: به دلیل اینکه با اصلاحطلبان کار میکردم و با آقایان آرش میلانی، میرلوحی و فراهانی در ارتباط بودم، سری به حوزهها میزدم و تخلفات بسیار زیاد بود.
این عضو حزب اتحاد ملت افزود: من دل نگران انتخابات بودم و تاکید میکنم تقلب زیاد صورت گرفت.
وی به موضوع خرید و فروش رای در شعب اشاره کرد و گفت: ۵۰ هزار تومان برای هر رای در نظر گرفته بودند و یک نفر از سوی کاندیدا در فاصله ۱۰۰ متری قرار میگرفت و بعد از اینکه رای داده میشد عکس میگرفتند و ۵۰ هزار تومان را پرداخت میکردند باز هم تاکید میکنم فیلم موجود است.
درشعب بعد از ساعت ۸باز بود/رای گیری با کد ملی
به گفته آکار از ساعت ۲۰:۳۰ در صندوقهای رای در برخی شعب باز بود و فقط با کد ملی رایگیری میکردند تاکید میکنم کارت ملی نه فقط کد ملی.
وی با بیان اینکه جنب و جوش خاصی در محله برای رای دادن وجود نداشت گفت: نکته قابل توجه این است فردی که در دوره قبل۱۵۰ رای آورده بود این دوره ۱۲۸۰ رای را از آن خود کرده است.
آکار اضافه کرد: بنده اصلاحطلبان را جدای آقایان شورای شهر میدانم وقتی این افراد سر کار آمدند در بسیاری از جلسات اعلام کردیم که اینها ضعیف هستند.
وی با بیان اینکه از ۱۸ سالگی برای اصلاحطلبان در انتخاباتها کار کردم و حکم دارم گفت: این را بگویم وقتی اصلاحطلبان کارشان با آدم تمام می شود همه چیز یادشان می رود.
ابراهیم آکار تاکید کرد: بنده شرکت نکرده بودم اما در جریان انتخابات بودم .یکی باید نظارت کند چطور وقتی مردم شرکت نکردند این همه رای ثبت شده است؟ شمارهها موجود است به فردی که با کد ملیاش رای دادهاند زنگ بزنند و از او بپرسند کجا و به چه کسی رای داده است باور کنید نمیدانند کجا و به چه کسی رای دادهاند.
بر اساس شنیده ها برخی کاندیدها می دانستند که می توانند با کارت ملی دیگران رای دهند به همین دلیل از چند روز قبل از انتخابات اقدام به جمع آوری کارت ملی کرده اند.
محمدی کاندید پنجمین دوره انتخابات شورایاریها از محله والفجر در این باره به خبرنگار فارس، گفت: انتخابات شورایاریها چهارم مرداد در تهران برگزار شد و به ما اعلام کردند که قرار است این انتخابات به صورت مکانیزه باشند اصلا نگران نباشید تخلفی صورت نمیگیرد.
رقبا کارت ملی جمع می کردند و شهرداری به ما می گفت فکر بد نکنید
وی ادامه داد: چند روز قبل از انتخابات خبر رسید که رقیب در حال جمعآوری کارت ملی است به شهرداری منطقه ۱۵ موضوع را اعلام کردیم گفتند از این فکرها نکنید.
این کاندید پنجمین دوره انتخابات شورایاریها گفت: ساعت ۱۰ صبح بود که در شعبه حضور داشتیم و دیدم که افرادی با ۷ تا ۱۰کارت ملی برای رای دادن آمدهاند و در شعب میچرخند ما گفتیم مگر مکانیزه نیست تازه متوجه شدیم که ر قیب میدانسته داستان چیست و ما نمیدانستیم.
احراز هویت کارت ملی نه هویت فرد
محمدی افزود: دستگاه رایگیری وصل بود اما به کجا؟ به سیستم ثبتاحوال و اداره ثبت احوال فقط کارت ملی را احراز میکرد نه هویت فرد را. فردی بالغ بر ۵۰۰ کارت ملی جمع کرده بود و در منطقه در حال رای دادن بودند. در این سیستم رایگیری اثر انگشت نمیخواست در نتیجه افراد میتوانستند با هر چند کارت ملی رای دهند.
شکایت داروغه را پیش داروغه ببریم/نگذاشتند ناظر داشته باشیم
وی ادامه داد: به ما گفتند شکایت کنید اما شکایت داروغه را پیش داروغه ببریم باید از آراء صیانت میکردند که نکردند. حتی اجازه نداند ما ناظر بگذاریم و گفتند عوامل شهرداری حضور دارند، توضیح دهند چرا ناظران ما را حذف کردند؟
وی با بیان اینکه گروه رقیب از موضوع مطلع بود، گفت: کاندیدهاکارت ملیها را جمعآوری و رای بسیار بالا کسب کردند که رایهای اخذ شده با جمعیت محله همخوانی ندارد.
محمدی افزود:به بازرسی کل کشور شکایت کردهایم میخواستیم به شورای شهر هم شکایت کنیم اما به ما گفتند آنها میخواهند که شما شکایت کنید، شما را بازی دهند و زمان بگذرد و بعد از آن پرونده شورایاریها را ببندند.
وی گفت: از موضوع خرید و فروش رای،ناهار دادن، صبحانه دادن و … هم میگذریم همین برگزاری انتخابات به روش الکترونیک بیشترین خیانت بود.
مدیریت شهری در چند سال گذشته به نهاد شورایاریها بی توجهی کرده است و عملا این نهاد را تعطیل کرده است.
یوسف رویت وند غیاثوند دبیر شورایاریهای چهارم در این باره به فارس گفت: در این دوره از انتخابات شرکت نکردم چالشهایی در این انتخابات وجود داشت مدیریت شهری نهاد مردمی شورایاری را خرد کرده است و حال به عنوان یک دستاورد برند کرده است اول سرش را میبرند بعد بالای سرش کف میزنند.
برخی کاندیدها ساکن محله نبودند
وی ادامه داد: کسی در منطقه ما کاندید شده که اصلا در این محله زندگی نمیکند و اعلام کرده که شهرداری و فلان معاون ما را حمایت میکنند؛ بعد جالب است که همین فرد رای هم میآورد.
غیاثوند اضافه کرد: فیلمی داریم که کسی میگوید ۳۰ تومان گرفتهام و رای دادهایم این موضوع را برای هیات نظارت و بازرسی انتخابات ارسال کردهایم اما توجهی نشده است. ما از مسؤولان میخواهیم که رسما اعلام کنند این فردی که از این محله کاندید شده آدرس محل سکونتش دقیقا کجاست.
به عنوان شورایار سابق، معتمد محل و به عنوان شهروند حق خودم میدانم که این موضوعات را پیگیری و دفاع کنم و جالب است که بگویم خانمی مدیر محله بود که عزلش کردند در کمیته انضباطی پرونده داشت این آدم تایید صلاحیت شده و رای هم آورد.
هیئت های نظارت منطقه ای از همان روز پایان انتخابات دفاترشان را جمع کردند و رفتند. در مراجعه مجدد مشخص گردید که هیئت های نظارت منطقه ای اصولا چندان وجود خارجی نداشتند.
تخلف در انتخابات منطقه ۱ و در حوزه کاشانک که آقای محسن هاشمی رفسنجانی دقیقا در همان حوزه رای دادند مشهود بود! نصب برگه لیست ائتلاف و یا پوستر تبلیغاتی کاندیدا، در روز رای گیری و بر درب و دیوار حوزه رای گیری، آن هم در مقابل چشمان مسئولان برگزاری و ناظر و نمایندگانت هیئت اجرایی و هیئت نظارت! جالب تر از همه اینکه اسامی این افراد در بین منتخبین محله (البته بصورت تایید نهایی نشده) در سامانه قرار گرفته است!
نکته دیگر اینکه قرار بود ۲ ساعت پس از اتمام رای گیری نتایج اعلام گردد یعنی ساعت ۲۲ که تبدیل شد به ساعت ۲۴ و سپس اعلام شد در ساعات اولیه بامداد شنبه ولی در نهایت ۶ صبح از سامانه نتایج اعلام گردید.
به نظر شما چه می شود اگر انتخابات مجلس هم بخواهد به همین گونه توسط مسئولین آن برگزار گردد!؟
سلام خدمت همه
من خودم به چشمم خودمم دیدم که تخلفاتی هست اما کسی پاسخگو نیست مثلا محله ما کسی که به گفته برادرش که شورا شرکت کرده بود گفت من به بردار خودم رای ندادم اما چطور ١٣٠٠ رای میاورد درضمن خانمی در محله ما که یک ماه ساکن این محل هست چگونه میتواند رای بیاورد انتخابات کامل به صورت مصنوعی برگزار جنبه بازی کردن با مردم و داشتن واقعا که بعضی افراد برای گرفتن پست و مقام دست به هرکاری میزنند با تشکر