۶۲۰ هزار نفر با پول وارد دانشگاه میشوند
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین شکاف طبقاتی این روزها در بحث آموزش پُررنگتر از سایر بخشها نمود پیدا کرده است، انواع مدارس با عناوین مختلف و ردیفی از برنامههای آموزشی متنوع با دریافت پول دانش آموز گزینش میکنند.انواع دانشگاهها در رشتهها و دورههای تحصیلی مختلف نیز با دریافت پول دانشجو میپذیرند.
ظرفیت پذیرش دانشگاهها در دورههای روزانه محدود است و طبق اعلام مسئولان سازمان سنجش هماکنون ۱۵ درصد کل دانشجویان در دانشگاههای دولتی تحصیل کرده و شهریهای پرداخت نمیکنند اما از آنجایی که دانشگاهها برای اداره خود با مشکلات متعددی مواجه هستند طرحی برای گسترش پذیرش دانشجو در رشتههای روزانه وجود ندارد.
دانشگاههای مختلف با راهاندازی رشتههای تحصیلی از مقطع کاردانی تا کارشناسی ارشد با دریافت شهریه اقدام به جذب دانشجو میکنند که بخشی از این ظرفیتها به جذب دانشجو بدون کنکور و براساس سوابق تحصیلی اختصاص دارد.
در ذیل وضعیت جذب دانشجو در کنکور سال ۹۵ در گروههای آزمایشی مختلف در دورههای مختلف روزانه و دانشگاههای پولی را مشاهده میکنید.
در رشته ریاضی ۴۹ هزار و ۸۴۵ نفر در دورههای روزانه پذیرش میشوند و سهم پذیرش در سایر دانشگاههای پولی ۲۰۳ هزار و ۱۹۷ نفر است.
در گروه تجربی سهمیه دوره روزانه ۴۷ هزار و۹۹۶ نفر است و سهم پذیرش در دانشگاههای پولی ۱۰۷ هزار و ۴۷۶ نفر است.
در گروه علوم انسانی سهم دورههای روزانه ۲۴ هزار و ۴۲۰ نفر است و سهم پذیرش در دانشگاههای پولی۲۷۴ هزار و ۵۲۷ نفر است.
در گروه زبان انگلیسی ۳ هزار و ۷۶۷ نفر در دوره روزانه پذیرش میشوند و سهم پذیرش در دانشگاههای پولی ۱۹ هزار و ۲۵۲ نفر است.
ظرفیت پذیرش دانشگاهها در کنکور ۹۵، ۷۵۰ هزار و ۲۶۹ نفر است که با احتساب ظرفیت پذیرش دانشجو در دورههای روزانه در گروه آزمایشی هنر و دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی حدود ۱۳۹ هزار و ۵۰۷ ظرفیت در کنکور سال ۹۵ به دورههای روزانه (بدون شهریه) اختصاص دارد و حدود ۶۲۰ هزار و ۵۵۵ ظرفیت نیز به دورههای تحصیلی با دریافت شهریه اختصاص دارد.
به عبارتی دیگر از مجموع 253 هزار و ۴۲ ظرفیت در گروه ریاضی،۴۹ هزار و ۸۴۵ نفر در دورههای روزانه پذیرش میشوند و سهم پذیرش در سایر دانشگاههای پولی ۲۰۳ هزار و ۱۹۷ نفر است.
از مجموع ۱۵۵ هزار و ۶۷۹ ظرفیت موجود در گروه تجربی،سهمیه دوره روزانه ۴۷ هزار و۹۹۶ نفر است و سهم پذیرش در دانشگاههای پولی ۱۰۷ هزار و ۴۷۶ نفر است.
از ۲۹۸ هزار و ۹۴۷ ظرفیت موجود در گروه علوم انسانی، سهم دورههای روزانه ۲۴ هزار و ۴۲۰ نفر است و سهم پذیرش در دانشگاههای پولی۲۷۴ هزار و ۵۲۷ نفر است.
بیشترین سهم پذیرش دانشجو براساس شهریه در گروه علوم انسانی و پس از آن گروه علوم ریاضی مشهود است.
روند حاکم برنظام آموزش و پرورش و آموزش عالی از حرکت در مسیر دریافت هزینههای آموزش از متقاضیان حکایت دارد، روندی که گسترش آن میتواند سوالاتی را در بحث عدالت آموزشی مطرح سازد و اینکه در چنین نظامی اقشار ضعیف جامعه تا چه اندازه امکان رقابت و دستیابی به مدارج بالای علمی را دارند؟