شورای شهر

واکنش تند اعضای شورا به دریافت جریمه عدم ساخت پارکینگ

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین امروز در صدوبیست‌ونهمین جلسه علنی شورای شهر تهران لایحه پیشنهادی شهرداری مبنی بر اخذ عوارض عدم تامین پارکینگ در مناطق ۲۲ گانه روی میز بررسی قرار گرفت و رای نیاورد.

 

سالاری، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی با بیان اینکه قبل از طرح تفصیلی، اخذ عوارض از ساختمان‌هایی که می‌توانستند نسبت به تامین پارکینگ اقدام کنند، انجام می‌شد، گفت: با این حال پس از تصویب طرح تفصیلی، هرگونه ساخت و ساز منوط به تامین پارکینگ شد.

 

رییس کمیسیون معماری و شهرسازی با بیان اینکه در برخی موارد مالکان نمی‌توانند بنا به دلایل خاص نسبت به تامین پارکینگ اقدام کنند، گفت: براساس قانون در شش مورد افراد توان تامین پارکینگ ندارند، اعم از املاکی که درختان کهنسال دارند و کمیسیون ماده ۷ رای به عدم قطع درخت داده است.

 

وی با اشاره به عدم تامین پارکینگ در بناهای میراثی به ویژه در مناطق ۱۱ و ۱۲ گفت: در گذرهای یک و دومتری نیز توان تامین پارکینگ وجود ندارد و این در حالی است که معابر پلکانی و دارای شیب زیاد و همچنین اماکنی که دارای شکل هندسی خاص هستند، و یا املاکی با خطوط بی‌آرتی و یا نصب گاردریل محصور شده‌اند نمی‌توانند نسبت به تامین پارکینگ اقدام کنند.

 

سالاری با بیان اینکه پیش از این، از این ساختمان‌ها تعهد گرفته می‌شود تا شعاع ۲۵۰ متری ملک‌شان باید نسبت به تامین پارکینگ اقدام کنند، گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۴۹۰ ملک در سطح شهر تهران براساس این تعهدنامه ساخته شده است که به دلیل عدم تامین پارکینگ، نتوانسته‌اند پایان کار دریافت کنند و مشکلات قضایی و حقوقی ایجاد کرده است و این در حالی است که با تصویب این لایحه، لایحه‌ای که تنها شامل اخذ عوارض می‌شود، می‌توان این مشکلات را حل و فصل کرد.

 

احمد دنیامالی، رییس کمیسیون حمل و نقل شورا در انتقادی تند و تیز با بیان اینکه مشکلات در شهر تهران به اندازه کافی در شهر تهران وجود دارد و نباید با تصویب یک فوریت این لایحه به مشکلات دامن زد، گفت: باید این لایحه به صورت عادی مورد بررسی قرار گیرد تا همه ابعاد آن مورد رسیدگی قرار گیرد.

 

همچنین حکیمی‌پور با بیان اینکه باید جزییات این لایحه مشخص شود، گفت: نباید به مجوزی رای دهیم که زوایای مختلف آن مشخص نیست.

 

حبیب کاشانی با مثبت ارزیابی کردن این لایحه خطاب به دنیامالی گفت: آقای دنیامالی شما مهندس هستید و خواهش می‌کنم به این لایحه به گونه‌ای دیگر نگاه کنید، چراکه تعداد زیادی از افراد تعهد داده و این تعهداتشان اجرایی نشده است و من در دیدارهای مردمی‌ام بارها با این مشکلات روبه‌رو شده‌ام و این در حالی است که شهرداری‌های مناطق درخصوص این مورد سلیقه‌ای عمل می‌کنند و بعضا ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان می‌گیرند اما در حساب مشخصی واریز نمی‌شود.

 

تندگویان نیز در پی موافقت با این لایحه گفت: در حدود سه هزار نفر در تهران گرفتار پارکینگ هستند و باید مشکلات این افراد را حل و فصل کرد. چراکه امکان خرید و فروش ملک‌شان به دلیل نداشتن پایان کار امکان‌پذیر نیست و با این واقعیت که سه هزار نفر در تهران پارکینگ ندارند مواجه شد.

 

دوستی، عضو کمیسیون حمل و نقل نیز با انتقاد از این لایحه گفت: تصویب این لایحه از نظر روحی خسارات زیادی به مردم وارد می‌کند، چراکه مردم یکی از مطالبات‌شان پارکینگ است اما حالا می‌خواهیم لایحه‌ای را تصویب کنیم و بگوییم که پول دهید و پارکینگ نداشته باشید؟

 

وی با بیان اینکه در تهران کسی برای زندگی، زندگی نمی‌کند، گفت: اینکه پول بگیریم تا پارکینگی ساخته نشود، خلاف طرح جامع است و اثرات روحی و روانی بسیار خطرناکی بر مردم می‌گذارد.

 

اما در این میان علی صابری، عضو کمیسیون حقوقی شورای شهر نظر دیگری داشت و با اعلام موافقتش با این لایحه، گفت: بعضا شعارهایی مبنی بر اینکه پارکینگ خط قرمز ما است بیان می‌شود، اما این در حالی است که در برخی مناطق اصلا نمی‌شود تردد خودرویی را متصور شد و باید این ژست‌ها تغییر کند.

 

مهدی چمران، رییس شورای تهران نیز با اشاره به شش مورد قانونی اعلام شده مبنی بر عدم تامین پارکینگ گفت: حالا مالک ساختمان خود را ساخته و نتوانسته است پارکینگ بخرد و شهرداری پیشنهاد کرده عوارض پارکینگ و جریمه براساس نرخ روز محاسبه شود و عمدتا این طرح در مناطق فشرده که عمدتا دارای بافت فرسوده نیز هست، اجرایی می‌شود که در این میان احمد دنیامالی با قطع کردن سخنان چمران عنوان کرد که ۹۹ درصد افرادی که نتوانستند به تعهد پارکینگ خود عمل کنند، توانایی این کار را داشته‌اند اما نکرده‌اند.

 

مهندس نادری، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینکه براساس قانون برخی املاک ذاتا توانایی تامین پارکینگ ندارند، گفت: از نهم فروردین‌ماه امسال بخشنامه‌ای صادر کرده‌ام که براساس آن اخذ تعهد ساخت پارکینگ به شرط ساخت ملک منتفی شده اما در حال حاضر حدود سه هزار ملک بدون پارکینگ است و این در حالی است که با اخذ تعهدنامه، پایان کار به آنها داده نشده است و پیشنهاد می‌شود با واقعی کردن جریمه عدم ساخت پارکینگ این معضل حل و فصل شود.

 

در پایان، این لایحه به رای گذاشته شد و لایحه مربوطه نتوانست رای اکثریت اعضا را اخذ و یک فوریت آن رد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا