اجتماعی و فرهنگی

نظر عضو شورای شهر در خصوص مسکن مهر

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  احمد مسجد جامعی، امروز (۱۵ اردیبهشت) در آیین افتتاحیه همایش بین المللی سکونتگاه‌های فقیرنشین در دانشگاه کردستان، اظهار کرد: شهرها در برگیرنده مجموعه‌ای از فعالیت‌هاست که با عقلانیت و عنصر انسانی سروکار دارد.

 

وی افزود: بدون مبارزه با کمبود فضای سبز، مبارزه با ساخت مسکن‌های غیرمجاز و بدون در نظر گرفتن تسهیلات نمی‌توان با فقر مبارزه کرد و مبارزه با فقر و نابرابری نیازمند همکاری و همدلی اجتماعی است.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران عنوان کرد: علیرغم در اختیار داشتن صاحب نظران و نظریه پردازان بنام در زمینه مقابله با فقر و ایجاد زمینه توسعه، در کاهش این مسئله موفق نبوده‌ایم.

 

وی با اشاره به خسارت‌های ناشی از زلزله بم، عنوان کرد: در این ایام قرار شد سندی برای بهسازی سکونتگاه‌ها تدوین شود و پس از گذشت سال‌های زیادی از این مسئله، تا کنون مشکل سکونت‌گاه‌ها حل نشده باقی مانده است.

 

مسجد جامعی با اشاره به اینکه مقرر شد در ۲ برنامه چهارم و پنجم توسعه ۱۰۰ درصد مشکلات مناطق حاشیه نشین حل شود، اعلام کرد: تا کنون تنها ۱۵ درصد از این برنامه عملی شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه نیز ادامه این برنامه اجرا خواهد شد، بیان کرد: چنانچه در برنامه ششم نیز ادامه آن اجرا شود، سه چهارم از بافت‌های فرسوده همچنان باقی خواهد ماند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مشکلات ایجاد شده توسط مسکن مهر در بافت‌های فرسوده شهری، اظهار کرد: این مسکن‌ها بر حاشیه نشینی و مشکلات ناشی از آن افزوده است.

 

وی از بی توجهی به تناسب وضعیت شهرها در ساخت مسکن‌های مهر اشاره کرد و افزود: متاسفانه این مسکن‌ها بر افزایش سکونتگاه‌های فقیرنشین تاثیر گذاشته و موجب شده این مناطق تداعی کننده منظره یک خوابگاه برای شهروندان شود.

 

مسجد جامعی بر لزوم تغییر رویکردها تاکید و خاطرنشان کرد: باید زمینه را برای ایفای نقش ساکنان این مناطق در تغییر وضعیت این مناطق فراهم کنیم.

 

وی بر لزوم انجام کارهای متناسب با وضعیت هر منطقه تاکید کرد و افزود: فعالیت یک نقطه را نمی‌توان به عنوان الگو در سایر مناطق کشور نیز به کار گرفت.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وجود هشت کلان شهر در کشور، اعلام کرد: ۷۰ درصد منابع شهرداری‌ها در این کلان شهرها هزینه می‌شود و سایر شهرهای استان تنها ۳۰ درصد منابع را در اختیار دارند.

 

وی این روند را مانع مبارزه با فقر شهری دانست و آن را سبب افزایش تبعیض و نابرابری در حاشیه شهرها دانست.

 

مسجد جامعی بر شناسایی مزیت‌های نسبی مناطق تاکید و خاطرنشان کرد: با یافتن نقاط مثبت هر یک از حاشه شهرها می‌توان آن را در راستای رفع مشکلات خودشان به کار گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا