اجتماعی و فرهنگی

آمار بازگشت عیدانه ۲۷۰۰ میلیاردی شفاف شد

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین در اواخر سال ۱۳۹۱ به عنوان یکی از سالهای سخت اقتصادی در چند سال گذشته دولت دهم در آخرین روزهای حضور خود در اداره کشور برای بهبود اوضاع مالی مردم در انتهای سال، با توافق مجلس اقدام به برداشت بیش از ۶۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی کرد و آن را در قالب عیدانه و به اصطلاح رییس جمهور وقت"جبرانی" در بین یارانه بگیران تقسیم کرد.

 

بر این اساس در اسفند ماه دو سال پیش به هر یارانه بگیر حدود ۸۰ هزار تومان که در مورد افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی به ۱۰۰ هزار تومان هم می رسید عیدانه تعلق گرفت.

 

اما با توجه به اینکه پرداخت یکباره این قرض به صندوق توسعه ملی در توان دولت نبود، قرار بر این شد تا در سالهای ۱۳۹۲، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ سالانه دو درصد از کل صادرات نفت در کنار سهم تکلیفی اساسنامه صندوق برای واریز سالانه به عنوان اقساط پرداخت شود.

 

بنابراین سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی در سال گذشته ۲۶ درصد بود که به اضافه دو درصد عیدانه حدود ۲۸ درصد به حساب آن واریز شد.

 

در عین حال برای امسال هم که براساس قانون سه درصد دیگر به سهم صندوق اضافه شده و به ۲۹ درصد درآمدهای نفتی رسید به علاوه دو درصد اقساط عیدانه ۳۱ درصد تعیین شد.

 

این در حالی است که بنابر اعلام سید محمد قاسم حسینی-قائم مقام صندوق توسعه ملی- در سال گذشته حدود ۸۰۰ میلیون دلار از مبلغ برداشتی دولت دهم توسط دولت یازدهم برگردانده شد.

 

اما چندی پیش بود که صفدر حسینی-رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی- در نشستی خبر در مورد میزان بازگشت عیدانه به صندوق عنوان کرد که تاکنون حدود ۷۵ میلیون دلار از این قرض به صندوق بازگشته است که این اظهارات موجب ایجاد تناقض و اختلاف قابل ملاحظه ای بین اعلام آمار از سوی رییس و قائم مقام صندوق توسعه ملی شد.

 

با این حال مدتی بعد نوبخت-معاون برنامه ریزی رییس جمهور- در پاسخ به ابهام ایجاد شده در این زمینه و آمارهای مختلف ارائه شده تاکید کرد که دولت براساس توافق انجام شده، در سال گذشته مبلغ مورد نظر را به حساب صندوق واریز کرده و در حال حاضر هم در حال پرداخت قسط سال جاری است.

 

با این وجود پیگیری این موضوع از قائم مقام صندوق مشخص کرد که آمار هیچ یک از مسئولان اشتباه نبوده و تنها دوره های زمانی اعلام ارقام با یکدیگر متفاوت است.

 

براین اساس حسینی، با بیان اینکه ۷۵ میلیون دلار اعلامی دکتر حسینی(رییس هیات عامل صندوق) طبق گزارش بانک مرکزی مربوط به پول واریزی ابتدای امسال است گفت: اما بنابر گزارش دیوان محاسبات از سال گذشته تاکنون در مجموع بیش از ۹۰۰ میلیون دلار از طلب ۲.۷ میلیارد دلاری به حساب صندوق واریز شده و مابقی نیز در حال برگشت است که مشکلی هم در این رابطه وجود ندارد.

 

وی یادآورد شد: اقساط عیدانه به صورت دو درصد از درآمد صادرات نفت و میعانات گازی در طول هر سال پرداخت می شود که قسط آخر در سال آینده خواهد بود.

 

درصورتی که لایحه اخیر دولت برای عدم واریز سهم مازاد بر ۲۰ درصد درآمدهای نفتی به صندوق برای مدت پنج سال مورد تصویب مجلس قرار نگیرد در سال آینده منابع نفتی متعلق با صندوق توسعه ملی از ۲۹ درصد امسال به ۳۲ درصد می رسد که با احتساب قسط آخر عیدانه در حدود ۳۴ درصد خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا