اجتماعی و فرهنگی

قالیباف پس از بازگشایی خیابان ۳۰ تیر چه گفت؟

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  محمدباقر قالیباف در آیین بهره‌برداری از پروژه‌های طرح ارتقای کیفیت زندگی در قلب تاریخی تهران گفت: در میانه تعطیلات نوروزی بود که از پروژه خیابان ۳۰ تیر بازدید کردم و به شهردار منطقه ۱۲ اعلام کردم که به بهانه گرامیداشت روز معماری بازگشایی این معابر در نخستین روز اردیبهشت‌ماه باشد تا بتوانیم بازگشایی این معابر به روی مردم را در جمع صاحبنظران این معماری انجام دهیم.

 

وی با تاکید بر اینکه اهمیت بحث معماری و شهرسازی بر کسی پوشیده نیست، افزود: امروز معماری با زندگی ما عجین شده است و در تمام مراحل زندگی شاهد آثاری هستیم که به دست معماران توانمند کشور طراحی و ساخته شده‌اند.

 

شهردار تهران افزود: امروز بدون شک بیشترین تاثیر را در سبک زندگی همین آثار می‌گذارند و در آینده نیز آثاری که در حوزه معماری به یادگار مانده‌اند، سبک زندگی ما را رقم خواهند زد. در حقیقت این آثار گذشته، حال و آینده ما و فرزندان‌مان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، برهمین اساس می‌طلبد دست به دست یکدیگر بدهیم و مسوولیت‌های خود در قبال این آثار را انجام دهیم.

 

قالیباف تاکید کرد: در مسیر حفظ و نگهداشت آثار تاریخی قطعا دنباله‌روی معماران برجسته کشور هستیم و هر آنچه آنها طراحی کنند، اجرا خواهیم کرد.

 

وی با اشاره به سابقه معابر تاریخی موجود در منطقه ۱۲ گفت: شش سال پیش به این فکر افتادیم که این معابر را به شکلی صحیح بازسازی و به روی مردم باز کنیم. در گذشته بخشی از ساختمان‌های این منطقه در اختیار نیروی انتظامی قرار داشت که در هنگام خدمتم در نیروی انتظامی با پیگیری‌های انجام شده این ساختمان‌ها به شهرداری محول شد و بعدا بر حسب خدمت و قرار گرفتنم در شهرداری تهران، به فکر بازگشایی این معابر به روی مردم و در حقیقت ارتقای کیفیت زندگی در این منطقه افتادیم.

 

شهردار تهران ادامه داد: در سال‌های اخیر بخشی از وقت خود را به طور خاص برای این منطقه گذاشتم و مطالعات جدی و گسترده‌ای درخصوص بافت تاریخی این منطقه انجام شد. البته آنچه که تاکنون انجام شده، درصد ناچیزی که باید انجام شود، بوده است.

 

قالیباف خطاب به شهروندان تهرانی تاکید کرد: قطعا پذیرای پیشنهادات و انتقادهای مشوقانه شهروندان درخصوص معماری بافت این منطقه هستیم و امیدواریم شهروندان با نقطه نظرات خود ما را هدایت کنند.

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن اشاره به تبدیل خیابان ۱۵ خرداد به پیاده‌راه گفت: در هنگامی که تصمیم گرفتیم این خیابان را به روی خودروها ببندیم، فشار عظیمی از سوی مردم، کسبه، بازار، وزارتخانه‌های مختلف و عالی‌ترین مراجع تقلید به ما وارد شد و یک تنه در مقابل این فشارها ایستادیم. این اتفاق در نقطه‌ای روی داد که در ماه‌های پایانی سال به طور روزانه دو میلیون نفر در آنجا تردد می‌کنند. به شکل‌های مختلف از جمله نامه‌های کتبی و گوشزدهای شفاهی به ما اعلام شد که این مسیر باز شود، اما در آن روز تصمیم گرفته بودیم که در عادات غلط این منطقه تغییر ایجاد کنیم.

 

شهردار تهران ادامه داد: البته تمام این فشارها تنها کمتر از دو هفته ادامه داشت و پس از ۱۰ روز مردم و اهالی بازار از این تصمیم حمایت کردند. کسانی که تصمیم بر تجمع مقابل شهرداری تهران در مخالفت این تصمیم داشتند، پس از ۱۰ روز پلاکاردهای تقدیر و تشکر در طول خیابان ۱۵ خرداد نصب کردند.

 

قالیباف تاکید کرد: امروز مطالبه مردم، کسبه و شهروندان در محدوده خیابان ۳۰ تیر و میدان مشق سرعت بخشیدن چندین برابری جهت احیای بافت تاریخی و برگشت به نقطه‌ای است که بافت تاریخی این منطقه قرار داشته است.

 

شهردار تهران ادامه داد: بسیار خوشحالم که در روز معماری، این کار بزرگ با همت معماران و کارشناسان کشورمان به سرانجام رسید. بی‌تردید باید جایگاه اصلی مرکز پایتخت را به این منطقه بازگردانیم و در این مسیر از نظر کارشناسان برجسته کشور استفاده خواهیم کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا