شورای شهر

تشکیل کمیته مشترک میان مدیریت شهری و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین رحمت الله حافظی رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری پس از استماع گزارش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: کانون فرصت و فضای مناسبی برای پرورش کودکان است که با فطرتی پاک و الهی به دنیا می آیند.

وی در ادامه یادآور شد؛ متاسفانه در تولید محتواهای علمی و اخلاقی برای کودکانمان غفلت کرده ایم به همین دلیل است که در شرایط کنونی وقت و ذهن کودکانمان با وسایل الکترونیکی و بازی های کامپیوتری به هدر می رود.

حافظی افزود: آموزش هایی در مورد موضوعات شهری، از جمله مصرف بهینه انرژی، چگونگی کاهش آلودگی صوتی و هوا را می توان از همین سنین کودکی و با استفاده از مراکز درگیر با کار کودکان آموخت.

 

الهه راستگو: عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به اهمیت و جایگاه ویژه کانون در پرورش روح و جسم کودکان گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سال هاست که با فرهنگ خانواده های ایرانی هم پا است.

این مراکز می تواند جایگاهی برای آشنایی شهروندان با فرهنگ شهروندی باشد.

بهتر آن است پیش از آنکه کودکانمان رفتارهایشان تبدیل به عادت نشده است، آنها را با شیوه های درست زندگی و حقوق شهروندی آشنا کنیم.

راستگو پیشنهاد داد برای استفاده از ظرفیت های فکری و پرورشی کانون، تفاهم نامه ایی بین مدیریت شهری و کانون در جهت تفهیم مفاهیم شهروندی و آموزش مشارکت های شهروندی و کار داوطلبانه منعقد شود.

مجتبی شاکری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورا نیز تاکید کرد: در آثار ادبیات داستانی، بسیاری از آثار منتشره از کانون را مطالعه کرده است به همین دلیل دریافته است که نقاط مشترکی میان شورا، شهرداری و کانون پرورش فکری کودکان وجود دارد که یکی از نقاط مشترک تصویب تهران به عنوان شهر دوستدار کودک است.

وی افزود: هم افزایی بین تولیدات کانون و امکانات شهرداری می تواند مفید باشد شاکری با اشاره بر سابقه طولانی کانون در ارتباط با کار برای کودکان گفت: متاسفانه تولید الگوهایی که برای کودکانمان مثبت باشند و یا با آنها هم زاد پنداری کنند از سوی کانون با چنین سابقه ایی ایجاد نشده است.

رییس کمیسیون فرهنگی شورا تاکید کرد: برای برندسازی شخصیت هایی که مورد توجه کودکان و سبک زندگی شان قرار بگیرد نیاز به ایجاد اتاق فکری است که راهبری این تولیدات را بر عهده بگیرد.

وی همچنین تامید مرد: متاسفانه تولیدات کانون متمرکز و هدفمند نیست و حتی ترجه هایی که برای کتاب کودک صورت می گیرد با نگاه راهبردی نیست.

مجتبی شاکری نیز پیشنهاد داد تا در گار گروه مشترکی این موضوعات مورد پیگیری قرار گیرد.

 

عباس جدیدی معاون نظارت شورا نیز با تاکید بر گرایش به زنده کردن هرچه بیشتر فرهنگ مسجدی بین کودکان گفت: لازم است در کنار تمام توجهاتی که به کودکان داریم توجهی هم به کودکان و نوجوانانی که در کانون های اصلاح و تربیت وجود دارند داشته باشیم و سعی کنیم رشد و پرورش از دست رفته شان را به آنها بازگردانیم.

وی تاکید کرد: متاسفانه جامعه این کودکان و نوجوانان را به دست فراموشی سپرده است.

 

احمد مسجد جامعی نیز با سپاس از فعالیت های کانون که طی سالهای متمادی به صورت پیوسته فعالیت هایش را به جمع بندی رسانده است گفت: مجموعه کارهایی که کانون در حوزه کودک و نوجوان انجام داده است به واسطه فرهیختگان و اندیشمندانی  که در این مرکز کار می کنند همیشه سطحی بالاتر از سایر مراکزفعال در این حوزه داشته است.

وی افزود: مشکلی که کانون در حال حاضر با آن مواجه است عدم رشد اماکانات سخت افزاری اش به تناسب جمعیت و رویکردهای جدیدی است که به حوزه کودک شده است.

مسجد جامعی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت روبه تحلیل و محو شدن کانون پرورش کودکان و نوجوانان گفت: کمیته و یا کارگروه مشترکی که قرار است میان شورا ، شهرداری و کانون تشکیل شود بهتر است که هرچه زودتر اتفاق بیافتد. در اولویت است که مجموعه های فعلی کانون حفظ  و فعالتر شوند.

 

غلامرضا انصاری نیز با اشاره به سرمایه گذاری کشورهای آسیای جنوب شرقی در توسعه و پیشرفت حوزه کودکان گفت: در بسیاری از این کشورها تولیدات اسباب بازی و ساخت آنها از مهد کودک ها و مراکز پرورشی کودکان الهام گرفته می شود.

وی افزود: در کنار تمام زحمت هایی که برای تولید فیلم و کتاب گرفته می شود اما کماکان در حوزه فرهنگی و پرورشی با مشکلاتی مواجه هستیم.

 

عبدالحسین مختاباد که به گفته خودش عضویتش  در کانون پرورش فکری شهر ساری اورا به موسیقی سوق داده است گفت: در سالهایی که کانون تازه تاسیس شده بود تولیدات بسیار با کیفیتی در حوزه هنر، سینما، موسیقی و نقاشی و … به جامعه معرفی شد اما در حال حاضر خبری از آن فربه گی و تنومندی کانون خبری نیست. باید برای جلوگیری از این نابودی تدریجی کاری کرد.

 

مهدی چمران نیز تایید موفقیت کانون در سالهای گذشته افزود: روزگاری نه چندان دور کانون بسیار موفق عمل می کرد و بیشتر در معرض دید افکار عمومی بود اما در حال حاضر کمتر دیده می شود.

وی با اشاره به تاکید احمد مسجد جامعی برای تشکیل کمیته مشترک همکاری بین شورا و شهرداری با کانون پرورش فکری کودکان ، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا را مامور پیگیری آن کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا