اجتماعی و فرهنگی

نرخ اجاره خانه ها نسبت به سال قبل افزایش داشته است؟

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین در شرایطی که بر اساس گزارشات رسمی نرخ اجاره در تهران طی فروردین ماه ۹.۸ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته، بررسی‌های میدانی از بازار اجاره واحدهای ۷۵ متری که از آن به عنوان الگوی مصرف مسکن یاد می‌شود طی ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال جاری حاکی از آن است که اجاره بهای این واحدها بین صفر تا ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بالا رفته است.

 

جدول زیر نرخ اجاره واحدهای ۷۵ متری پایتخت را نشان می‌دهد:

 

 

محله سن بنا پول پیش (تومان) اجاره (تومان)
یافت آباد ۷ سال ۵ میلیون ۴۵۰ هزار
افسریه ۲۰ سال ۱۸ میلیون ۳۰۰ هزار
عبدل آباد ۱۵ سال ۱۰ میلیون ۵۰۰ هزار
جوادیه ۱۵ سال ۱۵ میلیون ۴۰۰ هزار
زنجان نوساز ۴۰ میلیون ۱۰۰ هزار
امام حسین ۵ سال ۴۰ میلیون ۴۵۰ هزار
نارمک ۶ سال ۷ میلیون ۸۵۰ هزار
تهرانپارس ۲ سال ۵۵ میلیون رهن کامل
شهرک نفت ۱۰ سال ۵۰ میلیون ۵۰۰ هزار
پونک ۱۴ سال ۶۵ میلیون رهن کامل
طرشت نوساز ۷۰ میلیون رهن کامل
صادقیه ۵ سال ۷۳ میلیون رهن کامل
بلوار کشاورز ۲ سال ۲۰ میلیون ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار
یوسف آباد ۶ سال ۹۰ میلیون رهن کامل
ظفر نوساز ۱۴۰ میلیون رهن کامل

 

 

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با تاکید بر این‌که تورم یا سود بانکی نباید مبنای افزایش اجاره بها باشد، گفت: اجاره بها در سال ۹۵ هیچ‌گونه افزایشی نسبت به سال ۹۴ نخواهد داشت.

 

حسام عقبایی اظهار کرد: در سال ۱۳۹۵هیچ گونه افزایش اجاره بها نخواهیم داشت. لذا باید مراقب باشیم که سوداگران بازار مسکن با ورود در رسانه‌ها اخبار سوداگرانه در بازار ترویج نکنند. این افراد ممکن است قبلا مسوولیت داشته باشند یا حتی الان در مسوولیتی نشسته باشند اما رویکرد سوداگرانه داشته باشند. به همین دلیل رسانه باید واقعیات بازار را منعکس کند.

 

وی افزود: قیمت مسکن در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴هیچگونه افزایشی نداشته است. لذا اجاره بها به تبعیت از قیمت مسکن نباید افزایش یابد و مبنای مالکین در مقایسه با سود بانکی قیاس مع‌الفارق است. مثلا ممکن است موجر بگوید قیمت ملک من ۳۰۰ میلیون تومان است که اگر آن را به بانک بسپارم ماهیانه ۶ میلیون سود به من می‌دهد؛ در حالی که اجاره بهای یک منزل مسکونی ۳۰۰ میلیون تومانی بیشتر از یک میلیون تومان نیست.

 

رییس اتحادیه املاک تهران، مقایسه اجاره بها با نرخ تورم را نیز اشتباه دانست و گفت: بعضی مالکان می‌گویند بنزین، نان، لبنیات و غیره گران شده، پس من هم باید اجاره را زیاد کنم. اینها از نظر کارشناسی درست نیست؛ چرا که شاخص اصلی تعیین اجاره بها قیمت مسکن است و همین شاخص باید در جامعه ترویج شود.

 

عقبایی یادآور شد: در تیرماه سال قبل به یاد دارم بعضی افراد موج خبری در رسانه ها به راه انداختند که اجاره بها ۴۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. من تا مردادماه، یک ماه کامل توجیه می‌کردم که افزایش ۴۰ درصدی اجاره بها غلط است و چنین چیزی موضوعیت ندارد و گفتم حداکثر افزایش اجاره بها برای سال گذشته، ۱۰ درصد نسبت به ۱۳۹۳ است. الان هم اعلام می‌کنم اجاره بهای ۹۵ همان اجاره بهای ۹۴ است و افزایش نخواهد یافت. به موجران توصیه می‌کنم اجاره‌های سال قبل را در نظر بگیرند که متناسب با درآمدهای دهک‌های پایین و متوسط که عموم مستاجران هستند باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا