
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران جزییات تازه تفاهم ارتش و شهرداری درخصوص پادگان ۰۶ را تشریح کرد.
به گزارش شوراآنلاین، محمد سالاری در خصوص جزییات این تفاهم با ارتش گفت: «پادگان ۰۶» با حدود ۵۰ هکتار مساحت، یکی از پادگانهایی است که درختان قابل توجهی دارد و بخشی از باغ سلطنتآباد نیز بوده است.
وی با بیان این که «پادگان ۰۶» در محدوده خیابانهای پاسداران، دولت، گلستان و اتوبان صیاد شیرازی قرار دارد گفت: پرونده «پادگان ۰۶» حدود یک سال و نیم پیش در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مطرح شد و معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور معتقد بودند که باید در همان جلسه بارگذاری بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمربعی برای آنجا به تصویب برسد که با مخالفت جدی بنده به عنوان نماینده شورای شهر مواجه شد،
البته معاون عمرانی وقت وزیر کشور (افشانی) به صورت جدی از موضعگیری بنده دفاع کرد. در نهایت فضای جلسه به سمتی رفت که با این موضوع موافقت نشد و رفت و برگشتهای زیادی بین شهرداری تهران و مسئولین پادگان در مدت زمان یک سال و نیم انجام شد.
سالاری با اشاره به این که متاسفانه «پادگان ۰۶»در طرح تفصیلی شهر در پهنه Sقرار دارد و در زمان تدوین و تصویب طرح تفصیلی، پهنه G برای آن لحاظ نشده است گفت: بنابراین به زعم مسئولین پادگان، قرار گیری پادگان در این پهنه، برای آن ها حقوق مکتسبه ایجاد کرده و آنها نیز به دنبال بارگذاری های سنگین بودند .
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: اکنون بر اساس گزارش ارائه شده توسط شهردار تهران، این بارگذاری به شدت کاهش پیدا کرده و به حدود ۶۵۰ هزار متر مربع رسیده است در حالی که آن زمان قرار بود بارگذاری یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمربع باشد، به گونهای که فضای سبز و باز باقیمانده، بعنوان حیاط آن محسوب می شد و عملاً سی، هفتاد واقعی انجام نمیشد .
به گفته سالاری در توافقی جدید قرار است ۷۰ درصد پادگان به شهرداری واگذار شود و به عنوان جزئی از عرصه سبز و باز محدودهاطراف پادگان که دارای بارگذاری سنگین و جمعیتپذیری شهری است، در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: هر چند ما به عنوان کمیسیون شهرسازی و معماری با این میزان بارگذاری هم مخالف هستیم اما شرط ما برای موافقت با بارگذاری این است که هم تعدیل بشه وهمچنین چون خط مترو از این محل عبور میکند و دو ایستگاه در پایین و بالای این مجموعه قرار دارد، بنابراین مجموعه مبتنی بر TOD و حمل و نقل همگانی وبا غلبه خدماتی ساخته شود به نحوی که جمعیتپذیری آن کم و همچنین جاذبه سفر در نظر گرفته شده بارویکرد ارایه خدمات واز طریق حمل ونقل ریلی انجام پذیرد، چرا که دسترسی شهروندان برای خرید از مراکز خدماتی، باید به گونهای باشد که بتوانند از طریق مسیر مترو، به آنجا مراجعه کنند و برگردند.
سالاری افزود: پیش از این طرحی که برای زمین پادگان ۰۶ پیش بینی شده بود کاملاً خودرومحور و حتی رینگ خودرویی هم برای دور پادگان تعبیه شده بود. اگر میزان بارگذاری کاهش پیدا کند و مبتنی بر حمل و نقل همگانی باشد، به نظر میرسد که ۷۰ درصد باقیمانده میتواند بخشی از سرانههای فضای سبز و باز منطقه را، هم برای زمان مدیریت بحران و هم برای شهروندان آن منطقه طراحی کند.