عضو شورای شهر تهران درباره ارائه گزارش از تخلفات شهرداری تهران و پاداش نقدی توضیح داد.
به گزارش شوراآنلاین، بهاره آروین درباره سازوکار اجرایی سامانه شفافیت و حمایت از سوتزنان شورای شهر تهران اظهار کرد: پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران که با شعار شفافیت و مبارزه با فساد فعالیت خود را آغاز کرد، به موضوع تعارض منافع نیز پرداخت. همزمان با تهیه لایحه مدیریت تعارض منافع در دولت، شورای شهر تهران نیز طرح مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران را تهیه کردو در مهر ماه ۹۷ این طرح به تصویب رسید؛ این در حالی است که همچنان لایحه مدیریت تعارض منافع در مجلس در حال بررسی است.
وی تصریح کرد: در ماده شانزدهم مصوبه مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران، شهرداری مکلف شده بود لایحهای برای گزارشدهی امن و حمایت از گزارشگران تخلف تهیه کرده و برای تصویب به شورای شهر ارائه کند. این لایحه پس از اعلام وصول توسط هیئت رئیسه، به کمیسیونهای تخصصی شورای شهر برای بررسی ارجاع شد. تاکنون جلسات کارشناسی متعدد با حضور نمایندگان نهادهای مختلفِ مرتبط با گزارشگران تخلف در شورا برگزار شده است و نسخه نهایی این آییننامه تهیه شده و تا یک ماه آینده در صحن شورای شهر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
آروین گفت: هدف اصلی این مصوبه صیانت و حمایت از گزارشگران تخلف و فساد در شهرداری تهران است. برای نیل به این هدف، این مصوبه اجزای مختلفی دارد. نخستین جزء آن درگاهی امن برای گزارشگری تخلف با نام سامانه گزارشگری تخلف است. در این مصوبه، شیوههای گزارش از طریق سامانه، جزئیات حقوق گزارشگر در سامانه، این که چه افرادی به گزارش وی دسترسی داشته باشند و الزامات ثبت گزارش، نحوه بررسی گزارش و اطلاعات مورد نیاز برای گزارشگری آمده است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: دوم اینکه کمیسیونی متشکل از رئیس و دو عضو شورای اسلامی شهر تهران، یکی از معاونین شهردار، رئیس سازمان بازرسی، رئیس حراست، مدیرکل هماهنگی هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداریو نمایندگانی از سمنها و فعالان اجتماعی در حوزه گزارشگری تخلف، در نظر گرفته است تا از گزارشگران تخلف حمایت کنند. دبیرخانه این کمیسیون نیز در شورای شهر خواهد بود تا نظارت بر فرایند بررسی گزارشهای واصله، از طریق نمایندگان مردم صورت پذیرد. سومین جزء این مصوبه، نحوه رسیدگی به گزارشها، نحوه حمایت و صیانت و میزان پاداش و تقدیر است و با هدف شفافیت رویهها نگاشته شده است.
وی تصریح کرد: نکات دیگری نیز در این مصوبه وجود دارد. برای مثال کمیسیون موظف به انتشار گزارشهای کلی مرتبط با گزارشگری تخلف (شامل نوع تخلف، مبلغ تخلف، و سازمان یا مرکزی که تخلف انجام داده است) و به نوعی گزارش از عملکرد خویش استو یا این که در مصوبه کمیتهای با نام کمیته رسیدگی وجود دارد که از حمایت و صیانت از گزارشگر به صورت دورهای اطمینان حاصل میکند و در صورت اعتراض گزارشگر به اعتراض وی رسیدگی میکند. همچنین مصادیق تخلف و فساد در این مصوبه برشمرده شده است.
آروین افزود: نحوه صیانت و حمایت از گزارشگران در صورت تأیید صحت گزارش، به دو بخش تقسیم میشود. اول صیانت از گزارشگران دارای رابطه استخدامی با شهرداری که از ایشان در برابر هر اقدام تنبیهی و تلافی جویانه نظیر اخراج، تعلیق و رفتار تبعیضآمیز حمایت میشود. صیانت از گزارشگران بدون رابطه استخدامی نیز شامل حمایتهای حقوقی و قضائی است. برای تقدیر از گزارشگران تخلف دارای رابطه استخدامی، پس از تأیید صحت گزارش، بر اساس ماده ۲ آییننامه اجرایی ماده ۲۶ قانون ارتقای سلامت نظام اداری با ایشان برخورد خواهد شد که شامل تقدیرنامه، پرداخت وجه نقدی معادل ۲ ماه حقوق فرد و معرفی برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه، حق تقدم در انتصاب به مشاغل مدیریتی و فراهم آوردن زمینه انتقال و جابجایی فرد گزارشگر است.
عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: گزارشگران فاقد رابطه استخدامی شهرداری نیز از پاداشهایی هم چون پاداش مالی تا سقف بیست درصد مبلغ تخلف و اثرات آن پس از تأیید کمیسیون بهرهمند خواهند شد. البته در این طرح تلاش شده است که پاداشها مطابق نوع، میزان و اثرات تخلف، بر اساس جدول پاداش و تقدیر که توسط کمیسیون تصویب میشود صورت پذیرد تا از رویههای دلبخواهی جلوگیری شود. اما به هر حال شرط برخورداری از پاداش منوط به تأیید کمیسیون شده است همچنین حمایتها از لحظه احراز صحت گزارش صورت میگیرد و به فرد به صورت کتبی گواهی صیانت اعطا میشود؛ این توضیحات در خصوص جمعبندی فعلی بررسیهای کمیسیونهای تخصصی شورای شهر است و بهزودی در صحن شورا مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و نسخه نهایی مصوبه مجدداً به اطلاع عموم خواهد رسید.
منبع:تسنیم