عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: شعار«تهران شهری برای همه» در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد، قاعدتا سیاست شهرداری در خصوص دستفروشان نیز باید در راستای این شعار و مبتنی بر مصوبه «ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون» باشد. اما مدتی است که اقداماتی در شهرداریهای مناطق صورت میپذیرد که مغایر با این رویکرد است.
به گزارش شوراآنلاین، حجت نظری عضو شورای اسلامی شهر تهران در صحن علنی شورای شهر و در تذکری گفت: امسال برای گرامیداشت روز خبرنگار به ذهنم رسید که مسئولان، مردم و خبرنگاران را به چالشی به نام صدای خبرنگار دعوت کنم تا همه در بیان مشکلات و مسائل خبرنگاران مشارکت کنند و در نهایت هر مسئولی که در این روزها با پیامهای مختلف از خبرنگاران تقدیر کرده بود، اقدامش را به منصه عمل رسانده و در حوزه کاری خود حداقل یک مشکل از مشکلات پیش روی خبرنگاران را حل کند. گزارشی از مشکلات مطرح شده و اقدامات انجام شده را به زودی در موارد متعدد بیان خواهم کرد.
وی افزود: نظر به اینکه شعار«تهران شهری برای همه» در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد، قاعدتا سیاست شهرداری در خصوص دستفروشان نیز باید در راستای این شعار و مبتنی بر مصوبه «ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون» باشد. اما مدتی است که اقداماتی در شهرداریهای مناطق صورت میپذیرد که مغایر با این رویکرد است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: به تازگی در خیابان ولیعصر از سه راه جمهوری تا خیابان فاطمی، طرحی تحت عنوان ساماندهی دستفروشان اجرا شده است که کوچکترین نشانی از ساماندهی در آن دیده نمیشود و آنچه که در عمل انجام شده جمع آوری دستفروشان است. چرا که هیچ گزینه و جایگزینی برای جلوگیری از حضور دستفروشان در معابر پیش بینی نشده است.
نظری گفت: از طرفی ممکن است این توجیه که این اقدامات به دلیل شیوع کرونا و جلوگیری از گسترش آن انجام میشود اقدام به جمع آوری دستفروشان کنند که باز هم چندان قابل قبول نیست و اگر هم فرض را صحت آن بدانیم چرا هیچ بسته یا طرح حمایتی پیش بینی نشده است؟ آنچه که دستفروشان به آن باور دارند این است که احتمالا شیوع کرونا و ساماندهی تبدیل به اسم رمزی جدید برای برخورد با آنان شده و این اصلا برای شهر و مدیریت شهری که شعار شهرهمه است، زیبنده نیست. دستفروشان از ما میپرسند چطور برای کرونا در این شهر هیچ محدودیتی اعمال نشد، الا همین یک مورد جمع آوری آنان که در فضای باز فعالیت دارند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه زمزمههایی هم شنیده میشود که گویا بناست این طرح در مقاطعی از خیابانهای انقلاب و محدوده میدان هفتم تیر نیز اجرا شود که این اقدام منجر به نقض آشکار وظایف شهرداری در ماده ۱۶ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و مصوبه «ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون» شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: علاوه بر این، این عمل را میتوان بدعت رویهای در مناسبات مدیریت شهری نیز قلمداد کرد. در حالی که در رابطه با این موضوع باید در کمیته برنامه ریزی ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون تصمیم گیری میشد، شهرداران مناطق به صورتی خودسرانه اقدام به جمعآوری این دستفروشان که از شهروندان هم شهر هستند از معابر شهری کردهاند.
نظری افزود: از طرفی خبرهایی میرسد که در این تنگنای مالی شهرداری، بودجههای هنگفتی جهت تأمین نیروی اجرایی این تصمیم اختصاص یافته است. در صورت صحت این خبرها باید پرسید که این هزینه ها از محل کدام بودجه بوده است و آیا اولویت های تخصیص بودجه مطابق با بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران در این زمینه رعایت شده است؟ در این شرایط تنگنای اقتصادی و تبعات معیشتی ناشی از بحران کرونا، این اقدام شهرداری چه سنخیتی با همیاری با مردم و به ویژه گروه های کمتر برخوردار دارد و آیا بهتر نبود حداقل همین بودجه را صرف تامین بستههای حمایتی برای دستفروشان میکردند؟
وی ادامه داد: بنده به عنوان عضو شورای شهر و نماینده مردم تهران ضمن تذکر در خصوص لزوم رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در جریان اجرای این طرح، خواهان بازنگری در آن و هماهنگی شهرداری با شورا برای اجرای مصوبه «ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون» به عنوان فصل الخطاب در زمینه سیاستگذاری در زمینه دستفروشی هستم.