نژادبهرام: تغییرنام کوچهها و معابر نباید بدون کسب نظر از ساکنان محلات باشد
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران بر ضرورت کسب نظر از ساکنان محلات در تغییرنام کوچهها و معابر تاکید کرد.
به گزارش شوراآنلاین، بررسی صورتجلسه نامگذاری اخیر در صحن شورای شهر تهران با حاشیههایی همراه بود، از انتقاد فراهانی به تغییر نام کوچه قائم مقام فراهانی به نام روزنامهنگار فقید روحالله رجایی تا سوالات نژادبهرام که تغییرنام محلهها بدون کسب نظر از اهالی را درست نمیدانست. او گفت که برای من جای سوال است که آیا از اهالی محل در مورد تغییرنام کوچه مهرداد و قائم مقام فراهانی سوال پرسیده شده است؟ آیا بناست با فوت هر خبرنگار یا روزنامهنگاری نام او را بر معبری بگذاریم؟ آیا از انجمن صنفی روزنامهنگاران درباره این نامگذاریها سوال پرسیده شده است؟ محمد جواد حق شناس در پاسخ به هر سه سوال جواب منفی داد.
این درحالی است که در ابتدای جلسه نیز احمد مسجدجامعی با اشاره به ارسال طرحی یک فوریتی به امضای ده نفر از اعضای شورای شهر درخصوص اصلاح آییننامه نامگذاری و تغییر نام معابر، در انتقاد به مشارکت ندادن اعضای شورایاریها در انتخاب اسامی کوچهها و محلهها به رئیس شورای شهر گفت: اعضای شورایاریها در جلسهای که با برخی از آنها داشتم گفتند، در شورای شهر چهارم در جلسات متعدد از شورایاریها برای تغییرنام معابر و خیابانها استفاده میشد، اما اکنون در تغییرنام خیلی از خیابانها هیچ نظری از ما گرفته نشد و این موجب نارضایتی اهالی است. به گفته مسجدجامعی شورایاران میگویند دستاوردهای این شورا کجاست؟ از طرفی به نظر این ده نفر این یک حق است که به حداقل حقوق شهروندی احترام بگذاریم و در تغییر نام یک محله باسابقه از آنها استفاده کنیم.
تغییر نام نباید بدون کسب نظر از اهالی محله باشد
«زهرا نژادبهرام» عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران درباره رویه نامگذاری در شورای شهرتهران گفت: طرحی که درخصوص اصلاح آییننامه نامگذاری و تغییر نام معابر ارسال شده بود، مجددا در هیات رئیسه پیگیری شد تا اگر جواب کمیسیون مثبت است با همان شکل و براساس قانون در دستور جسله قرار گیرد و به رای گذاشته شود.
نژادبهرام گفت: آییننامه ارسالی در خصوص اصلاح نامگذاری بسیار دقیق است و به همه موارد در آن اشاره شده است. فکر میکنم این طرح در اولین جلسه هیات رئیسه جدید باید در دستور کار قرار گیرد.
او در خصوص نامگذاری کوچهها و معابر که در جلسه اخیر شورا با انتقاداتی همراه بود، گفت: مشکلی با نامگذاریها ندارم، چرا که یکی از ضروریات شهری است، اما وقتی محلهای به یک نام شناخته میشود، در نتیجه اگر قرار است تغییری در آن ایجاد شود، این تغییر نباید بدون کسب نظر از اهالی محله باشد. محلههایی در تهران وجود دارد که به اسامی مختلفی شناخته میشود و قدمتی به اندازه چندین دهه دارد.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به وجود قانون در نظرسنجی از اهالی محل در نامگذاریها گفت: در قانون نیز پیشبینی شده است که حتما نظرسنجیهای محلی در مقیاس محلهای صورت گیرد و از اهالی محل پرسیده شود تا بتوانند با اسامی ارتباط برقرار کنند.
تغییر نام کوچههای بینام به تشخیص کمیسیون نامگذاری باشد
نژادبهرام گفت: برخی کوچهها بینام هستند، در خصوص این کوچهها به تشخیص کمیسیون در این زمینه اعتماد دارم و نامگذاری آنها هیچ اشکالی ندارد، اما آنهایی که اسم مشخصی دارند و میخواهیم نام آنها را تغییر دهیم، هرچند که تکراری هم باشد، باید این تکرار را بررسی کنیم.
او ادامه داد: معمولا مرسوم بود که در این دست موارد در کنار اسم جدید، اسم قدیم را نیز درج می کردند تا اختلالی در پیدا کردن آدرس به وجود نیاید، ضمن اینکه هویت کوچه نیز حفظ شود.
براساس قانون باید از اهالی محله نظرسنجی شود
نژاد بهرام با تاکید بر اینکه در نامگذاریها باید به این نکات توجه کنیم، افزود: حتما باید نظرات محلی، نظر سمنها، شورایاریها و اهالی محل را اخذ کنیم، چرا که در قانون نیز پیش بینی شده است که در مواردی به نظرسنجی از بین اهالی محله ارجاع شود و این اقدام پشتوانه نامگذاری را بیشتر میکند.
او تاکید کرد: یقین دارم که همکارانم در کمیسیون نامگذاری زحمات زیادی میکشند، اما نامگذاری بدون تایید نظر افراد محلی باید احتیاط بیشتری روی آن انجام شود.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: نظر اهالی محل بسیار مهم است، چرا که آنها در منطقه زندگی میکنند، آنها هستند که محله را به آن نام معرفی میکنند و تعلق خاطر دارند و باید در مساله تعلق با احتیاط خیلی بیشتری عمل کرد.
منبع:ایلنا