کشف مواد مخدر و قرص غیر مجاز در قزوین
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین علیرضا جزینی، شامگاه چهارشنبه در دومین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، اظهار کرد: اعتیاد به مواد مخدر، تهدیدی است که نه تنها ایران بلکه ۱۷۵ کشور دنیا را درگیر کرده است.
وی افزود: این مواد در سالهای گذشته، مواد مخدر سنتی بود که در سالهای اخیر به مواد صنعتی و امروزه به روانگردانهای خطرناک تغییر پیدا کردهاند به طوری که در حال حاضر ۵۴۰ نوع روانگردان در سازمان ملل مورد تایید قرار گرفته است.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به هجمه انواع مختلف مواد مخدر، عنوان کرد: به دلیل قرارگرفتن ایران در جوار کشورهایی همچون افغانستان و پاکستان که بخش اعظمی از زمینهای آنها زیرکشت انواع مواد مخدر قرار دارد، این خطر در کشور ما تشدید شده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته ۲۲۰ کارگاه تولید مواد شیشه در کشور منهدم و ۱۸۰۰ کیلو شیشه کشف شده است. وی به کشفیات مواد مخدر در سال جاری اشاره و اعلام کرد: در فروردین ماه سال جاری ۵۰ تُن مواد مخدر و یک میلیون و ۳۰۰ هزار قرص و آمپول غیرمجاز کشف شده است.
جزینی اولین استراتژی این ستاد را تمرکز بر حوزه پیشگیری اعلام کرد و افزود: پوشش پیشگیرانه در آموزش و پرورش باید افزایش یابد. وی با اشاره به ظرفیتهای موجود در اداره کل ورزش و جوانان، عنوان کرد: باید از هر قشر یک سفیر را برای پیشگیری از ابتلا به اعتیاد انتخاب کرد تا با نگاهی جهادی در کاهش آسیبهای اجتماعی مشارکت کنند.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه به فعالیت ۲۲۲۷ سمن در کشور در زمینه پیشگیری، کاهش و درمان آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: به دنبال افزایش تعداد خیرین این حوزه نیز هستیم.
وی ایجاد سازمانهای مردم نهاد در دانشگاهها را از جمله برنامههای این ستاد در سال جاری ذکر کرد و افزود: این روش در درگیر کردن دانش آموزان و دانشجویان در برنامههای پیشگیری موثر است.
جزینی با اشاره به تاثیرگذاری اعتیاد بر اقتصاد مقاومتی، اعلام کرد: ۲۱ درصد مراکز کارگری و صنعتی مصرف کننده مواد مخدر هستند و این مسئله بر کاهش تولید و بازده مراکز تولیدی تاثیرگذار است.
وی در ادامه ازهم پاشیدن نهاد خانواده و افزایش قتل را از دیگر تبعات مصرف مواد مخدر صنعتی و روانگردانها دانست و افزود: مسئله اساسی در این رابطه انجام اقدامات پیشگیرانه از طریق ایجاد نشاط اجتماعی است.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بر انجام اقدامات فرهنگی تاثیرگذار در رابطه با پیشگیری از ابتلا به اعتیاد تاکید کرد و از بومی کردن پژوهشهای دانشگاههای مادر خبر داد.
جزینی همچنین به برنامههای سال جاری این ستاد اشاره کرد و یادآور شد: کاهش ۵ درصدی بروز اعتیاد، کاهش سالانه ۵ درصد اعتیاد، تشدید فعالیتهای رسانه ملی، شناسایی و پاکسازی مناطق آلوده، توسعه اقدام اطلاعاتی و افزایش ۵ درصدی اشتغالزایی و حرفه آموزی از جمله برنامههای این ستاد در سال جاری است.