اجتماعی و فرهنگی
هشدار نسبت به آبیاری سبزیجات تهران با فاضلاب
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین حسینعلی شهریاری در همایش روز جهانی غذا ضمن اشاره به سیاستهای ابلاغی نظام سلامت از سوی رهبری و همچنین سیاستهای غذایی پیشبینی شده در قانون برنامه پنجم توسعه گفت: متاسفانه همواره خوب قانون مینویسیم اما به خوبی آن را اجرا نمیکنیم. شاید در این امر مجریان چندان مقصر نباشند؛ چراکه تا زیرساختهای اجرای این قوانین فراهم نشود، قوانین زیبا تنها روی کاغذ خواهند ماند.
وی ادامه داد: زمانی که پای صحبت کارشناسان تغذیه مینشینیم، در آخر میمانیم که چه چیزی باید بخوریم. آمار سرطانها در کشور بالا رفته است به طوری که سالانه صد هزار سرطان جدید در کشور شناسایی میشود. آمار بیماران قلبی و عروقی نیز همچنان در حال افزایش است و در حال تبدیل شدن به رتبه اول مرگ و میر در کشور است. تمام این موارد نگرانکننده هستند و بیتردید مواد غذایی و تغذیه نقش بسیار مهمی در آن دارند.
متاسفانه برخی مواقع لاپوشانیها آنقدر زیاد میشود که سلامت مردم به فراموشی سپرده میشود.
رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تقلبها در حوزه مواد غذایی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این زمینه تنها به یک نمونه آبلیمو اشاره میکنم. در این زمینه آنقدر تقلب زیاد شده که شاید شناسایی فرآورده طبیعی از تقلبی آن سخت باشد. با توجه به پیشرفت علم و دانش، تقلبها هم پیشرفت میکند. به همین ترتیب شاید به سادگی نتوانیم این تقلبها را شناسایی کنیم.
شهریاری موضوع پالم در صنایع لبنی که چندی پیش از سوی وزارت بهداشت مطرح شده بود را مورد اشاره قرار داد و گفت: مشاهده کردیم با مطرح شدن این موضوع چه جنجالی در کشور برپا شد. ما واردکننده پالم هستیم اما چرا نباید بهترین نوع آن را وارد کنیم؟ در این مسیر خیلیها گفتند که به صنعت لبنیات صدمه وارد میشود اما تاکید میکنم که مسوولیت وزیر بهداشت مبحث سلامت است. ما هم در کمیسیون بهداشت وظیفهمان همین است. متاسفانه برخی مواقع لاپوشانیها آنقدر زیاد میشود که سلامت مردم به فراموشی سپرده میشود.
وی در همین راستا افزود: سال گذشته راجع به سوسیس و کالباس صحبتهایی کردم. این موضوع واکنش صنعت را به دنبال داشت و عنوان کردند که صادرات ما کم شده است این در حالی است که اخیرا هم مشاهده میکنید که صحبتها راجع به خمیر مرغ چقدر ضد و نقیض است. حفظ جان انسانها از واجبات است.
رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه دستگاههای متعددی متولی سلامت هستند و در عین حال هیچکدامشان هم پاسخگو نباشند را ایدهآل نمیدانیم. اینکه سازمان استاندارد، دامپزشکی و… هرکدام در مورد یک موضوع نظر خاص خود را داشته باشند، مناسب نیست. ما از وزیر بهداشت میخواهیم که در دولت در رابطه با تقویت سازمان غذا و دارو کاری انجام دهد تا این موضوع مجددا مورد بازنگری قرار گیرد، چراکه وجود دستگاههای متعدد به سلامت جامعه صدمه میزند. در این صورت شاید بسیاری از مشکلات برطرف شود.
اینکه سازمان استاندارد، دامپزشکی و… هرکدام در مورد یک موضوع نظر خاص خود را داشته باشند، مناسب نیست. ما از وزیر بهداشت میخواهیم که در دولت در رابطه با تقویت سازمان غذا و دارو کاری انجام دهد تا این موضوع مجددا مورد بازنگری قرار گیرد.
شهریاری به قانون برنامه پنجم توسعه در رابطه با افزایش تولید محصولات ارگانیک به ۲۵ درصد تا پایان این برنامه پنج ساله گفت: متاسفانه در پایان برنامه پنجم توسعه قرار داریم و هنوز این امر محقق نشده است و مشاهده میکنیم بسیاری از مواقع عنوان میشود که سبزی تهران با آب فاضلاب آبیاری میشود و باقیمانده سموم در میوهجات نیز بالاست. سموم قاچاق نیز متاسفانه زیاد وارد میشود. اینچنین مواردی در تولید صنایع غذایی از جمله مرغ، ماهی قزلآلا و… مورد استفاده قرار میگیرد. چنین مباحثی واقعا نگرانکننده است، نمیخواهم مردم را بترسانم اما سبک زندگی اسلامی بر موضوع تغذیه تاکید کرده است و این موضوع باید اصلاح شود.