رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: فارغ از اینکه چه دستگاه و مرجعی مقصر آلودگی هواست، واقعیت این است که تهران هوایی آلوده دارد و مردم این هوا را استشمام میکنند و در نتیجه آن کودکان نیز به بیماری مبتلا می شوند.
به گزارش شوراآنلاین، مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نود و هفتمین جلسه شورا با بیان اینکه مردم از تنفس در این شهر نارضایتی شدیدی دارند، اظهار کرد: فارغ از اینکه چه دستگاه و مرجعی مقصر آلودگی هواست، واقعیت این است که تهران هوایی آلوده دارد و مردم این هوا را استشمام میکنند و در نتیجه آن کودکان نیز به بیماری مبتلا می شوند.
وی با بیان اینکه در این هوای آلوده بسیاری از بزرگسالان و سالمندان دچار مشکلات جدی می شوند، خاطرنشان کرد: گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۱ بررسی و در تیرماه امسال قرائت شده است.
پیرهادی با اعلام اینکه قانون هوای پاک در سال ۱۳۹۶ به تصویب مجلس رسیده و ابلاغ شده است، تصریح کرد: دیوان محاسبات کشور گزارش حسابرسی زیست محیطی نحوه اجرای قانون هوای پاک را تهیه کرده است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با تأکید بر اینکه در سال ۱۳۹۸ راهکارهای مدون با نظرات تمام دستگاههای اجرایی برای مقابله با آلودگی هوا تهیه و ارائه شده بود، تصریح کرد: سازمان محیط زیست متولی اجرای ۶۰ ماده قانونی بوده که کمتر از ۱۰ درصد از آن محقق شده است؛ روند تغییر ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون روند کاهشی دارد اما بسیار بیشتر از حد مجاز است.
وی افزود: بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس سوختهای تولیدی کشور از جمله بنزین، نفت گاز و دیگر سوخت ها مطابق استاندارد ملی نیستند و از ۱۶ نیروگاه کشور ۱۴ نیروگاه مازوت مصرف می کنند و اگر کسی اعتراضی دارد میتواند به کمیسیون مراجعه کند. در سال ۱۴۰۰ نیز نزدیک به ۱۱.۳ میلیارد برای آسیبهای جسمی به شهروندان ناشی از آلودگی هوا در کشور هزینه شده است.
وی در پایان تأکید کرد: در جلسه روز گذشته استانداری تهران، نماینده پخش و پالایش رسماً اعلام کرد که ۲ نیروگاه از مازوت استفاده میکنند؛ شاید در دولتهای قبل نیز به این موضوع بسیار کمتر توجه شدهاست اما باید در این دوره موضوع به طور جدی پیگیری و حل شود.