سیاسی

مخالفان و موافقان طرح امر به معروف و نهی از منکر

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین پیرموذن به عنوان نخستین مخالف کلیات این طرح، گفت: این طرح، قانونی جامع، کامل و مانع نیست.

او سپس با تأکید بر این‌که ما باید مدافع حقوق بشر باشیم برخی کاستی‌های خدمت‌رسانی به مردم از سوی مسئولین را مثال زد و با طرح مواردی مثل کشتن دست فروشان تأکید کرد: طرح ما باید از حقوق شهروندی دفاع کند و سایت‌ها و وبلاگ‌های بیمار را که برای جذب کاربر از هیچ اقدام غیرقانونی صرف‌نظر نمی‌کنند مورد توجه قرار دهد.

این نماینده مجلس در ادامه اظهارات خود عنوان کرد: در این طرح مسائل شفاف نیست و رویکرد به امر معروف مشخص نیست. به علاوه این طرح خلاف اصل ۷۵ قانون اساسی است و مسائل مالی آن مشخص نیست. تذکر زبانی و لسانی بودن امر به معروف را باید قانونی نهادینه کرد و طرحی که ارائه می‌شود باید قابلیت قانونی داشته باشد و خلأهای قضایی را پر کند.

احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی نخستین موافق طرح امر به معروف بود که با قرائت آیه ۱۷ سوره لقمان بر اهمیت امر به معروف در قرآن و روایات و سیره نبوی و علوی تأکید کرد.

 

او ادامه داد: ضرورت این واجب اسمی برای سلامت جامعه و صیانت از جامعه از حیث روانی مورد توجه است. نکته دیگری که فرهنگ مهم‌تر از اقتصاد و صنایع است. فرهنگ مظلوم است و یکی از مهمترین بخش‌های آن امر به معروف و نهی از منکر است.

 

سالک با بیان این‌که آسیب‌های فرهنگی به ویژه در فضای مجازی ضربات سنگینی به جامعه می‌زند، گفت: قانون می‌تواند چنین آسیب‌هایی را برطرف کند.

 

او اضافه کرد: بعد از ۳۵ سال که از تشکیل جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد و این طرح بین دستگاه‌های مختلف رفته و آمده حالا فرصتی پیش آمده تا قانونی تصویب شود.

 

سالک به انتقادات پیرموذن درباره اصل هفتاد و پنجی بودن این طرح نیز پاسخ داد و گفت: این طرح مغایر اصل ۷۵ نیست زیرا بودجه‌ای برای ستاد امر به معروف بوده که ما فقط آن را تقویت کردیم. وظایف دستگاه‌ها در این قانون مشخص شده و دفاع از آمران به معروف و ناهیان از منکر که مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند به صورت بسیار سنگینی در این قانون قرار گرفته است.

 

او ادامه داد: اشاره داشتم که این طرح باید شفاف باشد. اگر به مواد این طرح دقت کنند متوجه شفافیت آن می‌شوند به علاوه ممکن است صحبت از این شود که این طرح عجولانه است. در صورتی که علاوه بر تلاش دو کمیسیون فرهنگی و حقوقی که به صورت جداگانه صورت گرفت کارشناسان نیز همکاری کردند و ساعت‌ها وقت صرف شد.

 

سالک در پایان صحبت‌های خود با اشاره به فرارسیدن عید غدیر گفت: اصلی ترین موضوع عید غدیر خم امر به معروف است. بعد از ۳۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، هدیه‌ای به مناسبت عید غدیر به مومنین بدهید تا دل مومنین با وجود این همه بی بندوباری در سطح جامعه خوش شود.

 

به گزارش ایسنا، مهرداد لاهوتی دیگر مخالف این طرح ضمن اشاره به نگرانی‌های جدی در رابطه با ایجاد هرج و مرج در جامعه در نتیجه تصویب چنین طرحی گفت: واقعیت این است که نگرانی‌هایی وجود دارد که نباید از آنها غافل شویم. نکند خدای ناکرده قانونی وضع کنیم که به بی‌نظمی در جامعه منجر شود.

نماینده مردم لاهیجان در مجلس با اشاره به وظایف ضابطین دادگستری، قوه قضائیه و نیروی انتظامی در امر به معروف عنوان کرد: کجا پیش آمده که یک بسیجی که تحت پوشش پایگاه مقاومت امر به معروف کرده در مراجع قضایی حمایت نشده باشد؟

او ادامه داد: ما مجازات قانون اسلامی را داریم. در این قانون آمده هرگاه فردی در مقابل دفاع از نفس، ناموس، مال و آزادی حرکتی انجام بدهد باید از او دفاع کرد و این موارد جزو جرم محسوب نمی‌شوند. در قانون آیین دادرسی نیز سازمان‌های مردم نهاد اختیاراتی دارند.

 

لاهوتی سپس با انتقاد از ماده ۹ طرح حمایت از آمرین به معروف گفت: در ماده ۹ همه حق دارند اعتراض کنند. اگر همین فردا یک نفر داخل همین مجلس گفت که فساد کردیم و تجمل کردید چه؟ مگر می‌شود بدون حکم دادگستری و مرجع قضایی تصمیم گرفت؟ این است که ایجاد مشکل می‌کند.

او همچنین گفت: در ماده ۱۳ گفته‌اند که وزارت امور خارجه و سازمان میراث فرهنگی در خصوص گردشگران قبل از ورود به کشور کلاس آموزشی بگذارند. از آن طرف قضیه در قانون داریم که در افق ۱۴۰۴ باید به ۲۰ میلیون گردشگر و ۲۵ میلییون دلار درآمد حاصل از گردشگری برسیم. مگر ما وقتی به جایی وارد می‌شویم به قانون آنجا احترام نمی‌گذاریم؟ مطمئن باشید گردشگران هم به قوانین ما احترام می‌گذارند. گردشگرانی که بخواهند کارهای خلاف کنند به جاهای دیگری می‌روند. همین گردشگران می‌توانند سفیران فرهنگ ما باشند.

 

او تأکید کرد: ما نگران این طرح هستیم که بدون ضابطه به افرادی اختیار دهیم که مشکلاتی ایجاد شود. امر به معروف باید ضابطه داشته باشد و افرادی که این کار را انجام می دهند باید حکم داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا