برگزاری نخستین همایش شورای پژوهشی مشترک مراکز پژوهشی کلانشهرها در همدان
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان ،همایش شورای پژوهشی مشترک مراکز پژهشی کلانشهرهای کشور برای اولین بار در شورای اسلامی شهر همدان با حضور رؤسای مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی کلانشهرها، اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار همدان برپا شد.
رئیس دبیرخانه مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی کلان شهرها و مراکز استانهای کشور در این همایش بر ضرورت تبیین جایگاه قانونی مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی در سراسر کشور تأکید کرد و گفت: باید در رابطه با فعالیتهای دبیرخانه مشترک مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی، در شورای عالی استانها همافزایی بیشتری صورت گیرد.
براتعلی خاکپور اضافه کرد: این دبیرخانه و مراکز پژوهشی شوراها میتواند به عنوان بازوی تخصصی شورای عالی استانها در راستای تهیه طرحها و ارائه آنها قدم بردارد.
وی با اشاره به لزوم تدوین اساس نامهای در این زمینه افزود: حضور افراد متخصص و تعامل آنها با مراکز پژوهشی شوراها نقش سازندهای در مدیریت شهری ایفا میکند.
زهرا سلیمی اخگر نماینده استان همدان در شورای عالی استانها نیز مراکز پژوهشی را جزء اساسیترین فضاهایی دانست که شوراها میتوانند برنامهریزیهای خود را در آنجا انجام دهند.
جایگاه قانونی مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی باید مشخص شود
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان نیز در این همایش گفت: جایگاه قانونی مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی باید مشخص شود تا فعالیتهای این مراکز وسعت بیشتری یابد.
نرگس نوراله زاده با بیان اینکه اساسنامه پیشنهادی این مجموعه به شورای عالی استانها ابلاغ میشود، ادامه داد: این اساسنامه پس از تصویب در شورای عالی، قابلیت اجرا در تمام شهرها را پیدا میکند تا سایر شهرها نیز بتوانند این مراکز پژوهشی را در شورای اسلامی شهر خود تشکیل دهند.
عقل گرایی و استدلال گرایی باید بیشتر بر شوراها حاکم باشد
یکی از اعضای شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به اینکه عقل گرایی و استدلال گرایی باید بیشتر بر شوراها حاکم باشد گفت: مرکز مطالعات شورا باید به اندازهای قوی باشد که به لحاظ پشتوانه فکری بتواند تمام امور شورا را پشتیبانی کند که بهیقین این اتفاق در حال انجام است.
محمدعلی پرزاد بر لزوم استفاده از افراد نخبه در مراکز پژوهشی شورای اسلامی شهرها تأکید کرد و افزود: بیش از ۱۵۰ نفر از فرهیختگان شهر ما در مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان گردهم آمدهاند و با اکثر مراکز علمی تفاهم نامههای کاری امضا شده است
وی تصریح کرد: هرمقدار جایگاه تفکرات قوی و غنی در شوراهای اسلامی شهر بالا برود، خروجی آن بیشتر به نفع مردم خواهد بود.
شهردار همدان نیز در این همایش با اشاره به جایگاه و قدمت تاریخی شهر همدان گفت: در حال حاضر محدوده خدماتی شهرداری همدان وسعتی شامل ۷ هزار و ۷۰۰ هکتار با جمعیتی در حدود ۷۵۰ هزار نفر است.
همدان محور ارتباطی غرب کشور است
سید مصطفی رسولی استان همدان را به عنوان استان معین معرفی کرد و افزود: باتوجه به اجرای زیرساختها در این استان، همدان به عنوان محور ارتباطی غرب کشور به سمت مرکز و جنوب کشور شناخته میشود.
وی هدف شهرداریها در زمانهای گذشته را محدود به مباحث نگهداری شهر دانست و اضافه کرد: در آن زمان شهرداریها به مباحث زیرساختی ورود پیدا نمیکردند اما اکنون شهرداریها توجه ویژهای به زیرساختها دارند.
رسولی با تأکید بر لزوم تقویت شوراها و تدوین برنامههای مدون برای آنها ادامه داد: مراکز پژوهشی در شوراهای اسلامی شهر هم باید دارای جایگاه علمی ویژهای باشد تا به آنها تنها به عنوان یک واحد نگریسته نشود و طرحی برای گرفتن جایگاه قانونی این مراکز تهیه شود.
شهردار همدان به جایگاه شورا به عنوان یک پارلمان محلی اشاره و ابراز کرد: تصمیمات در مراکز پژوهشی شوراها باید توسط افراد صاحب نظر و نخبه گرفته شود.
رسولی در پایان سخنان خود از برگزاری همایشی با حضور مدیران شهرهای مسیر جاده ابریشم در شهریورماه پیش رو در استان قزوین خبر داد و اظهار کرد: این همایش باحضور ۲۰۰ مهمان خارجی و نیز مهمانانی از ۲۳ شهر ایران برگزار میشود که شهر همدان نیز از میزبانان این مراسم محسوب میشود.
گفتنی است در ادامه این همایش یک روزه علاوه بر بررسی جایگاه قانونی مراکز پژوهشی شورای اسلامی، بررسی درخصوص اضافه شدن واحد آموزش به ساختار سازمانی مراکز و بررسی موضوع کم شدن تعداد اعضای شورای اسلامی در انتخابات پیش رو نیز صورت گرفت و مقرر شد در جلسه بعدی در تهران به صورت جدیتری مباحث مربوط به جایگاه قانونی مراکز پژوهشی شوراها پیگیری و بررسی شود.