اجتماعی و فرهنگی

امضای تفاهم‌نامه فرهنگی متروی تهران و قوه قضاییه

دو تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری و شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه به امضاء رسید.

به گزارش شوراآنلاین، به اشتراک گذاشتن ظرفیت‌های تخصصی و کارشناسی به منظور شناسایی بسترها، زمینه‌ها و علل وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی، تحلیل هزینه فایده اقدامات پیشگیرانه در اماکن مرتبط با سازمان و پیش بینی اقدامات مشترک به منظور پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی محورهای این تفاهم‌نامه‌ها بودند.

مهدی افتخاری دبیر ارتقاء آگاهی‌های عمومی، اطلاع رسانی و افکارسنجی معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: این معاونت با توجه به رسالتی که بر عهده دارد با همکاری معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری و شرکت بهره بردار راه آهن شهری تهران و حومه می‌تواند گام موثری در پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی کلان شهر تهران بردارد.

وی افزود: در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه محتوای مناسب پیشگیرانه تهیه شده است که می‌توان با نشر آن‌ها در فضاهای مترو، مسافران و شهروندان را از آسیب‌های فراوانی مصون داشت.

فرنوش نوبخت مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران  و حومه نیز در این نشست گفت: به واسطه حمل و نقل ریلی در شهر تهران بیشترین ارتباط را با شهروندان داریم.

وی افزود: ما قبل از شیوع بیماری کرونا دو میلیون نفر مسافر داشتیم و پس از آن این تعداد به کمتر از یک میلیون نفر رسید.

مدیرعامل شرکت بهره بردار راه آهن شهری تهران و حومه بیان کرد: با انعقاد این تفاهمنامه همکاری می‌توان از طریق فضاهای موجود در متروی تهران نسبت به اطلاع رسانی به مسافرانی که در ایستگاه و یا داخل قطار هستند به سئوالات آن‌ها در حوزه حقوقی پاسخ داد. همچنین می‌توان با آگاهی بخشی به آنان در کاهش جرایم و آسیب‌ها اقدام مشترک تعریف کرد.

در ادامه این نشست، رضا مسعودی فر، قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشیگری از وقوع جرم قوه قضائیه با تشکر از مهمانان بیان کرد: این تفاهم به صورت نانوشته از قبل وجود داشته و امروز سند همکاری مشترکی که به امضاء می رسد به این منظور است که به کمک یکدیگر و هم‌افزایی  حاصله در راستای پیشگیری از جرم که هدف هر دو سازمان هم هست اقدام مشترک داشته باشیم.

وی افزود: اگر شما به دنبال یک شهر پاک و عاری از آلودگی‌های و هوشمند و امن هستید، آنچه که ما هم به دنبال آن هستیم در چنین شهری محقق خواهد شد و کمترین جرم بوقوع خواهد پیوست.

مسعودی فر ادامه داد: بحث پیشگیری از وقوع جرم موضوع جدیدی نیست و در قانون اساسی این موضوع مطرح شد و به تعبیر من ضرورت مغفول مانده‌ای بود که در ۳۰ سال گذشته به آن نپرداختیم و در دهه اخیر از حیث هماهنگی‌های بیشتر و مدیریت پیشگیری، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم ایجاد شد و در مدیریت جدید ، آیت‌الله رئیسی بر مباحث پیشگیری تاکید و تایید دارند.

وی با اشاره به اینکه پیشگیری کاری فراقوه‌ایست و کار یک دستگاه نیست، اظهار کرد: می‌تواند مرجعیت پیشگیری در قوه قضائیه متمرکز باشد اما دستگاه‌های دیگر با این نهاد همکاری داشته باشند تا آنچه مورد نظر مقام معظم رهبری و ریاست قوه قضائیه و سایرمسئولان است، محقق شود.

