نسخه جدید برای عبور از بحران آب تهران
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین بابک نگاهداری با اشاره به این که ایران دارای اقلیم گرم و خشک است و ما شاهد کاهش چشمگیری در میزان بارشها و به تبع آن ذخیرهی منابع آب زیرزمینی کشور هستیم گفت : رشد جمعیت در کشور، به ویژه شهر تهران ، سبب شده تا منابع زیرزمینی آب کشور به سرعت مصرف شده و به دلیل کمبود بارش کشور دچار بحرانی شود که عمومآ با آغاز فصل گرما توجه بسیاری به آن جلب میشود و لذا صرفهجویی در مصرف این نهادهی ارزشمند به یکی از ضروریات اساسی در کشور تبدیل شود.
وی عنوان کرد: راهکارهای فعلی در این خصوص یا بر فرهنگسازی در مصرف آب و یا مدیریت فناوری در این حوزه، تأکید دارند ؛ اما جا دارد که در سیاستگذاریهای فناوری در کشور به موضوع بحران آب نیز توجه ویژهای شود؛ زیرا این ظرفیت وجود دارد که با استفاده از فناوریهای متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور در جهت کاهش اثرات منفی این بحران گامهایی رو به جلو برداریم.
نگاهداری تصریح کرد: در این میان، انتخاب نوع مناسب فناوری که از نقطه نظر فنی با شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد، حائز اهمیت است؛ به طور کلی تکنولوژیهای مورد استفاده در کشورهای گوناگون را میتوان به دو دستهی تکنولوژیهای کاربر و تکنولوژیهای سرمایهبر تقسیمبندی کرد .
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در خصوص مزایا و معایب این تکنولوزی ها افزود: در تکنولوژیهای کاربر، سعی بر این است تا کمبود سرمایه در امر تولید را به کمک نیروی کار جبران کنند و چنین سیستمی برای کشورهای دارای نیروی کار بالا میتواند افزایش تولید و اشتغال را به همراه داشته باشد. در مقابل در تکنولوژیهای سرمایهبر، نسبت سرمایه به نیروی کار بیشتر است که در کشورهای توسعهیافته به دلیل کمبود نیروی کار از این تکنولوژیها استفاده میشود.
نگاهداری خاطر نشان کرد : با توجه به این که آب یک نهادهی مصرفی ارزشمند است، ضروری است تا برای صرفهجویی در مصرف آن، در سیاستگذاریهای کلان فناوری کشور، تکنولوژیهایی که کمترین میزان آب را مصرف میکنند مد نظر قرار گیرند و در این سال ها ی اخیر شهرداری تهران توانسته است تا با بهرهگیری از روشهای نوین و فناوریهای جدید در راستای بهبود هر چه بیشتر مدیریت منابع آب شهر تهران، حرکت نماید.
وی در پایان با اشاره به دستاوردهای استفاده از روش های نوین تاکید کرد : مدیریت شهری تهران با جمع آوری و بازگردانی آب های سطحی و بهره گیری از تصفیه خانه ها و پسآب های محلی به جای انتقال آن به خارج از شهر، توانسته است در حوزهی مدیریت آبهای سطحی و استفادهی مجدد از روانآبها در تهران گامهای مثبتی بردارد؛ هم چنین استفاده از کانالهای بتنی برای انتقال مسیلها و روانآبها و به کارگیری توپوگرافی جهت شناسایی هرچه بهتر مناطق دارای آبهای سطحی از دیگر اقدامات نوآورانهی مدیریت شهری در این حوزه است.