ظریف: باید در کنار بیانیه اقدامات عملی هم باشد
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمدجواد ظریف، ظهر شنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای نیوزلندی خود و در پاسخ به سوالی در مورد بیانیه مشترک اخیر آمریکا و چند کشور اروپایی جهت همکاری با ایران، گفت: در ماهها و هفتههای گذشته ما گفتوگوهای قابل توجهی در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور در قالب سیاستهای اقتصاد مقاومتی و با استفاده از شرایط پسابرجام داشتهایم.
او با بیان این که گرایش و تمایل بنگاههای بزرگ اقتصادی جهت همکاری با ایران بسیار قابل توجه بوده است، گفت: در این راستا میبینیم که در جریان حضور هیأتهای سیاسی مختلف در تهران همراه آنها هیأتهای بزرگ اقتصادی نیز به کشورمان سفر کردهاند و این نشاندهنده علاقهمندی جامعه اقتصادی دنیا جهت روابط با ایران است.
ظریف به موانعی که در طول یک دهه گذشته در ارتباط با روابط تجاری ایران با دیگر کشورها ایجاد شده اشاره کرد و افزود: قسمت عمدهای از این موانع به دلیل سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ایران و تحریمهایی است که علیه کشورمان وضع شده است.
وی با بیان این که این موانع به تدریج در حال کنار رفتن است و برخی از آنها در قالب برجام کنار رفته است، خاطرنشان کرد: ما تأکید بر آن داریم که در کنار صدور بیانیه باید اقدامات عملی نیز جهت رفع موانع صورت بگیرد.
وزیر خارجه ایران با اشاره به بیانیهای که چندی پیش در حاشیه دیدار ظریف با کری در نیویورک از سوی وزیر امور خارجه این کشور صادر شد و همچنین بیانیه اخیر مشترک آمریکا و چند کشور اروپایی جهت تشویق بانکها برای همکاری با ایران، افزود: این نشاندهنده یک فضای سیاسی است و این که مجموع این کشورها احساس میکنند که لازم است تعهد خود را به اجرای برجام نشان دهند. البته همانطور که گفتم باید در کنار بیانیه اقدامات عملی نیز داشته باشیم.
وی با اشاره به دیدار چند هفته پیش خود با کری در نیویورک و همچنین دیدار اخیرش با کری، هاموند و موگرینی در وین، اظهار کرد: در جریان این دیدارها توافق کردیم که اقدامات عملی برای رفع موانع صورت بگیرد و همکاریهای گستردهای بین بانک مرکزی ایران و موسسات پولی و اعتباری آنها انجام شود.
ظریف افزود: در همین راستا تصمیم بر این گرفته شد که بانکهای اروپایی جهت همکاری با ایران تشویق شوند و قسمتی از این توافقات در این چارچوب انجام شده و قسمتی دیگر در حال انجام گرفتن است و همانطور که پیش از این گفتم اقدام اخیر صورت گرفته یک قدم است ولی ما هنوز به صورت کافی به آن چه که باید میرسیدیم نرسیدیم و باید اقدامات جدیتری از سوی آمریکاییهای انجام شود.
او در ابتدای این نشست مطبوعاتی مشترک با مورای مککالی، همتای نیوزلندیش با ابراز خرسندی از این که در دو سال اخیر برای دومینبار میزبان این دیپلمات نیوزلندی است به سفر خود به این کشور در اواخر اسفند ۹۴ اشاره کرد و گفت: در طول ماههای گذشته ارتباطات گستردهای بین ایران و نیوزلند در حوزههای مختلف ایجاد شده و در آینده این ارتباطات گسترش پیدا میکند.
وی به همکاریهای اقتصادی دو کشور و همچنین مشورتهای سیاسی که بین دیپلماتهای ایرانی و نیوزلندی در جریان است اشاره کرد و افزود: طی روزهای آینده هیأتهای مختلفی از ونزوئلا جهت گسترش همکاری با ایران به تهران سفر خواهند کرد.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با بیان این که دو کشور در تلاش هستند که همکاریهای خود را فراتر از همکاریهای سنتی گذشته ارتقاء دهند و در زمینههای آموزشی، تکنولوژی و علمی همکاریهای گستردهتری داشته باشند، خاطرنشان کرد: در جریان این دیدار در مورد تسهیلات بانکی و ایجاد زمینه برای این که بانکها و موسسات مالی و اعتباری دو کشور همکاری تجاری و اقتصادی بیشتری داشته باشند، گفتوگو کردیم.
ظریف همچنین به گفتوگوهای خود با همتای نیوزلندیش در ارتباط با همکاریهای دو کشور در زمینههای علمی از جمله تسهیل صدور روادید و اقامت برای دانشجویان ایرانی که در آن کشور مشغول به تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: نیوزلند در حال حاضر عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد است و در زمانی که برجام در شورای امنیت در حال تصویب بود آقای وزیر ریاست این جلسه را بر عهده داشتند.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان به گفتوگوهای خود با مقامات نیوزلند در مورد مسائل منطقه و بینالمللی اشاره کرد و گفت: در این دیدار در مورد آخرین تحولات منطقه و اهمیت مبارزه با افراط و تروریسم و لزوم ایجاد ثبات و آرامش در منطقه صحبت کردیم و ما هر دو امیدواریم که این گفتوگوها به ایجاد ثبات در منطقه کمک کند.
به گزارش ایسنا، مککالی در پایان این نشست مطبوعاتی در ضیافت نهار همتای ایرانی خود در وزارت امور خارجه شرکت کرد.
او قرار است عصر امروز با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور نیز دیدار کند.