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع با بیان اینکه جرم‌شناسان و اندیشمندان معتقدند محیط آلوده تاثیر بیشتری بر وقوع جرم نسبت تاثیر محیط آلوده در بیماری دارد، گفت. طراحی محیطی از موضوعاتیست که در حوزه پیشگیری مورد توجه است. محل‌ها و مکان‌هایی مثل پل‌ها و ساختمان های نیمه کاره، پارک هایی که دیگر حصاری به دور آن‌ها کشیده نشده ، نوع درختکاری در پارک‌ها و روشنایی شهر که به نیت خدمت رسانی ساخته می شوند از جمله مکان‌هایی هستند که اگر مورد توجه واقع نشوند، می‌توانند محلی برای وقوع جرم باشند.

وی بیان کرد: اگر پیش‌بینی های لازم پیشگیرانه در کارهایی که در مقام خدمت رسانی به شهروندان انجام می شود لحاظ نشود می‌تواند عامل و وسیله وقوع جرم باشد.

مسعودی فر افزود: اخیرا مقام معظم رهبری در هفته قوه قضائیه به این نکته اشاره کردند که آگاه ساختن مردم باید جزء مباحث پیشگیری باشد.

وی با اعلام اینکه در حوزه حمل ونقل شهری موضوعات دیگری هم هست که می توان موضوع همکاری مشترک قرار بگیرد، اظهار کرد: ما طرحی را شروع کردیم به نام ساماندهی موتورسواران، که در این طرح به این مساله توجه شده است که تردد موتورسواران محیط ناامنی را ایجاد کرده است و بالای هفتاد درصد آن‌ها فاقد گواهینامه هستند و خیلی‌ها بیمه نام شخص ثالث هم ندارند و در صورت تصادف امکان پرداخت دیه وخسارت را ندارند.همچنین ۲۵درصد فوتی‌های کل کشور مربوط به موتورسواران است. بحث تصادفات جز موضوعاتیست که می‌تواند موضوع همکاری باشد.

سیدمناف هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه این نشست گفت: شهرداری‌ها موسسات عمومی غیردولتی هستند و همچنین درهمه جای دنیا بزرگ‌ترین دستگاه‌های اجرایی در شهرها محسوب می شوند. در کلانشهر تهران هم به جهت اینکه یک ابر شهر هست، مشکلات و مسائل خود را دارد و برای حل مشکلات این ابر شهر باید همه راه‌ها را برویم تا کاهش جرم داشته باشیم.

وی افزود: مباحث جرم‌خیزی به همه حوزه های شهرداری برمی‌گردد و ما امروز این توفیق را داشتیم در حوزه حمل و نقل ترافیک تفاهم نامه امضا کنیم و این امید را داریم که در همه حوزه ها بتوانیم در کنار قوه قضائیه و در معاونت های مختلف شهرداری تهران تفاهم نامه وسیع در سطح شهردار تهران منعقد کنیم.

هاشمی با بیان اینکه بالغ بر ۵۰ درصد ماموریت های شهرداری تهران به نوعی به حوزه حمل و نقل مربوط می شود، گفت: علاوه بر شرکت بهره‌برداری از مترو شرکت زیرساخت مترو، شرکت اتوبوسرانی و تاکسیرانی از دیگر بخش‌هایی هستند که ارتباط مستقیمی با مردم دارند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اظهار کرد: ما معتقدیم سالم‌ترین و امن‌ترین و پاک‌ترین وسیله حمل و نقل شهری مترو است که اگر به آن توجه نکنیم می‌تواند محیطی برای وقوع جرم باشد. ما امیدواریم سایر شرکت‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه معاونت حمل و نقل نیز در همین راستا همکاری های خود را با قوه قضائیه داشته باشند.

وی گفت: آگاه کردن مردم از حق و حقوق از جمله مهم‌ترین اتفاقاتی که باید بیفتد است و ما آمادگی داریم در همین راستا همکاری های لازم را داشته باشیم.

هاشمی ادامه داد: نگاه فرهنگ سازی و آموزش می تواند در تحقق اهداف پیشگیرانه نقش ویژه ای داشته باشد. در حوزه شهرداری اگر بخواهیم حمل و نقل سالم و ایمن داشته باشیم، اگر به مسائل پیشگیرانه کم‌توجهی کنیم امکان فراهم شدن زمینه‌های وقوع جرم بوجود می آید.

در پایان این نشست تفاهم‌نامه های همکاری بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه به امضاء طرفین رسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا