نگرانی از کاهش بودجه هلال احمر
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین مرتضی سلیمی با اشاره به اینکه کشور ایران یک کشور حادثهخیز است و ۳۱ حادثه از ۴۱ حادثه دنیا در این کشور تعریف شده است، افزود: جمعیت هلالاحمر در صف اول امدادرسانی در زمان بروز این حوادث قرار دارد.
وی بیان کرد: برای امدادرسانی به این حجم حوادث نیازمند تقویت جمعیت هلال احمر هستیم، چرا که هلال احمر کشور در هنگام بروز حوادث به عنوان اولین گروه به حادثه وارد شده و آخرین نفری است که خارج میشود. از این رو تجهیز و تقویت این جمعیت و بروز کردن امکانات و انبار امدادی آن ضروری است.
سلیمی در خصوص کاهش ۱۰۰ میلیارد تومانی بودجه جمعیت هلالاحمر اظهار کرد: به دلیل محدودیتهای موجود، این میزان کاهش را در بودجه هلالاحمر شاهد بودیم.
وی با تاکید بر اینکه کاهش بودجه هلا احمر به لحاظ حجم حوادثی که در کشور بوقوع میپیوندند، نگرانکننده است، تصریح کرد: اگر بودجه لازم و کافی به هلال احمر تخصیص داده نشود، قطعا به صورت مناسبی پاسخگوی حوادث و حادثهدیدگان نخواهیم بود. در همین راستا مجلس باید توجه بیشتری به جمعیت هلال احمر داشته باشد تا در امدادرسانی با مشکل مواجه نشویم.
طرحی برای "یک امدادگر در هر خانواده"
سلیمی افزود: در حوزه آموزش نیز باید قطعا تلاش کنیم تا در هر خانواده یک امدادگر تربیت شده و در مواقع اضطراری یاریگر هلال احمر باشند که تحقق این امر نیازمند تخصیص بودجه کافی است.
قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور در ادامه با اشاره به سیلاب اخیر و زلزله دماوند و حضور امدادگران گفت: اگر مجلس بررسی بیشتری انجام دهد، قطعا اعتباری بیشتری از۴۰۰ میلیارد تومان تخصیص خواهد داد.
سلیمی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اورژانس هوایی استان مرکزی نیز بیان کرد: در صورت تامین بسترهای لازم برای آشیانه بالگرد، تخصیص بالگرد امدادی به استان مرکزی در اولویت قرار میگیرد و هم اینک نیز امداد هوایی به صورت مشترک با استان قم در حال اجراست. ۱۵ روز بالگرد در استان مرکزی و ۱۵ روز در استان قم امداد رسانی میکند و این دو استان همدیگر را پوشش میدهند.
سلیمی در خصوص امدادرسانی به سیلزدگان اخیر نیز گفت: بارندگی در استانهایی مثل خوزستان، لرستان و ایلام در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بوده است.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر با تمام توان و امکانات خود وارد عرصه شده است، افزود : در استان لرستان حادثه کنترل شده و زندگی مردم در حالت عادی قرار دارد.
قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور با بیان اینکه ۲۲ استان امدادرسانی انجام شده است، افزود: به ۲۹ هزار نفر در ۴۴۷ شهر، روستا و مناطق عشایری نشین امدادرسانی انجام شده است. در امدادرسانی مناطق سیلزده اخیر به ۹۱۰۰ نفر با برپایی ۱۶۱۰ چادر امدادی اسکان اضطراری داده شد.
وی تعداد فوتیها را هفت نفر عنوان کرد، گفت : ۱۴ اردوگاه در استانهای خوزستان، لرستان، ایلام و گلستان برپا شد و امدادرسانی همچنان ادامه دارد.