اجتماعی و فرهنگی

سیمای شهر همگانی است/افراط و تفریط ممنوع

«نگارخانه ای به وسعت شهر». طرح خلاقانه و عامه پسندی که البته منتقدان خاص خودش را نیز داشته است. از جمله برخی اعضای شورای شهر تهران که از جهات مختلف به این موضوع نگریسته‌اند و انتقادات نسبتاً تندی را هم نسبت به سازمان زیبا سازی و شهرداری تهران مطرح کرده‌اند.

بدون شک اجرایی شدن طرح‌هایی چون نگارخانه‌های شهری علاوه بر اینکه شادی و نشاط را به شهر و جامعه تزریق می‌کند، قطعاً نقش بسزایی نیز در بالا بردن میزان آگاهی و سطح فرهنگ مطالعه شهروندان خواهد داشت. شهروندانی که با ساده‌ترین روش ممکن که البته به بهترین شکل پردازش شده، اطلاعاتی مفید از آثار هنری ایران و جهان را در ذهن خود ثبت می‌کنند.

 

اینکه نمادهای مناسبتی از جمله نیمه شعبان و سوم خرداد که یادآور حماسه آزادسازی خرمشهر است، باید در سطح شهر خودنمایی کند به هیچ وجه قابل انکار نیست. بدیهی است همزمان با روز بزرگی چون سوم خرداد باید نمادهایی زیبا و مفهومی از آثار حماسه، ایثار و وطن پرستی در سطح شهر خودنمایی کند. اما به هیچ وجه نباید با افراط و تفریط به موضوعات اینچنینی به صورت تک بعدی نگاه کرد و به بهانه‌های مختلف از جمله بالا رفتن احتمال تصادفات رانندگی و موارد مشابه به تخریب چنین آثاری پرداخت.

 

بدون شک تک‌تک تابلوهای کلان‌شهر تهران جنبه عمومی و همگانی دارد و به ‌دور از هرگونه افراط ‌و تفریط، در مناسبت‌های مختلف باید پذیرای نمادهای مربوطه باشند تا در آن بازه زمانی مشخص، بیشترین اثرگذاری ممکن را در ذهن مخاطبان بگذارند.

.

.

این نوع نگاه معتدل(توجه به آثار هنرى و مذهبى هر کدام در موقع مناسب خود) قطع به‌یقین نه‌تنها شهروندان را دچار دل‌زدگی نمی‌کند، بلکه باعث افزایش سطح کمی و کیفی اثرگذاری آن‌ها نیز می‌شود.

 

/عباس علیپور-مدیرمسئول/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا