داروهای قاچاق و تقلبی در مراکز رسمی عرضه نمی شوند
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلایندکتر رسول دیناروند در واکنش به خبری مبنی بر اینکه در حدود ۵ تا ۱۰ درصد داروهای مصرفی در ایران قاچاق یا تقلبی هستند، گفت: محاسبات سازمان غذا ودارو نشان می دهد که آمار داروهای مصرفی قاچاق و تقلبی در ایران زیر ۵ درصد است.
وی با اشاره به اینکه در مراکز درمانی و دارویی رسمی کشور دارویی قاچاق و تقلبی عرضه نمیشود، افزود: مردم اطمینان داشته باشند که با مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی داروهای مورد تایید در اختیار آنها قرار میگیرد و در اکثر داروخانه ها و بیمارستان ها هیچ فرآورده قاچاق و تقلبی وجود ندارد.
دیناروند در خصوص وجود داروهای قاچاق و تقلبی در خارج از مراکز درمانی، تصریح کرد: نظارت بر اینکه داروهای قاچاق و تقلبی در سوپرمارکت ها، برخی فروشگاه ها یا ناصر خسرو به فروش می رسد در توان وزارت بهداشت و سازمان غذاو دارو به تنهایی نیست، واقعیت آن است که نهادها و سازمان های بسیاری باید برای جمع آوری داروهای قاچاق و تقلبی از بازار ایران با وزارت بهداشت تعامل و همکاری داشته باشند.
وی با یادآوری عرضه داروهای تقلبی و قاچاق در ناصر خسرو، گفت: محصولاتی برای سقط جنین غیرقانونی، فرآورده های جنسی، فرآورده های دوپینگ و مخدر در ناصر خسرو به فروش میرسد که همگی تقلبی و قاچاق است؛ موارد این چنینی حکایت از قاچاق زیرزمینی دارد که در کنار وزارت بهداشت و سازمان غذا ودارو دستگاه های دیگری هم باید وارد عمل شوند.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کنترل مرزها از وظایف سازمان غذاو دارو نیست، تصریح کرد: آنچه که در حیطه وظایف سازمان غذا و دارو قرار دارد نظارت بر مراکزدرمانی و داروخانه است، بنابراین با قاطعیت اعلام می شود که در مراکز درمانی فرآوردههای غیرواقعی و قاچاق در اختیار بیماران قرار نمیگیرد.
دیناروند با اشاره به نهایی شدن سامانه کنترل اصالت فرآوردههای سلامت، تصریح کرد: با نهایی شدن این سامانه مردم می توانند با اطمینان اقلام دارویی مورد نیاز خود را با استعلامات لازم خریداری کنند، البته این سامانه هم اکنون درمورد تمامی داروهایی وارداتی و مکمل ها اجرایی شده اما در خصوص فرآورده های بهداشتی، آرایشی، غذایی و تجهیزات پزشکی به تدریج اجرا می شود.
وی با بیان اینکه داروهای قاچاق و تقلبی از مسیرهای مختلفی به کشور وارد میشوند، افزود: طبق آمارهای مطرح شده حدود ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور وارد می شود، اما آمار ورود داروی قاچاق درمقایسه با ۲۰ میلیارد دلار بسیار کم و درصد بسیار ناچیزی است؛ اما باید تاکید کرد که ورود داروی قاچاق به هرمیزان به کشور آسیب بسیاری در حوزه اقتصاد و سلامت وارد می کند.
بررسی آخرین وضعیت داروهای تقلبی و قاچاق درایران، همزمان با هفتمین همایش انجمن داروسازی بالینی ایران و با همکاری شرکت سانوفی و مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی، از پنجم تا هفتم خرداد ۹۵ در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود.