اجتماعی و فرهنگی

سهم مهم زنان در بازسازی اقتصادی کشور

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین معصومه ابتکار در این دیدار با اشاره به آخرین جلسه شورای عالی کار به ریاست رئیس جمهوری، گفت: یکی از مهم ترین محورهای مذاکرات و مصوبات این جلسه، سیاست های مرتبط با موضوع مهم ایجاد و توسعه مشاغل سبز در کشور به ویژه در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی بود.

وی ضمن تاکید بر نقش زنان در حفظ محیط زیست برای نسل های کنونی و آتی، اظهار کرد: سرعت بیداری و آگاهی زنان و تلاش آنان برای نجات محیط زیست و کره مسکون بسیار زیاد است و امید بسیاری وجود دارد که زنان بتوانند اثری مهم بر شکل گیری و توسعه جریان اجتماعی حافظ محیط زیست داشته باشند.

معاون رئیس جمهور با یادآوری این موضوع که محیط زیست موضوعی جهانی است و بی شک ادامه روند تخریب و آلوده سازی محیط زیست، تهدیدی برای همه ساکنان کره مسکون و زمین است، خاطرنشان کرد: همین تهدید ملموس و فراگیر منجر بدان شد که ۱۹۵ رهبر جهان سند کپ ۲۱ برای مقابله با تغییرات اقلیم و گرمایش زمین را در پاریس امضاء کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشاره ای به حضور خود به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری ایران در این اجلاس داشت و افزود: تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین موضوعی بسیار مهم و خطری عظیم برای آینده بشر است.

وی خاطرنشان کرد: از همین رو دنیا حرکت در مسیر توسعه پایدار و هم راستا سازی توسعه و رشد اقتصادی با حفظ محیط زیست را در دستور کار اصلی خود قرار داده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست این تغییر و تحول به ویژه در زمینه نظری را ناشی از افزایش شناخت و فهم بشر از کره مسکون و محیط زیست و تهدیدها و فرصت های موجود برشمرد و افزود: انسانی که سال ها قبل از موضوع محیط زیست و حفاظت از آن فرار می کرد و حتی محیط زیست را مورد هجوم و تخریب قرار می داد، پس از مدتی تلاش کرد تا توازنی میان محیط زیست و فعالیت های خود ایجاد کند و در نهایت به این نتیجه رسید که ادامه رفتار خشن با محیط زیست، امکان پذیر نیست و از همین رو اکنون انسان ها به این باور رسیده اند که زمین به لحاظ منابع پایه و حیاتی در حال نابودی و تخلیه است و راه حلی جز حرکت در مسیر توسعه پایدار وجود ندارد.

معاون رئیس جمهور توضیح داد: تفکر اقتصادی گذشته بر مبنای اقتصاد خطی و دستیابی به رشد و پیشرفت اقتصادی به هر قیمتی بود اما اکنون این تفکر به اقتصاد دوار تغییر کرده است.

به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اقتصاد دوار به معنای آن است که هیچ چیزی پسماند و ضایعات به شمار نمی رود و تمام آنچه از انرژی و ماده که مورد استفاده قرار می گیرد باید به چرخه طبیعت باز گردد و از همین رو جدید ترین هدف گذاری اقتصادی اتحادیه اروپا مبنی بر تامین ۲۵ درصد از رشد اقتصادی کشورهای عضو این اتحادیه از محل بازیافت انرژی و پسماند است.

ابتکار با بیان اینکه رشد اقتصادی سبز به معنای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی و اشتغال بدون تخریب یا ایجاد آلودگی در محیط زیست یا به حداقل رساندن آثار این فعالیت ها بر محیط زیست است، گفت: دوران دیدگاه سنتی که رشد و توسعه را ملازم با تخریب محیط زیست می دانست به پایان رسیده و امروزه توسعه و رشدی که بهبود و حفظ محیط زیست را تهدید کند پذیرفتنی نیست.

وی ضمن تاکید بر اینکه لازمه کارآفرینی، توسعه و اقتصاد حفظ محیط زیست است، اظهار کرد: امروزه برخی از کشورها موفق شده اند در کنار دستیابی به رشد اقتصادی بالا و کسب رتبه های تک رقمی در این حوزه، در شاخص های توسعه پایدار و حفظ محیط زیست نیز به رتبه های بالایی در دنیا دست یابند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: استانداردهای سخت گیرانه محیط زیست نه تنها در حوزه محیط زیست بلکه در حوزه اشتغال، اقتصاد و کارآفرینی نیز دارای اثرات مثبت بسیاری خواهد بود زیرا منجر به افزایش بازدهی و سودآوری و کاهش هزینه ها خواهد شد که این مهم با همراهی بخش های صنعتِ، اقتصادی و تولیدی و انجام درست مسئولیت اجتماعی توسط آن ها به دست خواهد آمد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشاره ای به فرصت ها و تهدیدهای حوزه محیط زیست داشت و افزود: یکی از فرصت ها ایجاد و توسعه مشاغل سبز و کارآفرینی در این حوزه است که بی شک نیازمند آگاه سازی، ارتقاء فرهنگی و فکری اجتماع است.

به گفته ابتکار رتبه تک رقمی ایران در تولید و انتشار گازهای گلخانه ای در میان کشورهای جهان به معنای اتلاف انرژی و عدم بهینه سازی مصرف آن است.

وی یکی از مهم ترین برنامه های دولت یازدهم را سرمایه گذاری در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی و منابع پایه همچون آب دانست و خاطرنشان کرد: برنامه ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به منظور ایفای نقش در مقابله با تغییرات اقلیم شامل دو بخش سازگاری و مقابله است زیرا در بسیاری از زمینه ها همچون کشاورزی یا مدیریت مصارف و منابع آب، باید به سمت سازگاری با این شرایط و برنامه ریزی درست گام برداریم.

معاون رئیس جمهور ضمن استقبال از پیشنهادات زنان کارآفرین حاضر در جلسه، برگزاری کارگاه های تخصصی استانی در حوزه کارآفرینی سبز، همچنین پیگیری ایجاد و توسعه مشاغل سبز را از جمله زمینه های مشترک همکاری برشمرد و افزود: این همکاری منجر به رونق و توسعه اشتغال در کشور و در حوزه زنان، همچنین ایجاد نگاه و فعالیت تخصصی در حوزه اشتغال و اقتصاد سبز خواهد شد.

وی با بیان اینکه زنان نقشی سازنده و ارزشمند در بازسازی اقتصادی و تولید کشور دارند، گفت: پیوند زنان، کارآفرینی و محیط زیست برای کشور بسیار مفید خواهد بود و زنان می توانند پیشگام کارآفرینی و اشتغال سبز و تغییر فرهنگ و الگوی بخش اقتصادی کشور باشند.

گفتنی است، در ابتدای این دیدار زنان کارآفرین حاضر در جلسه با معرفی زمینه فعالیت و ارائه پیشنهادات و نظرات خود برای تحکیم پیوند محیط زیست، اقتصاد و زنان، بر عزم جدی خود در زمینه توسعه مشاغل محیط زیستی تاکید کردند. همچنین آن ها با بیان دغدغه ها و نگرانی های خود در حوزه محیط زیست، خواستار گسترش همکاری ها در قالب تفاهم نامه ای مشترک با سازمان حفاظت محیط زیست شدند.

به گزارش سایت محیط زیست، اعضای حاضر اشاره ای هم به چالش ها و موانع موجود برای توسعه مشاغل سبز و کارآفرینی در این حوزه داشتند و خواستار تلاش برای رفع آن ها شدند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا