اجتماعی و فرهنگی

محمدی در مراسم روز جهانی اسکان بشر: چاره‌ای جز تغییر دید خودمان و مردم نسبت به شهر نداریم

به گزارش شوراآنلاین، محمدی رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در مراسم روز جهانی اسکان بشر گفت: شهرداری‌ها با مسأله اسکان رابطه نزدیکی دارند. همان‌طور که شعار شهردار تهران در دوره مدیریت جدید شهری «تهران شهری برای همه» شاید بیشترین ارتباط را با حوزه مسکن خواهد داشت.

وی افزود: در دوره‌ای این شهر برای همه نبوده و باید تلاش کنیم بخشی از مردم از حقوق خود برخوردار شوند. لایه بعدی این شعار عدالت اجتماعی است که این موضوع، نیازمند نظام درآمد پایدار است. نظام درآمد پایدار هم قاعدتاً با مسکن ارتباط مستقیم دارد. بیش از ۹۰درصد درآمدهای شهرداری در حوزه عوارض و جرایم در بخش ساخت‌وساز است. پس نمی‌توانیم نسبت به موضوع مسکن و اسکان بی‌تفاوت باشیم.

محمدی ادامه داد: یکی از کلیدی‌ترین رخدادهایی که تهران به آن نیاز دارد بازآرایی مجدد در حوزه ساخت‌وساز و اسکان است. در دوره‌ای، قلمرو عمومی‌ای وجود داشته که از سال‌های گذشته آثارش وجود دارد. جایی که متعلق به همه مردم است اما به تناسب رشد جمعیت و تراکم‌فروشی که در دوره‌ای شهرداری‌ها به دلیل کمبود درآمد به آن تکیه کردند قلمرو عمومی روز به روز از دست رفت اما حالا مأموریت اصلی ما در شهرداری حفظ قلمرو عمومی است. جایی که کمترین اغتشاشات صوتی و بصری در آن به وجود می‌آید.

وی گفت: خیابان کامل یکی از تجربه‌هایی است که اگر به ایران منتقل شود و در سیاست‌های شهری استفاده شود شاهد تغییرات عمده در شهر خواهیم بود. از طرف دیگر اگر قرار است با رویه جدید یعنی تکیه بر شعار «تهران، شهری برای همه» گام برداریم چاره‌ای جز تغییر لنز خودمان و لنز مردم نداریم. یعنی زاویه دید مردم به شهر باید تغییر کند و ما هم به عنوان شهرداری باید نگاهمان نسبت به شهر درباره مباحثی مانند شهرفروشی یا فروش تراکم را تغییر دهیم.

محمدی خاطرنشان کرد:پسماند جزو حوزه‌هایی است که می‌تواند منبع خوبی برای درآمدهای پایدار باشد. اگر بتوانیم شهر تهران را با برنامه‌ریزی به این سمت ببریم که زباله‌ها در آن بازیافت شود هم کارآفرینی رخ داده هم تولید انرژی و برق می‌شود و هم درآمدهای پایدار ایجاد می‌کنیم. همان‌طور که در دو سال گذشته به دلیل بازآرایی در حوزه جمع‌آوری و گردآوری پسماند در تهران ۳۰۰میلیارد تومان درآمد سالانه برای شهرداری ایجاد شده است.

رییس مرکز ارتباطات شهرداری تهران ادامه داد: نرم‌افزارهایی در حوزه پسماند را حمایت کردیم که در تولید و حمل‌ونقل پسماند به ما کمک بیشتری کنند. تمام تلاش ما این است که از تجارب بین‌المللی هم در کاهش شهرفروشی که قلمرو عمومی را کاهش داده و هم از تکنولوژی‌هایی که در حوزه پسماند به ما کمک می‌کنند، استفاده کنیم.

وی گفت:پسماند در وین تقریباً به صفر رسیده است و طی توافقاتی که در سفر شهردار به این شهر صورت گرفت قرار است از تجربیات آنها در تهران استفاده کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا