اجتماعی و فرهنگی

آخرین نرخ تولد و مرگ در کشور

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمداسماعیل مطلق در رابطه با سیاست‌های افزایش جمعیت گفت: اقداماتی که در سال ۹۴ طبق سیاست‌های جمعیت ابلاغ شده از سوی رهبری که ۶ بند آن مربوط به وزارت بهداشت است و وزارت بهداشت به عنوان همکار یا مجری اصلی آنها را اجرا می‌کند، پیگیری شد و امسال نیز همان برنامه‌ها با روند افزایشی ادامه می‌یابد.

وی ادامه داد: هدف نهایی این برنامه‌ها این است که نرخ باروری کلی به بالای حد جایگزین برسد و افزایش این نرخ در استان‌های برخوردار،‌ افراد نخبه و تک‌فرزند بیشتر شود.

مطلق گفت:‌ افزایش نرخ ازدواج،‌ کاهش طلاق‌، کاهش سقط، افزایش امید به زندگی، کاهش مرگ نوزادان، کودکان،‌ جوانان،‌ افراد ۳۰ تا ۷۰ ساله و کاهش مرگ زنان باردار از جمله برنامه‌هایی است که دنبال می‌شود.

*آخرین نرخ تولد و مرگ نوزادان و کودکان در کشور

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، در پاسخ به اینکه تا چه میزان این برنامه‌ها محقق شده،‌گفت:‌ بر اساس آمارهای ثبت احوال،‌مرکز آمار و ثبت تولدهایی که وزارت بهداشت داشته یک میلیون و ۵۸۰ هزار تولد در سال ۹۴ داشته‌ایم که نسبت به سال ۹۳، ۳۰ هزار مرگ کاهش یافته است.

وی ادامه داد:‌ طبق آخرین آمار در مورد مرگ نوزادان، شاهد کاهش نرخ آن هستیم به طوریکه اکنون ۹.۵ در هزار تولد زنده است. شاخص مرگ کودکان نیز ۱۳.۶ در هزار تولد زنده شده است.

*افزایش مرگ مادران باردار به دلیل آنفلوانزا

وی تصریح کرد:‌ اما شاخص مرگ مادران باردار در سال ۹۴ مانند سال ۹۳، است که حدود ۱۹.۸ در صد هزار تولد زنده است که امسال تمام تلاش خود را خواهیم کرد که مرگ مادران باردار کم شود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، علت عدم کاهش نرخ مرگ مادران باردار را وقوع آنفلوانزای ناگهانی در کشور دانست و گفت: متاسفانه نرخ مرگ مادران باردار به دلیل آنفولانزا زیاد شد در حالی که روند رو به کاهشی داشت و این آنفلوانزا باعث شد  نرخ ما به اندازه سال گذشته بماند. در سال ۹۴ اگر مرگ ۲۷ مادر را از شاخص‌ها کم کنیم می‌بینیم که روند کاهشی داشته و از نظر سازمان جهانی بهداشت روند مرگ مادران باردار در کشور کاهش یافته است.

*توقف طلاق و افزایش شتاب ازدواج

مطلق گفت:‌ خوشبختانه نرخ طلاق نسبت به سال گذشته متوقف شده است و شتاب در ازدواج روند صعودی داشته است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در مورد عملکرد کلینیک‌های زناشویی و جنسی گفت: آئین‌نامه این کلینیک‌ها نهایی شده و در حال ابلاغ آن هستیم البته در برخی دانشگاه‌ها که این برنامه اجرا شده نشان داده که مردم از آن استقبال کرده‌اند.

*پذیرش سیاستهای افزایش جمعیت در افراد نخبه و تحصیلکرده

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت تصریح کرد:‌ ما به این نتیجه رسیده‌ایم که اکنون مردم سیاست‌های جمعیتی را درک کرده‌اند و برای اینکه کشور سالمند نشود و دارای جوانان شاداب و پویا باشد پذیرفته‌اند که در برنامه‌های خانوادگی خود تجدید نظر کنند. این فرهنگ‌سازی را حتی در افراد نخبه و تحصیلکرده هم می‌ینیم.

وی در مورد بودجه نیز گفت:‌ بودجه سال ۹۵، هنوز مشخص نیست اما بر اساس اعتبارات سال گذشته که مناسب بود بودجه ۹۵ را هم پیشنهاد داده‌ایم چرا که اعتبارات نسبت به برنامه‌هایی که داشته‌ایم کافی بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا