بدهی ۴۰۹ میلیاردی دولت به مردم و شهرداری
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین عبادالله فتحاللهی با بیان اینکه در تهران ۳ هزار و ۷۲۸ هکتار بافت فرسوده وجود دارد، گفت: ۵ درصد مساحت تهران و ۲۲ درصد قطعهبندی تهران جمعیت بافت فرسوده در آن مستقر هستند.
وی در خصوص تسهیلات شهرداری برای نوسازی بافت فرسوده گفت: تخفیف ۱۰۰ درصدی در عوارض پروانه و بخشودگی جرایم از جمله تسهیلات شهرداری بوده است.
رئیس سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه امسال مکانیزم اجرایی مشخص نشده است، گفت: مردم همچنان منتظر وام دولت هستند.
وی با اشاره به اینکه ساخت و ساز مسکن تابع مؤلفههای اقتصادی در کشور است، گفت: امسال ساخت و ساز در رکود بوده و کل پروانههای صادره در تهران با افت ۴۸ درصدی بوده است.
رئیس سازمان نوسازی شهر تهران پیشنهاد داد که دولت میخواهد مسکن اجتماعی را جایگزین مسکن مهر کند، بیاید و نوسازی بافت فرسوده را انجام دهد چرا که اقتصادیتر است و در بافتهای فرسوده، زیرساختها وجود دارد.
فتحاللهی اضافه کرد: رایزنیهایی در این زمینه صورت گرفته است.
رئیس سازمان نوسازی شهر تهران با تأکید بر این موضوع که در بافت فرسوده هنوز دولت ورود پیدا نکرده است، گفت: شاید بودجه امسال تحتتأثیر دولت قبل بوده ولی در بودجه سال ۹۴ انتظار میرود دولت به تکالیفش بیشتر عمل کند.
به گفته فتحاللهی، دولت ۴۰۹ میلیارد تومان به شهرداری و شهروندان در زمینه نوسازی بافت فرسوده بدهکار است.
فتحاللهی با تأکید بر این موضوع که به صورت مستقیم در نوسازی بافت فرسوده دخالت نمیکنیم، گفت: ما برنامهریز هستیم و وارد کارهای اجرایی نمیشویم.
وی به بازسازی بافت فرسوده در مناطق ۱۵، ۱۹ و ۱۸ اشاره کرد و گفت: با سرمایهگذاریهایی که در این مناطق انجام شد، اقدامات مقرون به صرفه نبوده است.
رئیس سازمان نوسازی شهر تهران گفت: شهرداری در این زمینه تولیگری را انتخاب کرده است و ما نوسازی بافت را به مناطق واگذار کردهایم تا آنها در این زمینه ورود پیدا کنند.
وی با تأکید بر این موضوع که در نوسازی بافت فرسوده سه مؤلفه وجود دارد گفت: ریزدانگی، معابر زیر ۶ متر و سرانه فضای سبز، آتشنشانی، مدارس و غیره از جمله مؤلفههاست.
فتح اللهی با بیان اینکه نوسازی بافت فرسوده یک فرایند است، گفت: باید در نوسازی استمرار وجود داشته باشد و نباید خاطرات مردم را از بین ببریم. رویکرد جدید شهردار تهران این است که مداخله مستقیم نداشته باشیم و سلیقه مردم بیشتر نمود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه نوسازی در هر منطقهای متفاوت است گفت: محله به محله نوسازی فرق میکنند و در هر جا بنا به سلیقه مردم انجام میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به دفاتر نوسازی در تهران اشاره کرد و گفت: طی پنج سال گذشته بیشترین نقش را در آموزش مردم داشتند و تا امروز دو نسل را تجربه کردند و نسل سوم دفاتری هستند که پروژههای نوسازی را به روشهای مختلف انجام میدهند.
رئیس سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: دفاتر نسل سوم امسال پروژهمحور هستند و ارتقای کیفیت را در نظر گرفتهاند.
به گفته فتحاللهی شهروندانی که زمینهای آنها زیر ۲۰۰ متر است نیاز به حمایت ویژه دارند و باید دستگاههای ذیربط در این زمینه اقدام کنند.