اجتماعی و فرهنگی

با دانه درشت ها برخورد کرده‌ایم

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه سخنان خود در برنامه قانون قضا با اشاره با اهمیت موضوع حقوق شهروندی گفت: زمانی که صحبت از حقوق شهروندی می‌کنیم بلافاصله حقوق زندانیان و خانواده آنها به ذهن می‌آید و معمولاً خسارتی که به شاکی وارد می‌شود چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: برای مثال فردی سر ۳ هزار نفر کلاه گذاشته و قطعاً همین فرد زمانی که با او برخورد می‌شود حقوقی‌هم دارد اما سئوال اینجاست که حقوق آن ۳ هزار نفری که از بابت این فرد خسارت دیده‌اند چه شده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از مسائلی که مورد مطالعه قرار داده‌ایم این است که آیا قانون ثبت شرکت‌ها مترقی است یا خیر، برای مثال ۲ ماه پیش فرد ۳۲ ساله‌ای را دستگیر کردیم که ۹۰ شرکت کاغذی را تشکیل داده بود و از این طریق برای برخی نهادهای حکومتی و بانک‌ها ایجاد زحمت فراوان کرده بود.

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: سوال اینجاست که چگونه یک فرد ۳۲ ساله می‌تواند ۹۰ شرکت کاغذی تشکیل دهد؟ ارائه تسهیلات خوب است اما آیا نباید سوال شود که شرکت‌های قبلی وضعیتشان چگونه بوده و آیا نباید حساب و کتابی صورت گیرد؟

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: زمانی که یک توزیع کننده مواد مخدر دستگیر می‌شود سر و صدای حقوق بشری‌ها بلند می‌شود که چرا می‌خواهید او را مجازات کنید، آنوقت همین افراد نمی‌پرسند که مواد مخدری که این فرد در بین جوانان توزیع کرده چند میلیون خانواده را گرفتار می‌کند و چه آثار زیان‌باری دارد.

محسنی اژه‌ای با تاکید بر اینکه قوه قضاییه استقلال خود را حفظ کرده‌ است، گفت: ما بر این باوریم که اگر مستقل باشیم می‌توانیم بدون تبعیض با هرکسی برخورد کنیم. البته این اقدام سخت است اما شماتت‌ها را به جان خریدیم.

وی افزود: امروز در قوه قضاییه پرونده ثروتمندترین افراد مطرح است و با آنها برخورد می‌شود، بالاترین مقام بعد از مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و پس از آن معاون اول رئیس جمهور است. در این زمینه اگر اتهامی مستند شده برخورد صورت گرفته و متهم محکوم و زندانی شده است.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: ما با افرادی برخورد کردیم که دارای عنوان و وضعیت اجتماعی بالایی بودند، فرزند مقاماتی که در طول سالهای اخیر با آنها برخورد شده و الان در زندان هستند، اگر قوه قضاییه مستقل و مقتدر نباشد نمی‌تواند برخورد کند.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه قوه قضاییه مستقل و مقتدر باید سالم باشد، گفت: اگر ما سلامت خود را از دست بدهیم نمی‌توانیم برخورد مقتدرانه‌ای داشته باشیم. ما ادعا نداریم که از همه لحاظ سالم هستیم اما این ادعا را داریم که همه مسئولان عزم خود را جزم کردند که هیچ لکه سیاهی بر این صفحه سفید نباشد.

وی افزود: بر همین اساس در دوره‌های اخیر نظارت‌ها را تشدید کردیم، افرادی را دستگیر و عده‌ای را سلب صلاحیت کردیم و حنی برخی از دستگاه قضایی اخراج شدند.

محسنی اژه‌ای در پایان گفت: ما معتقدیم اگر اشکال پیدا کنیم دیگر نمی‌توانیم جلوی اشکال دیگران را بگیریم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا